Domača polnilnica

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.956
7.002
113
Polnilnice v blokih:

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.809
5.586
113
Zadeva se da rešit, z prenosom domače hišne tarife na polninilne AC postaje katere so bile postavljene z subvencijo EU in Slovenije.
Simpl z kartico aktiviraš polnjenje in dobiš obračunanano na računu za elektriko.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in Hanzi

igi

Guru
13. okt 2007
5.889
1.431
113
Celje
Se pravi Metronovo "sračje gnezdo" ni vredno €, ki jih želijo?

Kaj je potem NAJCENEJŠA alternativa, ki zadosti razpisu za subvencijo?

Lokalni električar mi je omenil domač proizvod Mikrova. Cena ne veliko nižja od Metrona.

sad

Guru
24. avg 2007
23.339
12.171
113
Se pravi Metronovo "sračje gnezdo" ni vredno €, ki jih želijo?

Kaj je potem NAJCENEJŠA alternativa, ki zadosti razpisu za subvencijo?

Lokalni električar mi je omenil domač proizvod Mikrova. Cena ne veliko nižja od Metrona.
Glede na to, da si zakričal najcenejša, kupi na Temuju in si sam zveži. Bo še pol ceneje od najcenejše s subvencijo.

Sicer mi pa ni čisto jasno, zakaj raje ne pogledaš, kaj je kvalitetno in ima tiste funkcije, ki tebi pridejo prav. Tistih 100-200 EUR itak pozabiš, s polnilnico se pa potem zajebavlješ dokler jo gledaš na zidu. A je vredno?

• Všeč mi je
Reactions: klekej in Samo Svoj

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.380
434
83
Jaz imam točno to, Freye 3f 22kw, dela bp (bajta 3x25A varovalke), poveže s Tuyo (ampak ne rabiš). Enih 200 somov pride na AE, no-brainer (tudi z 11kw bi preživel, jaz sem vzel debelejše kable za vsak slučaj, po mojem bi šlo tudi s prvim predlogom mirno čez, pač tanjši kabli). Nastaviš na 3x10A, v avtu da ti začne filat ob polnoči pa do 6ih zjutraj in pozabiš da jo imaš. Zjutraj je avto poln (se še ni zgodilo da ne bi bil v 10kkm, bi moral biti res robni pogoj), vse ostalo (beri smart meritve po fazah, polnilnice za jurja itd.) je samo draga nepotrebna navlaka za 99,9% vseh ljudi oz. primerov uporabe (bo trajalo leta in leta da se razliko 800 EUR med navadno in smart notri prinese na račun tistih kvaziblokov če polniš kot sem napisal v nočnem bloku, pa prej bi rekel da kar nikoli).

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.890
5.222
113
Jaz imam točno to, Freye 3f 22kw, dela bp (bajta 3x25A varovalke), poveže s Tuyo (ampak ne rabiš). Enih 200 somov pride na AE, no-brainer (tudi z 11kw bi preživel, jaz sem vzel debelejše kable za vsak slučaj, po mojem bi šlo tudi s prvim predlogom mirno čez, pač tanjši kabli). Nastaviš na 3x10A, v avtu da ti začne filat ob polnoči pa do 6ih zjutraj in pozabiš da jo imaš. Zjutraj je avto poln (se še ni zgodilo da ne bi bil v 10kkm, bi moral biti res robni pogoj), vse ostalo (beri smart meritve po fazah, polnilnice za jurja itd.) je samo draga nepotrebna navlaka za 99,9% vseh ljudi oz. primerov uporabe (bo trajalo leta in leta da se razliko 800 EUR med navadno in smart notri prinese na račun tistih kvaziblokov če polniš kot sem napisal v nočnem bloku, pa prej bi rekel da kar nikoli).
Samo to: zakaj ne filaš od 22-6?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.809
5.586
113
Samo to: zakaj ne filaš od 22-6?
Ker ob polnoči težko greš kaj kuhat.
Če je dovolj je dovolj.

Jaz sem tudi ukinil paket Aktivni na Geni ker so elekteiko podražili v nočnih urah.
In ko moja hodi v službo mi je brezveze nizka cena čez dan ker je avto itaq 75 km vstran na parkplacu od državne ustanove, ki še 100 let ne bo imela solarne nadstrešnice in polnjenja čez dan na solarni štrom.

Če je kdo iz foha tukaj mu priporočam, da postavi parkirne nadstrešnice z polnilnicami pred Bolnice v Sloveniji kjer parkirajo zaposleni in prodaja štrom za normalni denar.
EU pa časti izgradnjo.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
709
40
28
Za DYI pa SmartEVSE, ker vse te precenjene ki dobijo subvencijo na koncu pridejo dražje kot Kitajc ali SmartEVSE. Sem zadnjič eno etrelovo imel odprto ker je kondenzatorje napihnilo, hmmm le zakaj aja made in china je pisalo na njih in po izgledu mi niso delovali kot da bi naj zdržali to kar piše na njih.

klekej

Guru
26. jul 2007
5.783
537
113
36
Neverjetno kako se prodaja nateg aka. "domace slovenske polnilnice" na subvencijo. Zadnjic je bila na Amazonu Delta, ki je bila zmagovalka nemskega testa leta 2025, 120€ s 5m kablom. Zadeva je enakovredna ali boljsa "slovenski" za 1000€. Zvezes pa jo tudi sam, ce nimas dveh levih.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.890
5.222
113
Neverjetno kako se prodaja nateg aka. "domace slovenske polnilnice" na subvencijo. Zadnjic je bila na Amazonu Delta, ki je bila zmagovalka nemskega testa leta 2025, 120€ s 5m kablom. Zadeva je enakovredna ali boljsa "slovenski" za 1000€. Zvezes pa jo tudi sam, ce nimas dveh levih.
A: kaj si ti ja malo nori! To te lahko spajtla, pa subvencija je le subvencija!
B: drugič prilepi link. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Holobist in Marxon

darwin

Majstr
17. avg 2007
815
584
93
Dodatna prednost kitajskih z AE/Amazona, ki jo jaz vidim, je to, da imaš pri veliko modelih na sami polnilnici na voljo 2 tipki za nastavljanje toka in urnika.
Jaz isto polnim večinoma ponoči. Ampak, ko moram čez dan na hitro dopolniti, se mi res ne da iz žepa vleči telefona, odpirati aplikacije, čakati, da se odpre, da se poveže ...
Meni je lažje vklopiti kabel, klikniti gumb na polnilnici in to je to.
Če bi imeli pa tako, da bi imel na polnilnici 2 tipki, ki aktivirata 2 prednastavljena profila, imam pa vse. En "no rush" profil - polni na 9 A med 22. in 6. uro in "rush" profil 16A takoj, bi bilo pa že sanjsko. Ostale porabnike bom prilagodil ročno.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.809
5.586
113
Dodatna prednost kitajskih z AE/Amazona, ki jo jaz vidim, je to, da imaš pri veliko modelih na sami polnilnici na voljo 2 tipki za nastavljanje toka in urnika.
Jaz isto polnim večinoma ponoči. Ampak, ko moram čez dan na hitro dopolniti, se mi res ne da iz žepa vleči telefona, odpirati aplikacije, čakati, da se odpre, da se poveže ...
Meni je lažje vklopiti kabel, klikniti gumb na polnilnici in to je to.
Če bi imeli pa tako, da bi imel na polnilnici 2 tipki, ki aktivirata 2 prednastavljena profila, imam pa vse. En "no rush" profil - polni na 9 A med 22. in 6. uro in "rush" profil 16A takoj, bi bilo pa že sanjsko. Ostale porabnike bom prilagodil ročno.
V Cupri in ostalih VW polizdelkih lahko to nastaviš na avtu.
Polnilnica pa je odprta

Gre pa polovično moč, polni takoj, ali pa na lokaciji polni po urniku ali pa polni da bo zjutraj ob 6h na 100% ali 80% no kak hočeš.