Že itak imamo ekipo ki brez Dončiča ne bi šla niti iz grupe, potem pa je še danes bilo potrebno igrati še proti sodnikom. Že dolgo v košarki nisem videl tak pristranskega sojenja in iz riti potegjenih faulov 

Medtem, ko je prav, da takšno analizo dela stroka in zaključke uporabi pri pripravi ekipe, lahko mi vseeno eno rečemo. Za situacije, ki se odvijajo v zelo specifičnih okoliščinah z omejenim časom, je zelo težko ponuditi razumne argumente. V grobem bi jaz pojasnila iskal v mineštri spodnjih faktorjev:A mi lahko kdo, bolj košarkaško izobražen, razloži zakaj je ob minimalnem zaostanku (recimo 4 pike) treba silit dolge napade in metanje trojk, ki ne gredo not, ob sočasnem zaustavljanju igre iz protinapada, ko bi lahko lepo polagali dvojke?
Med tekmo je to res, po tekmi je pa nujno potrebno o tem debatirat. Ne morš ti v FIBI želet na prvenstvu igralcev ki so zvezdniki tega športa in predvajat v špicah njihove poteze, med tem ko jih zafrustrirani sodniki jebejo v glavo. Ker tehnična v drugi minuti ne kr ene vaške tekme ni sprejemljivo dejanje, še posebno če si kasneje pustil jezikat in se kurčit komplet nasprotni ekipi. Če bi takoj za Dončičem pokasirala tehnični še Šreder in Franz, bi bilo to neko sporočilo, tko pa....Naši košarkarji in danes tudi mediji, se preveč ukvarjajo s tistim, na kar vpliva nimajo ... Na ta način se zgublja potrebna koncentracija.