Dogajanje v ostalih komunističnih biserih po svetu

sousis

Guru
16. nov 2019
1.941
1.337
113
Zahvali se vsem političnim opcijam, saj spreminjajo šolo vedno bolj v izključno birokratski aparat, ker ne znajo drugače - sami nočejo kritičnega razmišljanja in opozicije. Še enkrat: VSE politične opcije, ki so do sedaj bile na oblasti.

Drugo je tudi kvaliteta kadra, ker vsi znajo le šinfat po učiteljih in kako so še preveč plačani za tisto malo kar naredijo itd itd... Pol pa imamo kar imamo. Nikoli ne bom pozabila, ko je mulc v 1. razredu OŠ domov prinesel nalogo, kjer so dobesedno seštevali hruška in jabolka - na levi strani so imeli narisano 3 kose ene stvari, pa plus znak, pa na desni strani 2 kosa druge stvari - in so to morali seštet. WTF??? Zdaj smo že skoraj konec OŠ, pa me nič v vseh teh letih ni šokiralo tako kot ta naloga.

• Všeč mi je
Reactions: mistique

jezek

Guru
24. jul 2008
6.363
2.956
113
Saj če bi te kdaj zaneslo v del hiše, ki se ji reče kuhinja....bi te morda šokiralo še bolj! Ker pazi, nekdo si je dovolil prišteti še 3 šalice moke in žlico olja.....

• Haha
Reactions: B81

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.589
9.717
113

Resnica se ni povezala z zmagovalno stranko na volitvah in ni v koaliciji. Odgovor torej ni pravilen. Vcasih izven okvirjev se ne pomeni pravilno. Se vec, obicajno je nekaj na pol. Glavna past "razmisljanja s svojo glavo". Ampak je se mlada, upam da ni samo ponavljala kot papiga, kar je doma slisala in da bo to dodelala scasoma.

sousis
Tole pa tudi meni ni cist jasno, zakaj šok. Ce bi bili 3 zeleni bonboni in 2 rdeča, bi bilo OK? Kaj tocno te je zmotilo?

sousis

Guru
16. nov 2019
1.941
1.337
113
Če sešteješ 3 šalice moke in žlico olja, dobiš zmes. Nikakor ne dobiš 5 žlic moke, kot je bila naloga zastavljena.

Če bi bili bomboni ampak samo različne barve, bi še nekako šlo skozi. Ampak ne, dobesedno so morali seštet 2 različni stvari.

Pač meni se to zdi kršenje osnovnih pravil matematike, da na levi in desni strani enačaja mora bit ekvivalentna stvar. Pol so pa nekaj let kasneje gledali kot mlada teleta, ko so jim enačbe pokazali.

Pač poskusimo: imaš 3 človeka in 2 hiši. Rezultat je ... kaj? 5 nečesa. Česa?

Matematika zahteva nekaj logičnega razmišljanja, ne moreš samo metat številke in simbole na papir.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.589
9.717
113
Če imas 3 jabolka in 2 hruski, dobis 5 kosov sadja. In tako se razmislja v 1. razredu.

3 zlice moke in 2 zlici olja je pa next level, ja. Ker ce je poanta sestevanje razkicnih stvari, je naloga povsem ustrezna, ampak je treba ven poklikat to, cemur ti pravis "logika", je pa ukalupljenost, da to dvoje ne gre skupaj. In s cimer imamo Slovenci probleme, kot beremo zgoraj. Matematike to ne zanima.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.941
1.337
113
No, naloga ni bila napisana tako, da bi seštevek imel napisano skupno kategorijo. Bilo je stvar A + stvar B = stvar A.