Energetska preskrba gospodinjstev

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.284
9.485
113
No... Ce vzamem strgalo ali gobico, je vseeno, ce na roke pomijem. Za splakniti dol je to. Zaradi mene tudi mrzla voda, samo da glih s kroznikom polnim robe ne gres v stroj, ker maši filtre.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.362
3.099
113
Spucaš v kanto brez vode (drugače se tudi lijak maši, oz. ga moraš čistiti). Še bolje je pa, če ne puščaš hrane na krožnikih in posodah po jedi.

Moja najboljša prijateljica je silikonska metlica.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.983
9.263
113

Ne le, da se strinjajo, da je ni treba splakniti – pravzaprav je celo narobe, če to storite, saj s tem trošite vodo, vaš stroj pa bo zaradi tega deloval manj učinkovito. S predhodnim izpiranjem si delate medvedjo uslugo ter dejansko preprečite učinkovito delovanje detergenta in pomivalnega stroja.

Poleg težav z zaznavanjem umazanije lahko predhodno izpiranje povzroči tudi prekomerno porabo vode. Če bi se temu izognili bi lahko po nekaterih izračunih prihranili tudi do 400 litrov vode na teden. Za primerjavo, sodobni pomivalni stroji v povprečju porabijo manj kot 15 litrov vode na cikel.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.284
9.485
113
Vsakemu svoje... Odkar splaknem, se mi filtri ne basejo vec... Ni lepsega, ko tisto rjavo kožico s filtrov pucaš, pa ko zoc še po vsej posodi raznese da ga od susenju prav zapece gor. Omake, zoc, rumenjaki, cokolini in podobne blesarije gredo pac mimo pipe v stroj... To je odgovor na vprašanje, zakaj bi nekdo rabil odpirat pipo, preden da posodo v stroj, meni osebno je pa povsem vseeno, kako to pocne sam...