Geodetska uprava je objavila izračune posplošenih vrednosti nepremičnin:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.679
3.336
113
"V glavnem, da prodajalcu narediš uslugo in pri 20.000€ nižji ceni prišpara 400€ DPN moraš bit ornk ubrisan."

Prosim za spoštljivo komunciranje, nisi več otrok. S tabo jaz poskušam komunicirati spoštljivo. Lahko pa komunicirava tudi drugače, potem boš pa ti siten.
Kje sem te zadel sitni Tonček?

Glej očitno ti osnove niso jasne, zato ti predlagam da greš na GURS stran "e-Prostor" in si jih tam prebereš.

Definicija posplošene vrednosti je ravno to, da izhaja iz več/veliko podobnih/primerljivih nepremičnin in jih aplicira na posamezno; ne vem kaj te tukaj mede.

tony

Guru
23. jul 2007
10.031
1.690
113
V takem stilu lepo odjebi u skokovima, po Softiju.

Izkaže se torej, da prodajna cena moje nepremičnine na GURSovo vrednost ne bo pomembno vplivala. Še dobro, da mi osnove niso jasne.

tony

Guru
23. jul 2007
10.031
1.690
113
Tudi tebi, nauči se spoštljivo komunicirati.

Spet, to je očitno. V matematičnem žargonu rečeno.

tony

Guru
23. jul 2007
10.031
1.690
113
Ne norčuj se. Tole: "Kje tocno te izgubim?" Tako komuniciraš s stranko ali šefom? Se mi zdi, ja.

V bistvu je cela debata že zdavnaj off-topic. Začela se je pa z enim drugim podjebavanjem:
Ti vse to iz izkušenj?

Banke najraje odobrijo kredit na podlagi sfejkane pogodbe.
Ker da v pogodbo pa res nihče ne piše nižjih vrednosti od dogovorjenih. Pa jih, in to je vse.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.936
7.380
113
Hmmm.... Alter ni ne moja stranka, ne moj sef. Bolj znanec in ja, ko se zgovarjam s kom in evidentno ne pridem blizu temu, da bi razumel, kaj skusam povedati (ker je vprasal), ceprav poskusam z vec zornih kotov, potem sledi vprašanje: kje tocno te izgubim?. Da bo tudi meni lazje razumeti, kje je problem, zakaj sporocilo ne pride čez. gre tudi v obratni smeri in takrat recem: tle si me izgubil, dej se enkrat od tam pa tam naprej...

Mrbit se tudi v pisani besedi malo ton izgubi. Ce bi slišal, kot sem to sama pri sebi rekla, ne bi vzel za nespostljivo. Ampak prebral si pa ti lahko drugače in si tudi vzel drugace.

P.s.
Ja, sefu sem dostikrat to rekla. Strankam redko. Pa ne zato, ker bi bilo nespostljivo, ampak ker kot receno, ko enkrat to vprašam, pomeni, da sem ze ene parkrat probala. Ene parkrat probam pa samo, ce mi je dovolj mar. Torej je ravno obratno od nespostljivosti, ce me slisis to rect.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.679
3.336
113
Ne norčuj se. Tole: "Kje tocno te izgubim?" Tako komuniciraš s stranko ali šefom? Se mi zdi, ja.

V bistvu je cela debata že zdavnaj off-topic. Začela se je pa z enim drugim podjebavanjem:

Ker da v pogodbo pa res nihče ne piše nižjih vrednosti od dogovorjenih. Pa jih, in to je vse.
To da ste jih vi vpisali še ne kaže na dosti ali sploh na večino. Ste zelo, zelo v manjšini, ker je tako početje nesmiselno.
PS: kje sem napisal, da jih nihče ne piše? Pišeš pa tako vehementno o tem, kot da si eden od "velikih" nepremičninskih posrednikov iz Ljubljane.

Zdaj pa odklop iz te debate. Moj seveda, da ne boš spet kalimeril.

tony

Guru
23. jul 2007
10.031
1.690
113
"To da ste jih vi vpisali še ne kaže na dosti ali sploh na večino. Ste zelo, zelo v manjšini, ker je tako početje nesmiselno."

Očitno ni povsem nesmiselno, in bilo je pojasnjeno zakaj ja in zakaj ne. Ljudje bi za 400 EUR, ki so bili omenjeni zgoraj, prodali še lastno mamo.

Od kod pa mnenje, da se to na veliko dela? Ker so podatki o višini kupnine za prodane nepremičnine nižje od trga. Sicer spremljam le enega ali dva konca okolice Lj, vendar se zdi, da cene iz portala precej zaostajajo za tržnimi.

Kaj je res pa seveda ne morem oceniti.

tony

Guru
23. jul 2007
10.031
1.690
113
Hmmm.... Alter ni ne moja stranka, ne moj sef. Bolj znanec in ja, ko se zgovarjam s kom in evidentno ne pridem blizu temu, da bi razumel, kaj skusam povedati (ker je vprasal), ceprav poskusam z vec zornih kotov, potem sledi vprašanje: kje tocno te izgubim?. Da bo tudi meni lazje razumeti, kje je problem, zakaj sporocilo ne pride čez. gre tudi v obratni smeri in takrat recem: tle si me izgubil, dej se enkrat od tam pa tam naprej...

Mrbit se tudi v pisani besedi malo ton izgubi. Ce bi slišal, kot sem to sama pri sebi rekla, ne bi vzel za nespostljivo. Ampak prebral si pa ti lahko drugače in si tudi vzel drugace.

P.s.
Ja, sefu sem dostikrat to rekla. Strankam redko. Pa ne zato, ker bi bilo nespostljivo, ampak ker kot receno, ko enkrat to vprašam, pomeni, da sem ze ene parkrat probala. Ene parkrat probam pa samo, ce mi je dovolj mar. Torej je ravno obratno od nespostljivosti, ce me slisis to rect.
Pač se bere, kot se bere. Po eni strani je forum postal že preveč konflikten plac, po drugi strani bi bilo pa dobro, da bi se vsi zavedali, da se morda lahko tle gor forumsko beremo že 15 let, nismo pa krav skupaj pasli.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.905
2.000
113
Od kod pa mnenje, da se to na veliko dela? Ker so podatki o višini kupnine za prodane nepremičnine nižje od trga. Sicer spremljam le enega ali dva konca okolice Lj, vendar se zdi, da cene iz portala precej zaostajajo za tržnimi.

Samo kaj pa so tržne, če ne ravno te iz pogodb? Ker za oglaševane se pa tudi nič ne proda. Vsi zbijajo.

Meni je šla zadnja cenitev +30% in bi za katero že bil vesel, če mi jo država odkupi po tej ceni (obala). Periferija pa sploh.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.936
7.380
113
Pač se bere, kot se bere. Po eni strani je forum postal že preveč konflikten plac, po drugi strani bi bilo pa dobro, da bi se vsi zavedali, da se morda lahko tle gor forumsko beremo že 15 let, nismo pa krav skupaj pasli.

Ti si prebral, kot si pac prebral. Spet ni nujno, da se tako bere...

Kar se krav tiče... Precej neposrečena izjava. Ta rek se uporablja za enako stare. Tu na forumu smo anonimni, za nickom je lahko nekdo star bistveno manj ali vec, ko pove, koliko, je to lahko res ali ne. Midva bi lahko kamot skupaj krave pasla, ali pa tudi ne. Tudi zato ne, ker je povsem mozno, da sem starejsa od tebe. Na to karto v kontekstu nekega foruma res ni za igrati. Ali si pod "krave skupaj pasla" mislil kaj drugega kot starostno razliko in iz tega izhajajoco neko domnevo, kako naj se mlajsi pogovarja s starejsim?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.679
3.336
113
Samo kaj pa so tržne, če ne ravno te iz pogodb? Ker za oglaševane se pa tudi nič ne proda. Vsi zbijajo.

Meni je šla zadnja cenitev +30% in bi za katero že bil vesel, če mi jo država odkupi po tej ceni (obala). Periferija pa sploh.
Tako je, oglaševane so napihnjene do amena, dvomim da se v LJ in na Obali (oboje top trg v SLO) prodaja po oglaševanih cenah, drugod pa sploh ne. V Mb so razen za garsonjere in enosobna stanovanja oglaševane med 20 in 30+% višje od realiziranih.

"Žalost" trenutnega vrednotenja je, da so zajeti podatki izpred zadnjih znižanj in stagnacije trga - spet LJ in Obala izvzeta. Če bo šlo tako naprej, si bodo morali izmisliti nekaj novega, da ne bodo rabili vrednotenj nižat - sanja svinja o koruzi.

tony

Guru
23. jul 2007
10.031
1.690
113
Ti si prebral, kot si pac prebral. Spet ni nujno, da se tako bere...

Kar se krav tiče... Precej neposrečena izjava. Ta rek se uporablja za enako stare. Tu na forumu smo anonimni, za nickom je lahko nekdo star bistveno manj ali vec, ko pove, koliko, je to lahko res ali ne. Midva bi lahko kamot skupaj krave pasla, ali pa tudi ne. Tudi zato ne, ker je povsem mozno, da sem starejsa od tebe. Na to karto v kontekstu nekega foruma res ni za igrati. Ali si pod "krave skupaj pasla" mislil kaj drugega kot starostno razliko in iz tega izhajajoco neko domnevo, kako naj se mlajsi pogovarja s starejsim?
Moja definicija reka se ne omejuje na starost, in ga lahko uporabi tudi starejši ali mlajši, rek pa naj bi tokrat povedal, da se kljub forumu nikakor ne poznava in ne vidim razloga, da bi postala kar preveč domača.

(Sicer pa si res kakšnih 5 let starejša od mene, po drugi strani pa lahko tudi rečeš, da se pri štirih križih takšna razlika pravzaprav že izgubi in ni omembe vredna.)