meni naredi vizuelno in termo kamera čistilec panelov vsako leto.Vsak mesec? To sem pa spregledal, to bi bil pa rop pri belem dnevu. Ob potrdilu o strokovni montaži bi bil po mojem smiselen obdobni pregled na leto, dve, tri....
Je pa ni, kakor vzameš. Če bi vzel da so ljudje odgovorni in bodo sami skrbeli potem je neumnost ja, če pa predpostavljaš da niso, potem pa ni tako neumno. Dimnikar mi je letos vzel 25 EUR, ker sem mu pokazal meritve in je bla na kotlu nalepka od servisa, posesal je v petih minutah gratis, kar se mi zdi fer. Sončna elektrarna na strehi, še posebno če jo je montiral šalabajz je kar potencialna nevarnost. Tako da neka kontrola bi morala bit, pa ni.
To ni res. Pregledal je dimnik in po potrebi očistil. Al kako bi ti to računal pol? Pol je tud tehnični pregled avtomobila brezveze?Ker ni naredil nič. Oziroma je isto kot če ne bi prišel. Samo birokracija je zadoščena.
Kot že zgoraj rečeno, ob predpostavki, da so vsi ljudje odgovorni, kar pa niso. Zato imamo tehnične preglede avtomobilov, pa letne preglede dimnikov in peči.Seveda je, če avto redno servisiraš. Dober serviser > tehnični preglednik. Koliko sranja so mi že spustili čez, ko se je mehanik samo držal za glavo. Za bedarije kot so žarnice pa komplicirajo na polno. Sem rabljen avto kupoval in šel na tehnični pa mi je žal, da nisem šel raje k mehaniku.
Pač je 5 min sesal. Jaz si ga pa sam...
Saj pravim, obvezna birokracija. Kakšna je dejanska korist je pa vprašljivo. Navezujem se predvsem na to temo in možnosti obveznih pregledov SE s strani požegnanih firm.
A si komonist? kdo pa še kaj zastonj naredi?In odgovorni plačamo preglede brez veze. Kot pravim.
Če je že obvezno in je vse ok, naj bo potem zastonj.