Dvig večje količine denarja

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.537
3.261
113
Lublana
Obišči stran
Zanima me, kakšen je postopek za dvig večjega zneska (cca. 20 jurjev) gotovine na banki. Vem, da je treba napovedati ta dvig... koliko prej? Se da to napovedati tudi preko mobilne banke? Pa v kakšnih bankovcih bi rad, da se ne hodi ravno s torbo tja....

Mene pa zanima zakaj to direkt banko ne vprašaš. Telefonski klic, email ali pa osebno na okencu?
Ali je pač samo bolj pomembno popolnim neznancem na forumu povedati, da imaš 20jurjev v banki?

Najbolje, da poveš še kje boš dvignil in ob kateri uri ter kako boš takrat oblečen.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.612
4.087
113
Mene pa zanima zakaj to direkt banko ne vprašaš. Telefonski klic, email ali pa osebno na okencu?
Ali je pač samo bolj pomembno popolnim neznancem na forumu povedati, da imaš 20jurjev v banki?

Najbolje, da poveš še kje boš dvignil in ob kateri uri ter kako boš takrat oblečen.
Da se mu organizira altervarovanje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.977
7.425
113
Lahko sprejemajo, lahko si edini v poslovalnici, lahko se vsi ukvarjajo s tvojim pologom, pa bos vseeno 3x prej na bankomatu položil... Mene spana, ce pridem ma bankomat, pa ne dela. Raje pridem drugic, kot grem v psolovalnico.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero in dejan_

tony

Guru
23. jul 2007
10.066
1.710
113
A se malo hecajo, lahko Brodnjak še te banke zapre, če jim je pretežko denar sprejemat.
Človek hoče položit denar in te preusmerijo na bankomat, čeprav v banki takrat ni žive duše razen osebja. :obesise:
Čisto normalno, v Domžalah popoldne sploh nimajo več gotovinskega poslovanja. Poleg tega, da so 2 lokaciji banke zaprli in se preselili v veleblagovnico. Saj veš, OPEX good, CAPEX bad. Je boljše za bonuse od uprave...

Sprijaznimo se, stranke smo za banko - strošek. Nebodigatreba. Nosite jim denar, ampak k njim pa ne hodit :D

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.707
8.039
113
Ksz

Zadnjic se mi je na nlb prvic v zivljenju zgodilo da sem ob vecjem dvigu gotovine moral izpolnit obrazec o izvoru premozenja… pa sem vprasal ce so se zmotli….da ne polagam ampak dvigam pa je dec vztrajal… pa recem da je izvor iz racuna razen ce mi bodo od koga drugega dali… pa je se kar vztrajal in sem ratal siten ker je iz trr razvidno od kje denar… pa se ni dal… zadeva je bizarna ratala

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.977
7.425
113
Ksz

Zadnjic se mi je na nlb prvic v zivljenju zgodilo da sem ob vecjem dvigu gotovine moral izpolnit obrazec o izvoru premozenja… pa sem vprasal ce so se zmotli….da ne polagam ampak dvigam pa je dec vztrajal… pa recem da je izvor iz racuna razen ce mi bodo od koga drugega dali… pa je se kar vztrajal in sem ratal siten ker je iz trr razvidno od kje denar… pa se ni dal… zadeva je bizarna ratala

to ni samo pri dvigu, tudi pri prenosu iz enega računa na drugega. Od kod denar - saj vidiš, da iz mojega enega drugega osebnega računa, pa sem mogla razlagati, kako je tja prišel... res pa je, da je to enkrat bilo, potem očitno pocahnajo, da dotične transakcije več ne obravnavajo kot kakorkoli sumljive, ker me niso nikdar več gnjavili, pa je šlo za tudi za večje zneske.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.226
4.693
113
Mene pa so klicali zakaj po plačilu plače, vsak mesec na državne TRR je nakazujem prispevke in davke.
Pač bruto plača iz tujine.

In sem jim obrazložil, da je to nov način korupcije in da tako perem denar.

Debili res.

• Haha
Reactions: tony
22. jul 2007
13.997
1.993
113
124
Ok, ampak tudi če rečeš da ne veš ti pomojem nimajo pravico onrmogočit dviga, ker za to obstajajo drugi organi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.442
4.351
113
Ok, ampak tudi če rečeš da ne veš ti pomojem nimajo pravico onrmogočit dviga, ker za to obstajajo drugi organi.
V bistvu ne. Ti lepo zablokirajo še cel račun (ebanko, kartice, dvige na BA, ...) in če si vztrajen pri svoji ignoranci ti odpovejo pogodbo (beri: išči si novo banko, pri nas nisi več zaželejen ker imamo težave s tabo). Pravico imajo.

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.442
4.351
113
Sej tehnično lahko napišeš tudi da je denar od pranja denarja od drog in mamil. Banke ne zanima. Banka mora imet papir s katerim si ti dokazal izvor. Druga stvar je pa da je banka ta papir dolžna predat organom ki imajo v te stvari vpoglede (FURS, KPK, ...). No tam te bodo pa povprašali po zdravju, seveda spet ni nujno ker v kupu dvigov po 5k eur ki jih preverja en fikus 4 dni na teden po normi 5 papričkov na dan. moraš imet srečo da bodo izžrebali ravno tvojega.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.271
7.028
113
to ni samo pri dvigu, tudi pri prenosu iz enega računa na drugega. Od kod denar - saj vidiš, da iz mojega enega drugega osebnega računa, pa sem mogla razlagati, kako je tja prišel... res pa je, da je to enkrat bilo, potem očitno pocahnajo, da dotične transakcije več ne obravnavajo kot kakorkoli sumljive, ker me niso nikdar več gnjavili, pa je šlo za tudi za večje zneske.
Iz NLB so zadnjič poklicali ob nakazilu iz NLB TRR na Revolut račun (oboje na isto ime).

V zadnjem času naj bi bilo povečano število prevar. Celo bivšega direktorja Primorja Dušana Črnigoja so prevarali, da jim je omogočil prijavo v spletno banko ter mu sneli okoli 100.000 EUR.