Zivimo v dobi kjer je vedno vec polpismenih ljudi. priznam, tudi sam sem med njimi, ker po forumu ne pisem z velikimi zacetnicami in ne uporabljam sumnikov (angleska tipkovnica), vendar pa mi ena stvar ne da miru. nekaj splosne razgledanosti, ki naj bi jo zaobjelo izobrazevanje ljudske sole ampak jo ne!
Tukaj imamo se televizijo, ki z debilnimi novinarji in se bolj imbecilnimi lastniki his ljudi vedno bolj poneumlja. taprvi ne znajo uporabljati velikih zacetnic (recimo bog-Bog pri nas nikoli nisem videl prav napisano, Novo mesto ipd), slednje briga za vse pritozbe.
Visek vsega pa so tri sklanjatve, ki jih brez izjeme narobe sklanja 99% populacije.
HČI
ednina
hči
hčere
hčeri
hčer
pri hčeri
s hčerjo
dvojina
hčeri
hčer/a
hčerama
hčeri
hčerah
hčerama
mnozina
hčere
hčer/a
hčeram
hčere
hčerah
hčerami
OTROK
ednina
otrok
otroka
otroku
otroka
pri otroku
z otrokom
dvojina
otroka
otrok
otrokoma
otroka
otrocih (!!!)
otrokoma
mnozina
otroci
otrok
otrokom
otroke
otrocih (!!)
otroki
GOSPA
ednina
gospa
gospe
gospe
gospo
pri gospe (!! ne gospeji in podobne neumnosti)
z gospo
dvojina
gospe
gospa
gospema
gospe
gospeh
gospema
mnozina
gospe
gospa
gospem
gospe
gospeh
gospemi
tako, naslednjic pa pravilna oblika glagola MORATI in MOČI. tega napačno uporablja 99.99% ljudi
tistim trem, ki ste prebrali pa preglejte, če sem se kje zmotil.
Tukaj imamo se televizijo, ki z debilnimi novinarji in se bolj imbecilnimi lastniki his ljudi vedno bolj poneumlja. taprvi ne znajo uporabljati velikih zacetnic (recimo bog-Bog pri nas nikoli nisem videl prav napisano, Novo mesto ipd), slednje briga za vse pritozbe.
Visek vsega pa so tri sklanjatve, ki jih brez izjeme narobe sklanja 99% populacije.
HČI
ednina
hči
hčere
hčeri
hčer
pri hčeri
s hčerjo
dvojina
hčeri
hčer/a
hčerama
hčeri
hčerah
hčerama
mnozina
hčere
hčer/a
hčeram
hčere
hčerah
hčerami
OTROK
ednina
otrok
otroka
otroku
otroka
pri otroku
z otrokom
dvojina
otroka
otrok
otrokoma
otroka
otrocih (!!!)
otrokoma
mnozina
otroci
otrok
otrokom
otroke
otrocih (!!)
otroki
GOSPA
ednina
gospa
gospe
gospe
gospo
pri gospe (!! ne gospeji in podobne neumnosti)
z gospo
dvojina
gospe
gospa
gospema
gospe
gospeh
gospema
mnozina
gospe
gospa
gospem
gospe
gospeh
gospemi
tako, naslednjic pa pravilna oblika glagola MORATI in MOČI. tega napačno uporablja 99.99% ljudi