Drugi tir

dask

Majstr
21. sep 2023
982
1.128
93
Jaz bi Alenkinim dosežkom dodal še (ne)obvoznico na Bledu oz. otvoritev krožišča, ki vodi na (ne)obvoznico.... tam tudi smrdi do neba vse skupaj. Čist navadna predvolilna procesija je bila tisto.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.473
6.114
113
Pred vsakimi volitvami se ne glede na vladajočo stran pač poskuša nekaj označiti kot končano. Volivci to hočemo, da imamo potrditev, da je naša opcija uspešna, čeprav očitno še ni končano.
Bolje kot gledati stvari v naravi, bi bilo ocenjevati, kdaj so se projekti pripeljali do pravnomočnega gradbenega dovoljenja in izbire izvajalca. Tisto je stvar uspešne državne uprave in politike. Na koncu je še tako slab izvajalec stvari končal nekajkrat prej kot je državni aparat uredil papirje, ki jih je v bistvu sam zahteval in je politika uzakonila postopke.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sass

irwin

Guru
13. mar 2008
2.039
681
113
Kopru cez nekaj let preostane samo terminal za avtomobile kot vecinski pretovor.
Graz perfektno skombiniral zeleznico in letalisce. Cargolux ze letijo v Graz.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.934
8.708
113
pri taščici
Začetni vložek kapitala mora od nekod priti. Imamo 1200 km železniških prog, kar lahko smatramo kot vložen dosedanji kapital države. Sedaj pa bi moral ta kapital od sebe tudi nekaj dati. Vsaj toliko, da polovico 27 km dolgega odseka financira sam. Če smo že prvo polovico pokrili iz proračuna in EU sredstev.
In zato naj JEK2 financirajo sedanji lastniki NEK. Ali pa investitorji ko bo videli dobicek v ceni prodane elektrike iz nje.