Ah za tolk denarja dobis novejsi avto. Moja vektra je 01 letnik pa nevem ce tolk dobim za njo
A kups?
A kups?
Citat:
Uporabnik cat pravi:
ksz
Ne vem kakšne avte in predvsem s koliko kilometri kupujete (predvsem pa kako vzdržujete), ampak moja izkušnja je taka : Vectra 98, 2.0 DTI kupil pri "98 kkm" , (pred devetko dodaj poljubno), danes ima po števcu 280.000 in dela še vedno kot urca. Neglede na okoliščine vžge po max. 2 sekundah, pospeški - seveda sorazmerno na moč motorja - so še vedno odlični. Če odmislim menjavo vodne črpalke v 6 letih in liter olja na 15kkm se motorni pokrov ne odpira. Ta avto je kriv da sem 4 leta nazaj nabavil Omego 2.2 DTI, ki ima danes 360kkm (kupljena pri 150 kkm). Motorja sta takorekoč identična, razen par preperelih gumijastih cevk in LMM na prvem delujeta oba še danes tiptop. Menjava olja (Valvoline 10W40) in vseh filtrov na 15kkm, tu se stvar konča. Pooblaščenih servisov se seveda v velikem loku izogibam.
Dvomim da bom v življenju še kdaj naletel na avto, ki bo tako poceni za vzdrževanje kot sta ta dva (Golf II 1.6D seveda ne spada v kontekst). Seveda bi bilo čisto sprenevedanje, če bi trdil, da je 2.0 ali 2.2 motor boljši od 1.9 TDI, ampak doba VW se je pri meni končala pri prej omenjenem Golfu. Krivec pa je spet Kadett 1.6D...
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Policaji pravjo da slabsega avta od focusa 1.8 dizla nebi mogli imet. Baje da gre komaj 160 po avtocesti pa nasploh nobenih pospeskov.. Uglavnem ful so nezadovoljni, vsaj pri nas.
Za astre pa nebi vedel ker jih nasi nimajo (imajo samo eno staro 96 letnik). Drugo vse VW.
LP
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Policaji pravjo da slabsega avta od focusa 1.8 dizla nebi mogli imet. Baje da gre komaj 160 po avtocesti pa nasploh nobenih pospeskov.. Uglavnem ful so nezadovoljni, vsaj pri nas.
Za astre pa nebi vedel ker jih nasi nimajo (imajo samo eno staro 96 letnik). Drugo vse VW.
LP