Energetska preskrba gospodinjstev

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.907
11.380
113
Mimogrede, pri nas so se sosedu, oziroma dvema zaredili golobi v elektrarni, zdej imamo že kar konkretno jato.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.387
9.560
113
Kontrola nad strokovno montažo je pri SE približno taka kot pri montaži kurilnice. nikakršna. samo roko moraš dvigniti, da kao znaš...

Pregledi SE so predvidoma na 2 leti. Niso zakonsko pogojeni, bodo, ko boda sranja podobna, kot so pri dimnikih in ostalem. Tudi tam ni od pamtiveka, ampak z razlogom. Večina SE se pregleduje, dasiravno ni obvezno, ker je folk povečini jemal krede pri elektropodjetjih, kjer so to postavko notri vrinili in si tako zagotovili redne obdobne preglede in zavarovanje svoje investicije. Ko gre kaj narobe s kurilno napravo, zavarovalnica ne vpraša nič, ko toča panel zbije, kar nima veze z vzdrževanjem, pa vpraša, kdaj je bilo nazadnje vzdrževanje, ker je zavarovnaje pogojeno s tem...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.975
5.274
113
Tudi meritve SE in priključka rabiš ob priklopu.
A niso optimizatorji uzakonjeni zaradi zaščite in so one SE brez njih precej bolj problematične?

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.387
9.560
113
Kar se tiče kontrole ob zagonu, je pri SE bistveno bolj zajebana, kot pri katerikoli kurilni napravi. Ampak potem dalje pa obdobnih pregledov res ni uzakonjenih. Monterji zahevajo na 2 leti za garancijo, zavarovalnica to posnema.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.387
9.560
113
uf... samo mertive ne vem, tisto najbrž ni drago. Vzdrževanje je še kaj drugega. Vse skupaj pa 366€. Nisem po 2 letih priznam, ampak lani po 4. In ker v poročilu ni bilo ničesar na to temo, je bila zavarovlanica zadovoljna. Pač zadnje redno vzdrževanje. Zdaj če je šla pa prodaja SE preveč v poden, bom dobila pa drugo leto spet poziv monterja, da je treba pregledat, drugače...

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.410
3.123
113
Je pa ni, kakor vzameš. Če bi vzel da so ljudje odgovorni in bodo sami skrbeli potem je neumnost ja, če pa predpostavljaš da niso, potem pa ni tako neumno. Dimnikar mi je letos vzel 25 EUR, ker sem mu pokazal meritve in je bla na kotlu nalepka od servisa, posesal je v petih minutah gratis, kar se mi zdi fer. Sončna elektrarna na strehi, še posebno če jo je montiral šalabajz je kar potencialna nevarnost. Tako da neka kontrola bi morala bit, pa ni.

Torej ti je vzel 25€ za brez veze.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.410
3.123
113
Seveda je, če avto redno servisiraš. Dober serviser > tehnični preglednik. Koliko sranja so mi že spustili čez, ko se je mehanik samo držal za glavo. Za bedarije kot so žarnice pa komplicirajo na polno. Sem rabljen avto kupoval in šel na tehnični pa mi je žal, da nisem šel raje k mehaniku.

Pač je 5 min sesal. Jaz si ga pa sam...

Saj pravim, obvezna birokracija. Kakšna je dejanska korist je pa vprašljivo. Navezujem se predvsem na to temo in možnosti obveznih pregledov SE s strani požegnanih firm.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.907
11.380
113
Seveda je, če avto redno servisiraš. Dober serviser > tehnični preglednik. Koliko sranja so mi že spustili čez, ko se je mehanik samo držal za glavo. Za bedarije kot so žarnice pa komplicirajo na polno. Sem rabljen avto kupoval in šel na tehnični pa mi je žal, da nisem šel raje k mehaniku.

Pač je 5 min sesal. Jaz si ga pa sam...

Saj pravim, obvezna birokracija. Kakšna je dejanska korist je pa vprašljivo. Navezujem se predvsem na to temo in možnosti obveznih pregledov SE s strani požegnanih firm.
Kot že zgoraj rečeno, ob predpostavki, da so vsi ljudje odgovorni, kar pa niso. Zato imamo tehnične preglede avtomobilov, pa letne preglede dimnikov in peči.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto