HOFER in LIDL

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.329
4.327
113
Nekje se mi valja po spominu, da sta Lidl in Hofer priblizno isto.
Dolga leta nazaj ko smo nekaj delali za njih so nam pojasnili osnovni namen Aldija v D. Gre za firmo oblike Stiftung - sicer to dobesedno pomeni ustanova, ampak pri njih so to razlagali kot "družinsko podjetje", ki ne sme ustvarjenega dobička delit lastnikom, ampak mora le-tega reinvestirat v lastno dejavnost, del lahko nameni samo za ohranitev kapitala lastnikov.

Karkoli že to pomeni. Ne vem pa kako so se sedaj transformirali.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.258
780
113
Ja, ker so bili po njihovo predragi (pa po izjavah kupcev, ki bi menda raje kupovali cenejše)
No ja, meli so goveji golaž od Primane, dober za moj okus, cena pod 2€. Pa je izginil. Pol so ga meli od Podravke se mi zdi, zelo kratek čas. Pa ga tudi ni več. Toasta s semeni že tudi ni kolk, 3 tedne? Zelenjava za juho … zadnja pošiljka nima peteršilja. Jih pravzaprav ne razumem kakšne načrte imajo. igrajo na nižje cene, čimvečjo maržo?

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.421
901
113
tam ko se terc po tori rola
Bli te q**c, če nekaj ni v eni trgovini, je pa v drugi... oziroma, če je nekaj (pre)drago, pač ne kupuješ... ponudba/povpraševanje. Če pa je nekdo ''življenjsko odvisen'' od točno določenega izdelka, točno določene znamke, pa jebi ga...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.681
2.519
113
Hofer ne bo več imel dragih znamk, le še svoje. To je nova politika. Meni je vseeno, ker so bile cene znamk iste kot drugje kjer si lahko dal še -25% gor.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.296
780
113
Tako je.
Hofer spreminja nacin delovanja.
Vse "tuje" znamke gredo ven in bodo ponujali samo svoje znamke. Kot npr. Eurospin.
Zato so tudi trgovine napol prazne.