FUJIFILM FinePix S9600

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.698
4.602
113
50
Na sončni strani ALP
Hoj...

Zanima me, če je na tem foumu kaj uporabnikov tega aparata.
Verjetno ga bom v kratkem naročil, pa me zanimajo vaše izkušnje.

Vem, da se slabo obnese pri višjih ISO vrednostih (800-1600) in da nima stabilizacije,
kar bi prišlo do uporabe pri daljših gorišnicah. Vendar ga do sedaj nisem pogrešal pri SLR
kot tudi pri kompaktu...

Mogoče še vprašanje, kateri Hot-Shoe flash se da uporabit?

Bye
cool-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.798
191
63
Živjo!

Jaz sem imel en čas S9500, ki je zelo podobna zverina.
Po testih ima enega boljših ISO-v, čeprav za moje pojme sta ISO 800&1600 zgolj za nujne primere.
Za rokovanje je malce ogromen in težak, je pa fino, ker ima polno bližnjic-gumbov na ohišju. Edino za RAW in WB je treba it v menije, kar pa zna bit nadležno.
Bliskavica je dobra, ima 4xAA baterije, ki zdržijo cca. 300 posnetkov. Je pa tako, da aparat opozori, ko so baterije prazne in naslednji trenutek crkne -> moraš štet posnete fotke, da te ne preseneti.
Mehanski zoom je fajn, mehanski fokus je elektronski in počasen. V navezi s sicer dobrim EVF skoraj neuporabna stvar.
Meni je crknil vrtljivi gumb povsem na desni - menda klasična težava. Na popravilo sem čakal 2 meseca potem pa sem vzel nek drug aparat.
Flash podnožje nima TTL komunikacije tako, da boš moral flash ročno nastavljati.
Pri snemanju filmčkov lahko uporabljaš zoom, je pa fokus dokaj glasen in se ga sliši na posnetku.
Zdi se, da je zapisovanje na xD kartice hitrejše kot na CF. Nikakor ni potrebe po hitrih CF karticah(ker aparat ne zmore hitrega branja/pisanja).
No, če te še kaj konkretnega zanima, pa napiši.

Moj sklep po skoraj enoletni uporabi je bil: ali ultra kompakt ali DSLR. Vzel sem DSLR.

lp

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.698
4.602
113
50
Na sončni strani ALP
Hoj...

Hvala za info.

Sam sem bil sicer dolga leta uporabnik SLR aparatov, vendar so bili pri prehodu na digitalno DSLR aparati še zellllooooo dragi. Takrat sem se odloči za kompakta A70, ki mi dobro služi še danes. Za resen prestop v DSLR bi danes potreboval dobrih 1200€ za vso opremo, tako pa imam za 470€ all-in-one zadevo.

Prvi občutki so dobri, nekaj pa imam že stresenih posnetkov, ker pozabim na flash ali pa višanje ISO. Na polici sem tudi našel pra stari Praktica bliz, moram pa samo še naštudirtati pravilne nastavitve.

Toliko za 1x.

Lp.-

Podobne teme