Google maps se slabša?

mtl

Guru
19. jul 2007
11.009
686
113
Kras
www.mtl.si
A je še kdo opazil, da Google Maps zadnji mesec zelo slabo načrtuje pot? Pa s tem ne mislim, da narobe upošteva zastoje, ampak kaj se mi dogaja:
- cesta je bila 1 mesec nazaj zaprta in je že zdavnaj odprta in še vedno kaže zaporo. Ob tem, da mi na AC stalno teži ali je še vozni pas zaprt, itd., tukaj pa nič
- čez en mejni prehod me noče peljati, čeprav je tam cesta že od zdavnaj in jo uporabljam že od kar pomnim
- danes mi je za pot, ki je ponavadi dolga 30km, naračunal 40+ in 15 min dlje. Sem ga zignoriral in ni bilo nobene težave na običajni poti

Hkrati imam še nekaj vprašanj/negativnih opažanj (uporabljam ga na Iphone-u):
- če nimam vodenja vključenega, mi ne kaže trenutne hitrosti in omejitev hitrosti. A je kakšna nastavitev?
- ne kaže več zastojev, če le “scrolaš” po zemljevidu, temveč moraš dati vodenje, da ti pokaže zastoje

Je kakšna boljša alternativa?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
814
92
28
Ne zadnji mesec…ze nekaj njih, izbira cudne poti, sploh take kindostikrat niso logicne…uglavnm prej je bil to to, pogledal pa si vedel kje si, zdaj vsakic zelo z rezervo….
Alternativa - tom tom mogoce

• Všeč mi je
Reactions: mtl

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.187
2.227
113
Meni v Dolenjskih Toplicah kjer so delali most ni našel obvoza s smeri Dvora in je šel okoli čez Stražo . Mogoče pa je bil obvoz le za lokalni promet in ga namenoma niso dali notri. Drugih razlik nisem opazil. Takrat ko sem preveč pameten in ga ne upoštevam, navadno stojim dlje kot če bi ga.

kajn

Guru
5. okt 2007
3.107
2.018
113
Iskajoč brata
Mene je ta vikend Tom Tom, na primorskem, 2x peljal na lokalne ceste. Na tiste, ki so označene kot lokalne ceste z globo...
Sreča, brez policajev. Bil kar malo razočaran, da me je peljal na te ceste... ker me do sedaj še ni razočaral.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.882
5.471
113
Neka navigacija vozi v septembru tranzit čez vikend v Tepanju na avtocesto proti Lj, potem ko jih je v Slovenski Bistrici peljala na magistralko, da se izognejo zastoju. Ko končno vidijo, da jim proti Lj ne bo uspelo zaviti, na uvozu obračajo. Prej so sicer znaki na več križiščih za obvoz, ampak verjetno je prva napaka DARS-a, da je na znakih označena samo Lj, ne pa na primer tudi Italija, ki je sicer res še skoraj 200 km stran.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.625
334
83
A je še kdo opazil, da Google Maps zadnji mesec zelo slabo načrtuje pot? Pa s tem ne mislim, da narobe upošteva zastoje, ampak kaj se mi dogaja:
- cesta je bila 1 mesec nazaj zaprta in je že zdavnaj odprta in še vedno kaže zaporo. Ob tem, da mi na AC stalno teži ali je še vozni pas zaprt, itd., tukaj pa nič
- čez en mejni prehod me noče peljati, čeprav je tam cesta že od zdavnaj in jo uporabljam že od kar pomnim
- danes mi je za pot, ki je ponavadi dolga 30km, naračunal 40+ in 15 min dlje. Sem ga zignoriral in ni bilo nobene težave na običajni poti

Hkrati imam še nekaj vprašanj/negativnih opažanj (uporabljam ga na Iphone-u):
- če nimam vodenja vključenega, mi ne kaže trenutne hitrosti in omejitev hitrosti. A je kakšna nastavitev? - mislim da tudi na androidu kaže hitrost in omejitev, le ko je vklopljeno vodenje
- ne kaže več zastojev, če le “scrolaš” po zemljevidu, temveč moraš dati vodenje, da ti pokaže zastoje - imaš vklopljen layer "promet"?

Je kakšna boljša alternativa?

Nekaj sem dopisal zgoraj. Je pa mislim da fora, da mora te zaprte ceste in podobno nekdo sporočiti googlu (preko appa), Npr v Lj na Viču so se lokalci raz*****i, ko je navigacija tujce iz AC vozila dol po lokalnih cestah mimo Kozarij, in se jih je nekaj zbralo in so naklofali "zaprto cesto", tako da sedaj navigacije ne pokaže več tega obvoza.
1758004319909.png

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.148
3.626
113
Hja; meni zadnje čase noče več pokazat kolesarskih variant. Napiše nekaj v smislu, da poti za kolesa niso podprte, peš hojo pa kaže brez težav, pa če je še tako neumna/dolga.

Da kaže določene stvari samo ob navigiranju, omejitve recimo, pa je fjučer večih navigacij in GM tukaj ni izjema.