Spet farbamo situacijo črno belo, za marsikoga pa bo to zadnja cbada - sei ni m*na še posebej tisti boljši.Ne vem. Zakaj si ti še v Sloveniji?
Poznam jih pa tudi nekaj, ki so služili v tujini pa potem prišli nazaj. Zgleda tukaj le ni tako slabo.
Spet farbamo situacijo črno belo, za marsikoga pa bo to zadnja cbada - sei ni m*na še posebej tisti boljši.Ne vem. Zakaj si ti še v Sloveniji?
Poznam jih pa tudi nekaj, ki so služili v tujini pa potem prišli nazaj. Zgleda tukaj le ni tako slabo.
Zanimivo, ti stari stanovalci so drago prodajali, zdej bi pa omejevali....Vsak po svoje "rešuje" situacijo...
![]()
Atene za leto dni prepovedale registracijo novih stanovanj za kratkoročni najem
V grški prestolnici je v želji oblasti, da najdejo rešitev za pomanjkanje stanovanj za stalne prebivalce, v več okrožjih Aten v veljavo stopil zakon, ki za eno leto prepoveduje registracijo novih stanovanj za kratkoročni najem.www.rtvslo.si
Odkupijo???Zanimivo, ti stari stanovalci so drago prodajali, zdej bi pa omejevali....
Daš v Ljubljani 4-5k za kvadrat, država pa ti bo govorila kaj smeš in kaj ne smeš z lastno nepremičnino.
Pa naj odkupijo in delajo kar hočejo....
tako kot so 7 miljonsko podrtijo....Odkupijo???
S čigavim denarjem, ker država svojega denarja Nima...
Tisti, ki ga obrača pa je nabran pri davkoplačevalcih... ali pa puf...
Ja saj...tako kot so 7 miljonsko podrtijo....
pa tam stoji, prazna..., ker jih je tako skrbijo prazne nepremičnine.
Bomo pa davkoplačevalci prihranili 600.000 evrov. Letno. SvobodnjakJa saj...
Oba sva jo preko davkov pomagala kupiti...
Tipični levaki.
ksz
dajmo no praktični primer.
vrednost nepremičnine po durs/gurs? 80.000 €
če je stanovanje prazno je davčna osnova 1,45% = 1.160€
Če pa imaš stanovanje v najemu pa ti na osnovo dajo 25% rabat torej = 870€
in 870€ / 12 mescev = 72,5€ na mesec pribitka k najemnini....
s tem da se verjetno k davčni osnovi šteje tudi letna najemnina?
200€ mesečne najemnine= 2400 pobrane najemnine letno, 25% od tega je 600 eur, torej 1160-600 = 560 eur davka letno. Pri najemnini 300 eur bi davek bil 260 eur.
kje sem se zmotil?
Če ni noben prijavljen ne plačaš, drugače pa ja...Kako je s prispevanjem za RTV naročnino za lastnike drugega in naslednjih stanovanj, če ta niso naseljena?
Villa Schellenburg!?Na novinarski je Golob povedal, da pozna nekatere prazne stavbe v Ljubljani. Ni pa povedal konkretno. ...
dej ne nabijejRTV naročnina je vezana na števec elektrike.
Po defaultu plačujejo vsi z števcem.
Lahko pa začasno odjaviš za eno leto, z dobrimi razlogi.
Sem dobil poziv za placilo rtv na vikendu. Noben prijavljen, isti placnik elektrike.dej ne nabijej
Poglej priponko 95876
če nihče ni prijavljen ni potrebno plačevati naročnine.... pa naj si bo stanovanje, vikend, hiša....
ps lahko tudi odjaviš rtv....
rečeš da če imaš net da je za službene potrebe in da imaš računalnik ki ima proxy ali vpn kjer je omogočeno samo službena dejavnost... da televizije in radia ne gledaš..
telefon pa je služben...
to je to...
Poziv pa zmeri dobiš, nikoli ne zatajijo...Sem dobil poziv za placilo rtv na vikendu. Noben prijavljen, isti placnik elektrike.
Sem jim pojasnil da je vikend in je slo skoz.