Ena pasja tema

I

Izbrisan uporabnik #9334

Poglej poglej zanimivo zadevščino. Je kar poniknil in ga ni nikjer več ne slišat ne vohat, v resnici si pa dopisuje z Jago babo :eek: !

Tiha voda bregove dere. Bomo kaj slišali, ko bo Mamca red delala? :evil:

• Všeč mi je
Reactions: muho

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
. Bomo kaj slišali, ko bo Mamca red delala? :evil:
800px-Bali_cocks_fighting1.jpg

erikson

Guru
25. avg 2007
24.333
7.973
113
KSZ

Po spletu je zakrožila zgodba s srečnim koncem. Pred dobrim letom dni je namreč družina iz naselja blizu Ribnice prijavila izginotje psa pasme pomeranec. Tedaj še šestletnega Čarlija so iskali trije izšolani iskalni psi – Edo, Ula in Chilli, na pomoč pa so priskočili tudi ribniški gasilci in prostovoljci z dronom. Danes je družina prejela klic koprskih policistov, ki so Čarlija prevzeli ter ga začasno predali zavetišču Marjetica.

V nov mesec smo vstopili z zgodbo, ki se je po več kot letu dni razpletla s srečnim koncem. Med opravljanjem nalog na območju Dekanov se je namreč pri koprskih policistih zglasil moški, ki je trdil, da ima v avtu izgubljenega psa, ki je tekal po cesti.

“Policisti so s pomočjo dežurne veterinarke ugotovili in poklicali lastnika psa pasme pomeranec,” so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper in dodali, da so policisti izgubljenčka odpeljali v koprsko Zavetišče Marjetica, kjer so zanj poskrbeli do prihoda lastnika.

• Všeč mi je
Reactions: B81

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.354
2.492
113
Predsednik Trboveljskega društva za zaščito živali trdi, da ne morejo nič.
Pes je pač čuteča žival in je potrebno problem pogledati tudi s tega vidika.
Na izjavo, da moram zjutraj na šiht je rekel, da on tudi.

p.s. v zavetišču skrbijo tudi za potepuške muce, ki so jih nevestni ljubitelji živali zapustili.
Hranijo jih z Shiba izdelki rekoč, da drugega ne jejo. Istočasno zahteva večjo podporo društvaj, saj imajo veliko stroškov!

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.494
12.929
113
  • Žalosti me
Reactions: Matey

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.831
4.755
113
50
Na sončni strani ALP
Ko je ravno govora o pasjih temah... V veljavi je nova verzija Zakona o zaščiti živali:

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali
Veljavnost: od 20.8.2025

11. člen

Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu.

46a. člen

21. kot skrbnik na javnem mestu ne zagotovi fizičnega varstva psa tako, da je ta na povodcu (tretji odstavek 11. člena zakona);

Z globo od 600 do 1.200 eurov se kaznuje posameznik, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.501
1.515
113
Ko je ravno govora o pasjih temah... V veljavi je nova verzija Zakona o zaščiti živali:

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali
Veljavnost: od 20.8.2025

11. člen

Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu.

46a. člen

21. kot skrbnik na javnem mestu ne zagotovi fizičnega varstva psa tako, da je ta na povodcu (tretji odstavek 11. člena zakona);

Z globo od 600 do 1.200 eurov se kaznuje posameznik, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.
Ta zadnji post Dax-a me je spomnil na to temo....
Kaj je javno mesto po definiciji; ve kdo?