Domače

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.107
297
83
Sama lepa in zaupanja vredna imena (domače..., pohorsko..., kmetija...)


Direktor uprave za varno hrano Janez Posedi je v pogovoru za POP TV dejal, da sporno meso ni bilo bolno in s tem nevarno za potrošnike.

ampak v Avstriji:55-letnega šefa obrata so že aretirali in je v preiskovalnem priporu. Osumljen je prevare, saj naj bi v klavnici predelovali meso, ki je bilo prvotno neprimerno za uživanje in je bilo namenjeno v kafilerijo.

pol se pa pejd
 

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.113
2.468
113
Lahko bi rekli, da gre dejansko za zavajoče oglaševanje industrije. Me prav zanima, če so imeli vsi v poreklu navedeno Avstrija.
 

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.107
297
83
Ampak če je proizvajalec kmetija xxxx, kupec avtomatsko predvideva, da so vse (vsaj večina glavnih) surovine pridelane na kmetiji.
Če je nekaj pohorskega ne more biti to iz (Avstrije, Madžarske ali Poljske)
Podobno kot kraško ali stiško.. ali se pač motim ?
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.221
4.700
113
Slovenskega mesnega izdelka se ne da narediti. Pika. Ker dobršen del začimb ne pridelujemo pri nas. Začne se že pri popru.
Ob pomanjkanju slovenskega mesa (samooskrba s svinjino je nekje pri tretjini potrebne količine) je bolj ali manj zelo iluzorno, da je v katerem koli kupljenem izdelku v trgovini večji del surovin slovenskega izvora. NI. Pršut iz tac slovenskih prašičev. Močno dvomim. Nek delež svežega mesa v trgovskih verigah je slovenskega izvora. Pa ne tak, kot je na etiketah, ki jih nastavijo v vitrine. Bolj ali manj to vsi vedo, ampak trgovci bi radi prodajali samo slovensko, torej iz tiste proizvodnje, ki so jo uspeli v dveh desetletjih s svojo politiko uničiti.
Drugo realnost pa seveda je, da za široko prodajo mora biti stvar poceni. To pa zagotavlja masovna industrijska proizvodnja. Ali je kaka razlika, če farma za vzgojo 100.000 prašičev po zadnjih smernicah stoji in deluje v Sloveniji ali v Belgiji ali Ukrajini? Toliko o tem, kaj pove poreklo. Micro farm z nekaj 10 prašiči za prodajo letno praktično ni več in država se zelo trudi, da jim z raznimi dodatnimi mini zahtevami malo po malo zagreni življenje, da ljudje že enkrat nehajo s tem. Kot je na vseh področjih, od individualne gradnje naprej.
 

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
...Ali je kaka razlika, če farma za vzgojo 100.000 prašičev po zadnjih smernicah stoji in deluje v Sloveniji ali v Belgiji ali Ukrajini? .... Micro farm z nekaj 10 prašiči za prodajo letno praktično ni več...
Sem si pred časom ogledal reportažo iz Romunije (že zginilo™ z YT - http://alturl.com/xqbv ) o ravno takem problemu ...
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Lidl Slovenija se je odločil za preventivni odpoklic mesnih izdelkov dobaviteljev Mesarija Mlinarič in Josef Reiner. Gre za domače ocvirke v masti znamke Naše nam paše
:valjamse:

Vprašanje, koliko svinjarije in nategov pojeste še pri ostalih izdelkih, ki jih prodajajo diskontarji. Domače my ass...
Pa dober tek ob dobrotah iz low budget štacun.
 
  • Všeč mi je
Reactions: erikson in B81

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.326
5.844
113
pri taščici
Zaenkrat še gre takole v garazi.
Je pa res da je država bolj uspešna od kmeta.
 

Priponke

  • IMG_20191026_162021.jpg
    IMG_20191026_162021.jpg
    1,1 MB · Ogledi: 243
  • Všeč mi je
Reactions: sistemik

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.221
4.700
113
Vprašanje, koliko svinjarije in nategov pojeste še pri ostalih izdelkih, ki jih prodajajo diskontarji. Domače my ass...
Pa dober tek ob dobrotah iz low budget štacun.
Mesa sicer ne rabim ne vem koliko kupovati, ne dvomim pa, da sem v Lidlu ali Hoferju precej bolj varen kot denimo v Mercatorju. Ta dva "diskontarja" sta precej bolj tečna do proizvajalcev kot naš "domači" trgovec. Kar vprašaj koga, ki jim prodaja. Prodajata samo pakirano pri proizvajalcih. Ostali trgovci imajo v trgovinah svoje mesnice, kjer lahko ob manjšem nadzoru ser...jo z vsem mogočim. Nazadnje z žveplom. Je pa te primere razdrobljene po trgovinah in mesnicah precej težje odkriti kot nepravilnosti v večjem obratu, kjer je VURS prisoten praktično vsak dan. Kar pa ne vemo, pa se nam zdi OK. Mar ne?
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.577
283
113
torej je na slovenskem trgu poslovna priloznost vzreja pujsov, ce jih toliko manjka. Zakaj nekdo ne odpre farme?
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.326
5.844
113
pri taščici
Zato ker jih pospešeno zapiramo.
Taka je politika in okoljevarstveniki.
Rojen sem v kraju, kjer je bilo do pred slabega desetletja vzrejenih preko 100k prašičev. Sedaj niti enega. S tem da je bilo pred 20 leti se 100+prašičev v vasi vzrejenih, danes jih pa ni niti 10 najbrz.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey in sistemik

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.317
950
113
Ihan? Sem pred časom govoril z upokojenim "inženirjem", ki je tam delal. Zanimivo delo, precej razvoja... Baje je bilo preko 200 zaposlenih.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.064
1.271
113
Lidl Slovenija se je odločil za preventivni odpoklic mesnih izdelkov dobaviteljev Mesarija Mlinarič in Josef Reiner. Gre za domače ocvirke v masti znamke Naše nam paše
:valjamse:

Vprašanje, koliko svinjarije in nategov pojeste še pri ostalih izdelkih, ki jih prodajajo diskontarji. Domače my ass...
Pa dober tek ob dobrotah iz low budget štacun.

Dragi sistemik, delal sem v podjetju, ki je prodajalo VSEM trgovinam v Sloveniji.. Lidl, Hofer, Spar, Mercator, Tus, Jager, ni da ni.. DALEC najbolj tecna sta bila ravno prva dva. In to res daaaalec. Kvaliteta 101% ali pa zavrnitev. Ali kazni pa take stvari. Je bilo ob narocilu vedno se extra omenjeno, ko je slo za ta dva.

Po drugi strani pa grem v Spar po slovenski izdelek Kodila.. potem pa izves, da meso vozi iz Poljske. Mrs.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sistemik

Steve

Guru
13. avg 2007
9.657
1.582
113
Že od začetka manije "Domače" pred nekaj leti se, ko zagledam napis, primem za denarnico in letim daleč stran. Ne vem zakaj bi domače mađarsko, avstrijsko, portugalsko, ki je precej ceneje, bilo slabše od našega
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Že od začetka manije "Domače" pred nekaj leti se, ko zagledam napis, primem za denarnico in letim daleč stran. Ne vem zakaj bi domače mađarsko, avstrijsko, portugalsko, ki je precej ceneje, bilo slabše od našega

Prvi in drugi stavek se tepeta. Torej, zakaj bezis stran, ce je iste kvalitete?