HOFER in LIDL

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.509
624
113
Jaz imam pa "obratno" izkušnjo. Lani v intersportu gledam en pulover, 100eur. wtf, kaj je tukaj tolk vrednega. Že iz principa ne dam. Grem letos čist za brezveze not, ker sem moral zabit 10min... znižan NA 25eur... pa je šel z mano:) Praskam etiketo, se čudim. Še celo na računu je bila stara in nova cena...

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.258
780
113
Kako se vam zdi Hofer/Aldi zadnje čase? Meni se zdi da so nekam “izgubljeni”. Polprazne police, blago iz kataloga ne pride, nekateri izdelki so izginili … Menda so večino uprave prestavili v Indijo. Pa ta njihova fora znižane prodajne cene, kar nekaj …

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.584
5.112
113
Kako se vam zdi Hofer/Aldi zadnje čase? Meni se zdi da so nekam “izgubljeni”. Polprazne police, blago iz kataloga ne pride, nekateri izdelki so izginili … Menda so večino uprave prestavili v Indijo. Pa ta njihova fora znižane prodajne cene, kar nekaj …
Saj ni neka skrivnost. Po dveh letih izgub so se odločili za testno spremembo strategije, ne želijo konkurirati Sparu in Lidli ampak želijo postati najcenejši trgovec.
Po tem ko so diskontni trgovci bili iz leta v leto manj diskontni so se vrnili h koreninam, ker tam ni več konkurence. - Vprašanje je če ni bil dober razlog da tam ni več konkurence. Bodo videli, še vedno Svoboda in Levica pravita: "če jim ne gre lahko zaprejo". Pa ljudje itak radi govorijo kako bi v cenejše trgovine pa res hodili.

izgube v 2024 (v 2025 je podobno):
trgovci-2024-png.103849

• Všeč mi je
Reactions: Crna_Ninja

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.042
-1.280
113
Kadar greš v Lidl ali Hofer, je že od vsega začetka, zadnjih deset ali več let v Sloveniji, vedno treba iti – ali pa vsaj zelo pogosto še v kakšno drugo trgovino,
ker nimajo vsega ali pa nimajo takih pakiranj, kot bi si jih želel.
To ugotavljam.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.042
1.237
113
Saj ni neka skrivnost. Po dveh letih izgub so se odločili za testno spremembo strategije, ne želijo konkurirati Sparu in Lidli ampak želijo postati najcenejši trgovec.
Po tem ko so diskontni trgovci bili iz leta v leto manj diskontni so se vrnili h koreninam, ker tam ni več konkurence. - Vprašanje je če ni bil dober razlog da tam ni več konkurence. Bodo videli, še vedno Svoboda in Levica pravita: "če jim ne gre lahko zaprejo". Pa ljudje itak radi govorijo kako bi v cenejše trgovine pa res hodili.

trgovci-2024-png.103849
Merkator je absolutni zmagovalec, iz 47 Mio izgube so prišli samo še na 10 Mio izgube! o_O

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.203
5.966
113
Kadar greš v Lidl ali Hofer, je že od vsega začetka, zadnjih deset ali več let v Sloveniji, vedno treba iti – ali pa vsaj zelo pogosto še v kakšno drugo trgovino,
ker nimajo vsega ali pa nimajo takih pakiranj, kot bi si jih želel.
To ugotavljam.
Ja, nabereš tisto kar ti odgovarja, drugo pa drugje...

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.421
901
113
tam ko se terc po tori rola
Seveda je treba malo spremljati cene v določeni trgovini in ko jo nenadoma, čisto potiho, dvignejo... pač pogledaš drugje. Sem pa opazil, da je Lidl kar zvit s tistimi XL pakiranji... ko je ''XL akcije'' konec, je pa cena osnovnega pakiranja, kar je bila prej pri XL pakiranju...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.213
723
113
Lidl je zoprn s temi popusti na drugi kos. Nikjer ne piše koliko je potem dejanska cena, če kupiš dva.

Zadnjič je blagajničaka to razlagala enemu starejšemu gospodu, ki je na koncu precej razburjen vse vrnil.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.098
1.574
113
Titograd
Sem tudi sam opazil da večkrat česa ni, ker mi je po poti domov iz službe, sem šel včeraj v Lidl po karton Pomurskega mleka ker je v letaku pisalo 0,99 liter, takrat ponavadi vzamem 12 ali več... sploh ga ni bilo. Pa podobno opažam že nekaj mesecev, večkrat česa ni, pravzaprav ne samo pri njima, tudi Mercator zna biti sredi tedna že napol izropan, police ostajajo kar prazne...

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.681
2.519
113
Lidl je zoprn s temi popusti na drugi kos. Nikjer ne piše koliko je potem dejanska cena, če kupiš dva.

Zadnjič je blagajničaka to razlagala enemu starejšemu gospodu, ki je na koncu precej razburjen vse vrnil.
Redna cena za prvi kos in znižana za drugi kos. Obe ceni pišeta v appu.ž

Sem pa sam isto videl pri enemu s polnim vožičkom Red Bulla. Pač namesto 50% je prihranil 25%, še vedno se splača.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.203
5.966
113

trgovci-2024-png.103849
Jager dela dobro?!?

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.421
901
113
tam ko se terc po tori rola

Za starejše zna biti kar problem.. drugače pa res ni nobenega problema na hitro preračunati...polovičen popust in je to to. Če je cena drugega kosa 70% cenejša, je 35% popust na oba... Ja, to so pač marketinške fore... marsikdo vidi le 70% in wauuu, nakupili ogromno količino, pa niti preračuna ne...

19. jul 2007
3.089
1.836
113

trgovci-2024-png.103849
Nekje se mi valja po spominu, da sta Lidl in Hofer priblizno isto.
Kar pomeni, če pogledamo dobiček, da je imel Hofer v 2023 dvakrat večjo operativno maržo kot Lidl (da primerjamo primerljivo), kar se mu je 2024 in 2025 vrnilo kot bumerang.
Se da te grafe tako razlagat, ali je kaj drugega?