Etikete na prehranskih izdelkih - Hofer

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.244
4.741
113
Enkrat sem posumil v sparu, da se "sveže" ribe dobi tako, da "mesar" odpakira zamrznjene iz zamrzovalnika in jih da na led. Vsaj tako sem razumel trgovca, ko sem videl, da ima premalo kosov za moj željen nakup. Potem sem si na hitro premislil.
 

luciano

Guru
3. okt 2011
1.814
817
113
MB
Sveže meso je tisto, ki je še 1/2 ure prej letalo po travniku, vse ostalo je zgleda po sistemu " drži vodu.......
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kako drugače kot na ledu (vsaj delno zmrznjeno) si predstavljate pripeljat ribo ulovljeno na zunanji strani Kornatov v ribarnico?
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.244
4.741
113
Kako drugače kot na ledu (vsaj delno zmrznjeno) si predstavljate pripeljat ribo ulovljeno na zunanji strani Kornatov v ribarnico?
Ali povsem zamrznjeno ali pa hlajeno nekje na +4 stopinjah. "Delno" zamrznjeno in potem že med prodajnim procesom odtaljeno se mi zdi najslabša varianta. Možno tudi, da so me narobe učili. Danes vem, da obstajajo obrati, ki imajo dovoljenje, da zamrznjeno surovino odtalijo, predelajo in prodajajo ponovno zamrznjen izdelek. Včasih sem verjel, da se to ne sme delati. Za domače razmere nas še zmeraj učijo tako.
 

jello

Guru
22. sep 2008
9.710
3.591
113
Za tisto kar doma poješ že tako delaš, ampak kaj ko 90% sranja požreš v žderi-seri obratih. Mi med službo, otroci pa v šoli.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.244
4.741
113
Jasno je, da gostincev ne zanimajo fore kot so poreklo, bio, itd, ker tega se na krožniku ne da spodobno zaračunati.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.580
9.288
113
ja, to je dejanski problem. Recimo sam zaupam še enako lokalnemu hamburgeraju, ki dobiva meso v lokalni mesariji. Vse ostalo pa je v luftu. Mogoče tudi mecdonalnds ki je najbolj na udaro, še je najbolj znano poreklo...kao.