Degradacija na delovnem mestu

mistique

Guru
16. jun 2009
16.782
3.809
113
Nima to nič s tabo.

V kontekstu debate o "degradaciji" na delovnem mestu, sem omenil en specifičen primer, ki kaže na neko vrsto izrabljanja zaposlenih/podrejenih po principu: Prodaj (izpelji prodajno predstavitev) in naredi (koordiniraj z naročnikom, razvij oz. konfiguriraj rešitev, jo namesti in testiraj, delaj podporo), jaz bom pa pobral nagrado. Medtem, ko je meni jasno, da "smo vsi prodajalci", je v tem primeru programer/developer dejansko tudi prodajal in prodal (prepričljivo predstavil) produkt, pri tem pa ni bil ustrezno kompenziran. Na drugi strani je prodajnik, ki je v resnici direktor prodaje lepo živi od prodanih projektov oz. bolj pravilno rečeno: dobro je plačan za delo, ki ga on ne opravi.

Aeon_Pax

Fizikalc
19. okt 2012
166
177
43
Ljubljana
Problemi na delovnih mestih izvirajo predvsem iz brezjajčnih vodij. Ko ti finančni/ali izvršni začne tumbat o excel tabeli, kjer so določili ljudi za odpuščanje, ga moraš pogledat v oči in ga vprašat, zakaj te je nastavil za vodjo/managerja oddelka? Če mi ne zaupa, naj sam odpušča - jaz imam svojo tabelo. Samo enkrat sem dobil nogo, v vseh ostalih primerih pa dodatno vlogo v restrukturiranju družbe.

Glede svetovalcev ... ko se začnejo po firmi sprehajat svetovalci enostavno veš, da se bo firma prodala ali pa si lastnik želi prodajo/kotacijo na borzi.

PS ... se na stara leta premikam v vlogi svetovalca in vem, zakaj kličejo

• Všeč mi je
Reactions: sad