Domača polnilnica

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.345
8.972
113
pri taščici
Sicer pa ima polnilnica na firmo baje se nekaj dodatnih zahtev s strani borzena
Mid meter,
Enopolna shema
Nekateri govorijo celo o PID katerega ne dobis tako kot enopolno shemo.
verjetno se kaj.
Tako da te polnilnica 2x11kw (22kw pride okol 2.5 do 3 verjetno. )
In potem bomo ugotovil da je neuporabna ker jo bo vijacni kompresor s 14kw motorjem ki se vklaplja "vsakih 5 minut" cisto zmedel. In se bo vsakih pet minut izklapljala in vklapljala.
Verjetno bo dinamicna Kitajka za 300 in bomo omejil kw da ne bo po nepotrebnem dvigovala CB (kar se bo pac podnev filal, ponoc v noben primeru niso problemi A(kw).
Pac bomo z glavo lovil sonce predvsem za vikende.
Lani smo oddal 15MWh in zato dobil cca 150€ (Geni-+-). S temi MWh bi z varcnim avtom prevozil 100kkm (150€)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.754
6.972
113
Že sam HA ekosistem ni ravno neka 100% zanesljiva zadeva. Imaš naprimer kakšno stikalo, ki se zaradi slabšega Wifi/Zigbee/Matter ne bo nemudoma odzvalo ali sploh ne in ti bo porušilo celoten plan omejevanja moči. Sicer je HA krasna zadeva ampak pri omejevanju moči zna včasih priti do kakšnih težav.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.643
9.747
113
Pa, deluje kar dobro, da ne rečem odlično. Je pa res, da je wifi stabilen, za to je bilo poskrbljeno ze ob montazi polnilnice. Odzivna pa je zelo dobro, drugače že itak vse v osnovi pade. Original ali custom FW. Zaenkrat končno spet z občutkom, da dela, kot je bilo zamišljeno. In se malo bolje, ker upošteva še, kar je meni vazno, pa original FW ni znal... Je pa res, da nikdar ne zaupam slepo - zgornji del slikice služi le enemu namenu - če je avtomatizacija vklopljena (ce ni, ni ta del viden) in ce stevilke na prvi uč štimajo in so smiselne. Torej preverbi, da je vse OK.

Glej ravno ta tvoja logika o polnitvi podnevi v povezavi z letnim NM mi ni jasna - poleg sekiranja na zalogo za bodoče plačevanje OVE + SPTE.

Moja logika je za moj primer. Kar ne pomeni, da kdo drug nima drugačne situacije in mu je to bolj relevantno. Konec koncev je nekdo vprašal, najbrž z namenom. Res pa je, da brez te pameti jaz avta podnevi ne priklopim, ze ce bi cas imela. Z manjšo baterijo ali vec EVji pri hiši bi pa recimo mi to zelo prav prišlo.