gradim pc

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.755
1.082
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Doma sem iz vseh komponent, ki so mi ležale po kleti in raznih predalih, uspel sestavit soliden PC, ki bo še kar nekaj časa lahko služil nezahtevnim nalogam. Edino kar mi manjka je RAM. Ker sem že malo iz tega, sem bil iskreno kar malo šokiran, ko sem gledal cene DDR4. Za ta čas skromnih 16 GB praktično ne dobiš izpod 130€, kar se mi zdi res nora cena. Tudi cene rabljenih so nore. Folk dejansko prodaja rabljene za ceno novih..:bonk:

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.202
523
113
kranj
ssdji in rami so šli v zadnjih dveh letih visooooko gor s cenami. pa tko bo še tja do prvega kvartala 27. baje. vsi pa seveda skočijo na vlak, ko se draži, tudi rabljeni. zakaj bi bil "bedak", če lahko prodaš za tretjino ali polovico več.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.037
7.045
113
Si ravno pokukal na svetlo iz votline ?
Lani septembra so šle cene v nebo.

Bo kar do 2030, vsak tako pravijo glavni mafijozoti
od 14:00

Ne glej, če imaš visok pritisk.

• Všeč mi je
Reactions: Janch

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.755
1.082
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Jebiga, sej pravim, da sem malo ven iz tega, ker moja primarna kišta lepo prede že 3. leto in nimam potreb gledat kako je trenutno stanje komponent na trgu. Tudi mulc brez problema še vedno igra vse novejše igre. Se pa čudim, da če so trenutno tako navite cene, kako lahko novi gaming PC-ji spodnjega ranga stanejo cca 1.200€, če so že rami 25% vrednosti celotne cene. No sej pravim, v bistvu nimam pojma. :rolleyes: