Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

javr

Guru
6. dec 2011
1.599
1.061
113
(vir)
Wir sind das Volk, Mi smo ljudstvo, so sporočali transparenti na demonstracijah konec prejšnjega tedna na Dunaju. Nasproti ljudstvu je stala policija v bojni opremi. Ta varuje oblast, ki je ljudstvo ne doseže več. Nad njo je druga, še bolj nedosegljiva, nadnacionalna oblast: evropska. Nad evropsko je ameriška politična centrala globalnega kapitalizma. Nad njo so korporacijski gospodarji tega sveta, samozvani svetovni voditelji. In na vrhu piramide, tam, kjer so včasih naslikali cesarsko krono, je zdaj injekcijska igla. Naši severni sosedje so demonstrirali proti obveznemu cepljenju proti covidu. Podobne demonstracije so po vsem evroameriškem svetu. Množičnejših protestov po drugi svetovni vojni ni bilo.

Če je v starih časih po Evropi hodila pošast, imamo zdaj evropsko pošast, ki uvaja obvezno cepljenje. Naenkrat se ji s tem strašansko mudi. Po definiciji nedemokratična evropska komisija je pozvala svoje depandanse po državah članicah, naj »razmislijo« o uvedbi obveznega cepljenja. Poziv prihaja v trenutku, ko kljub cenzuri vse več podatkov govori, da je učinkovitost cepljenja omejena. Vedno znova se sicer poudarja, da cepiva lajšajo simptome bolezni in zmanjšujejo smrtnost v ranljivih demografskih skupinah, obenem pa je očitno, da ne preprečujejo širjenja in prenašanja okužb.

Lancet je nadvse ugledna (to besedo zdaj vsi uporabljajo) britanska medicinska revija. Citirajo jo tudi naši imunologi, ki goreče zagovarjajo cepljenje. Pred dvema tednoma je objavila članek o naraščanju epidemiološke relevantnosti populacije, ki je bila cepljena proti covidu-19. Preprosto rečeno: za prenašanje covida so vse bolj odgovorni cepljeni posamezniki. Ena od britanskih študij, ki jo citirajo, dokazuje, da cepljeni in necepljeni prenašajo virus v enaki meri (statistična razlika je 2 odstotka). Sledenje simptomatskim okužbam v Nemčiji dokazuje, da so med polno cepljenimi pacienti, starejšimi od 60 let, okužbe narasle s 16,9 odstotka konec julija na 58,9 odstotka konec oktobra. Ti podatki kažejo na naraščajoči pomen polno cepljenih kot možnih prenašalcev okužbe. Za Veliko Britanijo navajajo podatke za isto demografsko skupino, po katerih je bilo med 39. in 42. tednom letos 89,7 odstotka okužb med cepljenimi in 3,4 odstotka med necepljenimi. Teden pred tem je bilo število okužb v vseh starostnih skupinah nad 30 let višje v podskupini cepljenih kot necepljenih. V Izraelu je bolnišnični izbruh bolezni, katerega izvor je bil polno cepljen pacient, pripeljal do težke oblike bolezni ali smrti 14 cepljenih pacientov, medtem ko sta dva necepljena imela blage simptome. Ameriški Center za nadzor in preprečevanje bolezni je pet okrožij z najvišjo precepljenostjo identificiral kot okrožja z visoko stopnjo prenašanja bolezni.

Sklep članka, ki ga navajam, je, da bi bilo napak izključiti cepljene kot vir širjenja bolezni. »Neupoštevanje cepljene populacije kot možnega in relevantnega vira za prenašanje bolezni, ko se odločamo o javnozdravstvenih ukrepih, se kaže kot huda malomarnost.« Vsiljuje pa se še eno nadvse pomembno vprašanje: zakaj in čemu obvezno cepljenje, če cepljenje ne preprečuje niti okužb niti prenašanja bolezni, še več, če med obolelimi narašča število cepljenih, če so cepljeni, kot kaže, tudi vse relevantnejši prenašalci bolezni in če je naraščanje okužb večje med visoko precepljeno populacijo? Na kakšni podlagi in s kakšnimi cilji se odločajo zanj?

Vprašanje o negativnih stranskih učinkih cepiv tu samo omenjam. Enako velja za vprašanje prebolevnikov. Dotaknil pa bi se rad še enega dejavnika: seva omikron. Po objavi novic o njem so evroameriški politiki in »svetovni voditelji« zagnali preplah. Čeprav sev še ni preučen, že sprejemajo ukrepe proti njemu in se zaklinjajo, da bodo cepiva »skoraj verjetno« pomagala. Refleksni odgovor je več ukrepov, več cepljenja, cepljenje in perpetuo. Medtem pa tako ameriški kot ruski virologi in epidemologi na podlagi že znanih lastnosti tega seva dopuščajo možnost, da je sicer bolj kužen (se hitreje širi), vendar manj virulenten oziroma patogen (torej manj nevaren). V resnici zaenkrat ni podatkov, da bi ljudje zaradi njega umirali. Kot tak, pravijo, omikron morda napoveduje in prinaša konec epidemije. Od tod hitenje z obveznim cepljenjem?

Neprestano poslušamo, da so ukrepi proti epidemiji znanstveno utemeljeni. Ampak znanstvene raziskave dokazujejo, da ti ukrepi niso uspešni ali so le delno uspešni – če sprejemamo, da je njihov cilj obvladanje epidemije. Ker javna znanstvena razprava ni dopuščena, ker torej ni mogoče znanstveno dokazati, katera stališča so bolj utemeljena in prepričljiva, postane odločitev o tem, kaj je znanstveno, politična. Znanost postane vlačuga politike, tako kot je bila njega dni dekla teologije. Znanstveniki, ki pri tem sodelujejo, diskreditirajo znanost. Vladajoča politika se je diskreditirala že davno.

Proti tej politiki vstaja ljudstvo. Na Dunaju so vzklikali proti fašistični diktaturi. Evropski načrti za obvezno cepljenje so v resnici še hujši od nacizma: tam so bili nekonsenzualnemu medicinskemu tretmaju podvrženi samo interniranci v taboriščih. Ljudje ne protestirajo proti obvladovanju epidemije, temveč proti izrabljanju epidemije za dušenje ljudstva. Obvezna injekcijska igla je simbol novega totalitarizma.
(vir)
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.133
2.210
113
Citat:
Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, d. o. o. obvešča, da bo zaradi trenutnih razmer, ki so posledica izbruha »Koronavirusa COVID-19« obratovalni čas ljubljanskih tržnic od 17. 3. 2020 dalje med tednom skrajšan, in sicer bodo tržnice obratovale od ponedeljka do sobote, od 6. do 14. ure.


Citat:
ZIMSKI ČAS traja od 1. novembra do 28. februarja:

ponedeljek-petek 7.00-16.00
sobota 7.00-13.00
nedelja 7.00-11.00



v BTC-ju ima notranja tržnica delavni čas do 18-tih, zunanja pa do 19-tih.
Tu ni mesto z omenjenimi štanti. No vidiš, da ti kuhanček škoduje.
 

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
511
11
18
Seveda je jasno da je vladi vseeno za zdravje in varnost ljudi!!
Pri cepivih gre za to, da bo vsaka clanica EU iz Bruslja dobila milijarde(!) eurou nepovratnih sredstev , ce uspe precepiti 70% svojega prebivalstva!
Za to gre.
Ce navedemo konkreten primer Hrvaške; njim se obeta približno 6 milijard eurou.

70% in datum 1.1.2022 sta magični meji.
 
  • Wow
Reactions: javr

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
15.805
3.815
113
Očitno imajo strokovnjaki različen smisel za humor ... Mateja Logar:
"Pri tem gre za posmeh vsem, ki se trudimo obvladati epidemijo, za posmeh vsem zdravstvenim delavcem, ki v covidnih enotah delajo že dobre tri mesece brez pravega dopusta, ter za posmeh vsem bolnim in njihovim svojcem," je Logarjeva komentirala argumente Mestne občine Ljubljana, ki bo takšno ponudbo še širila, češ da ne gre za sejemsko, ampak tržnično dejavnost.

Če je sprememba štanta iz sejemske v tržnično dejavnost posmeh ukrepom, kaj je potem izjema za pečen kostanj?
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Seveda je jasno da je vladi vseeno za zdravje in varnost ljudi!!
Pri cepivih gre za to, da bo vsaka clanica EU iz Bruslja dobila milijarde(!) eurou nepovratnih sredstev , ce uspe precepiti 70% svojega prebivalstva!
Za to gre.
Ce navedemo konkreten primer Hrvaške; njim se obeta približno 6 milijard eurou.

70% in datum 1.1.2022 sta magični meji.
Ah, kot na nebi znali cepiva proč vrži, pa označit par stotosoč ljudi kot da so cepljeni in poslat rezultat v bruselj.
Od kje bi pa Bruselj dobil sredstva, ki bi jih nepovratno talali? Pri članicah? Bo vmes še kakšna provizija? posrednik?
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.349
8.716
113
Očitno imajo strokovnjaki različen smisel za humor ... Mateja Logar:


Če je sprememba štanta iz sejemske v tržnično dejavnost posmeh ukrepom, kaj je potem izjema za pečen kostanj?
Posmehuje se jim v bistvu ona, ki trapa bedarije po TV in tako ljudje ne verjamejo stroki, ampak raznim andyem in njemu podobnim.
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.788
6.073
113
Seveda je jasno da je vladi vseeno za zdravje in varnost ljudi!!
Pri cepivih gre za to, da bo vsaka clanica EU iz Bruslja dobila milijarde(!) eurou nepovratnih sredstev , ce uspe precepiti 70% svojega prebivalstva!
Za to gre.
Ce navedemo konkreten primer Hrvaške; njim se obeta približno 6 milijard eurou.

70% in datum 1.1.2022 sta magični meji.
Torej se nam obetajo 3 miljarde. Dajte se pocepit, bo Janezek na račun tega še kake bone ven dal.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.149
5.569
113
Nov dan, nov idiotizem

Nasmeh gospe Logarjeve na kameri je grozljiv. Sprva sem še mislil napisati, da tole ni zmagoslavni tiranskin nasmeh, pač pa le naravni obrambni mehanizem zaradi sramu in laganja v kamero. Pa sem potem še dvakrat pogledal filmček, in me je spet zvilo v trebuhu. Če je bil Janezov namen, da nas do konca skrega med sabo zaradi neumnosti, potem mu gre odlično. Ker takšnih neumnosti, kot se okrog njih kregamo zadnjih par mesecev, se ne spomnim. Res, bravo. Ona bo meni pridigala o tem, da se je zakona treba držat, ja bravo, a res, dobro jutro. Vsi vaši odloki so nezakoniti, vam je US to že parkrat povedalo, še velikokrat vam bo in nekdo za vami bo čez pol leta plačeval dobre odškodnine (iz proračuna). Da izmed dveh milijonov rojakov pa ravno Zdravc "Prleški sendvič" zdaj moralizira o tem, da se ne sme iskati lukenj v zakonu, je približno na nivoju ideje, da bi Metod Trobec ustanovil društvo za pomoč ženskam žrtvam nasilja. Hvala bogu da je vsaj dal masko gor, ker njegove face videt več ne morem. Banda, nesposobna, skorumpirana, speljite se že enkrat. Jaz vas imam vrh glave, in vaših butalskih nesmislov. Pa kdaj bo kdo v naši državi končno za kaj odgovarjal. A veste kaj, zaprite dol vse, popolni lockdown, razpišite volitve maja 2022, brez vsakega političnega boja do takrat, vse podpišem, samo da se mi nehate prikazovati na TV in povsod, vse podpišem, samo da nikoli več ne vidim teh pokvarjenih obrazov, samo da izginete kot da vas ni.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.133
2.210
113
To zapiranje in blokad je zaradi bolanih in širjenja corone.
Hočete kuhanega vina.
Kaj če bi si nalili čistega vina?
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
To zapiranje in blokad je zaradi bolanih in širjenja corone.
Hočete kuhanega vina.
Kaj če bi si nalili čistega vina?
Da v gostilni v notranjem prostoru lahko piješ, ne smeš pa na odprtem pod pogojem pct - je zaradi bolanih in širjenja korone???

Se ti ne zdi, da če bi bil cilj zaustavitev širjenja, najprej zaprli notranje prostore?
 
  • Všeč mi je
Reactions: javr