Gume *, MO in druge oznake proizvajalcev

jezek

Guru
24. jul 2008
4.414
1.877
113
Po dolgoletnih debatah ali imajo pnevmatike, ki so predpisane s strani proizvajalcev (ala BMW zvezdica, mercedes, porše standard....), sem poleg Michelinovih navedb kako prilagaja gume za proizvajalca, danes prvic zasledil odgovor Contija, ki je pri reklamaciji nove gume zaradi razlike v obsegu, slednjo zavrnil z obrazlozitvijo, da je razlika v dovoljenih tolerancah, ne pa za bmw xdrive....in da naj lastnik pač kupi gume z zvezdico.... Razlog reklamacije je bil Drivetrain error po montazi novih gum (Conti). Servis je nove snel in vrnil stare, error izgine...vrnil nove....error se vrne!
Svašta! Toliko, v info morebitnim lastnikom takih vozil.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in Marxon

jezek

Guru
24. jul 2008
4.414
1.877
113
Ah kje, nic se ne navadi. Vrednosti morajo biti znotraj toleranc, sicer xdrive odleti

jezek

Guru
24. jul 2008
4.414
1.877
113
Baje 1% se pravi ene 4mm. Reset drivetraina ne obstaja, obstaja kalibracija xdriva, ki pa je nekaj cisto drugega (prilagoditev lamel po menjavi olja v transfercasu).

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.203
383
83
Goriska
Xdrive je sekret od pogona, smo imeli probleme isto na x3 in na f30..

Ce imas pa se deljene dimenzije pa sploh moras paziti, da res das gume z zvezdico.

Potem pa je fora se, ko se ti zadnje prej izrabijo moras vseeno menjati vse 4 v kompletu, ce noces imeti tezav.

Mislim, da noben drug 4x4 pogon ni tako obcutljiv kot je xdrive!

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.659
518
113
Po dolgoletnih debatah ali imajo pnevmatike, ki so predpisane s strani proizvajalcev (ala BMW zvezdica, mercedes, porše standard....), sem poleg Michelinovih navedb kako prilagaja gume za proizvajalca, danes prvic zasledil odgovor Contija, ki je pri reklamaciji nove gume zaradi razlike v obsegu, slednjo zavrnil z obrazlozitvijo, da je razlika v dovoljenih tolerancah, ne pa za bmw xdrive....in da naj lastnik pač kupi gume z zvezdico.... Razlog reklamacije je bil Drivetrain error po montazi novih gum (Conti). Servis je nove snel in vrnil stare, error izgine...vrnil nove....error se vrne!
Svašta! Toliko, v info morebitnim lastnikom takih vozil.
pravilno
vesel naj bo, da mu ni odgon crknil, kot že mnogim, ki "šparajo", imajo deljeno dimenzijo in ne kupijo gum s peterokrako zvezdico, potem je pa jok na pooblaščencu
mojemu prijatelju se je zgodilo to dvakrat, oba avta stara 3 do 5 let

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.547
470
83
A ni neko staro pravilo da naj bi pri 4x4 modelih menjal in centriral gume (krizno ali prve- zadnje) na nekje 10k max.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.484
4.369
113
Z xdrive prideš povsod sicer....
Ja kot z lado nivo, pa imaš lahko spredaj gume od tomivinkovića, zadaj pa znucane original od VW golf 2 iz TASa.

Drugače original (tovarniške) gume so ponavadi z manj profila (cca. 1-2mm minus razlike) pa velikokrat z mehkejšo zmesjo. Nekaj podobnega kot pridejo printerji z 10% napolnjeno kartušo da moraš takoj novo kupit. Edini razlog je da se špara oz. zasluži.

Sicer se res ne spoznam na problematiko, ne da se mi googlat, kaj je problem? Obseg gume odstopa, toleranca med dvema gumama na isti osi odstopa?