V New Yorku tudiEna za poklicne ogorčeneže:
![]()
V Gradcu zmagali komunisti
Komunisti so izid z zadnjih lokalnih volitev leta 2021 precej izboljšali.www.delo.si
V New Yorku tudiEna za poklicne ogorčeneže:
![]()
V Gradcu zmagali komunisti
Komunisti so izid z zadnjih lokalnih volitev leta 2021 precej izboljšali.www.delo.si
Nima veze je en kup profesorjev z kupom knjig kateri bodo trdili drugače, vedno se pa izbira tistega kateri komur paše.S poskusi diskreditacije se morda malo precenjujete.
Stari ata na posnetku je zaslužni profesor Univerze v Mariboru. Napisal je več knjig kot jih bo pol foruma v življenju prebralo.
Z idejami o odvzemu proizvodnih sredstev in podobnim je precej blizu....Niti slučajno. Mamdani - po evropski definiciji - še socialdemokrat ni.
Županja Gradca potala revnim dobro polovico svoje plače. Mamdanija bi ob tem infarkt v minuti.
Jaz nisem in ne bom likvidiral nikogar, še pajke raje pustim pri miru. Sem se pa oglasil na tvoje relativiziranje pomena diktature, zgolj na temelju enega profesorja. Razumi in verjemi kar hočeš, polna elana in z dopusta.Diskreditacija in nato likvidacija, če je treba tudi fizična![]()
Ok, to bo pač pokazal čas, koliko se zafrkava. Ni moja tema za debato o tem, niti se mi ne da. Premalo spremljam, me ne zanima dovolj. Ožežiti? Ne da se mi googlat, kaj to pomeni.Zafrkava se, poklicni ogorčeneži pa morate še klimo ožežiti ko ga berete.
V Gradcu niso niti povampirjeni prekleti komunistični prašiči še nikomur nič vzeli.
Izraz ožežiti (v hrvaščini in srbščini ožeći) pomeni opeči, ožgati ali izsušiti (npr. z vročino ali soncem).Ožežiti je srbohrvaški sleng, mularija smo ga včasih uporabljali v pomenu "povečaj", torej ožeži glasnost ferša. Pojma nimam, če nima izvirno kakšnega drugega pomena.
lahko da gre tudi na neustrezno uproabo vendar ko je bil ov prašanju ožeži v mojem oklju ni bilo ozgati ampak recimo pojačaj največkrat "volume"...Izraz ožežiti (v hrvaščini in srbščini ožeći) pomeni opeči, ožgati ali izsušiti (npr. z vročino ali soncem).
Ker je beseda precej redka in se v vsakodnevnem pogovornem jeziku redko uporablja, jo je najbolje nadomestiti z bolj vsakdanjimi izrazi.
Tukaj je nekaj primerov in sopomenk:
- Opeči / Ožgati (vroče): Sonce je ožgalo (ožežilo) kožo.
- Ožgati (koprive): Koprive so me ožgale.
- Opaliti (s plamenom): Ogenj je ožgal robove papirja.
Po moje pa ste vi to uporabljali kot izpeljanko žešči:
Beseda "žešči" (izgovorjava: žêščī) je hrvaški pridevnik v primerniku (komparativu). Izhaja iz osnovne besede žestok (slovensko: oster, hud, močan, silovit). [1, 2]
Pomeni torej »bolj oster«, »močnejši«, »intenzivnejši« ali v pogovornem jeziku »hujši«. [1, 2, 3]
Uporablja se v različnih kontekstih: