Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.491
4.380
113
BTW a je kdo že opazil tehnične probleme s PCT. Sedaj že od dveh oseb vem da jima je uspešno uničil telefon ob rednem preverjanju. Tehnično je to čisto logično, kamere na telefonu NISO namenjene da so ves čas "on". Boljši telefoni imajo zaščito in ti po določenem času konstantnega fokusiranja in kurjenja senzorja reče "jebeštrga te gleda" in kamero izkjuči, srednji rang telefonov pa veselo dela dalje dokler ne skuri motorčka oz. druga stvar je senzor kamere. Skratka tehnična rešitev za preverjanje PCTja preko osebnih telefonov je čisto neustrezna za obljudene punkte, tam bi se rabilo namenske čitalce ki so narejeni za 24/7 delovanje. Sej je cool če država reče da ima vsak pametni telefon pa lahko preverja kakor želi, ampak drugič naj vprašajo še koga iz tehnične stroke kako deluje telefon pri varnostniku v trgovski center ... no trenutno deluje 1-2 tedna, potem gre na popravilo. Zaenkrat servisi očitno še ne koplicirajo ker ne vejo zakaj se gre, ampak v kratkem se bo začelo zavračat reklamacije in bo kdo kril stroške novih telefonov? Alternative država trenutno nima, recimo nima APIja ali specifikacije za povezovanje z nekimi namenskimi blacboxi ki bi bili narjeni za preverjanje QR kod.

• Haha
Reactions: brane_new

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.288
4.726
113
Ta Argument trenutno ne pije vode.
Testi so zastonj za končnega uporabnika,le stati zunaj na megli pa res ni prijetno.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113
Zaradi plačljivega testa?
Ali zaradi neizpolnjevanja pogojev PCT?
Seveda zaradi plačljivega testa.

Bi ti dal najprej 10 EUR za test na osebo, da greš potem recimo na pico, v tako trgovino kjer je zahtevan PCT (recimo Merkur) , dostavo hrane na dom, na bencinsko,...?

Pri brezplačnem pa imaš ljudi, ki ne goljufa s QR kodami, folk se ne krega na vhodih, poloviš morebitne okužene, ti pa še kaj zapravijo, ko drugače ne bi (pa dobiš ceno testa nazaj z DDV).
Bi rekel, da je neto več pozitivnega učinka, če država plača za hitri test, kot pa da to prevališ na državljane.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.656
2.632
113
Vedno je nek izgovor. Prej ker ni bilo zastonj, sedaj ko je zastonj je problem palca, potem ko ne bo treba več palce, bo problem pljunit, potem ko ne bo treba več pljunit, pač pa pihnit, bo problem pihnit, ko ne bo treba pihnit, pač pa bo telepatsko, bo problem ker bodo brali misli, tudi tiste najbolj skrite in črne. Pač nikoli ni prav.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

damirj

Guru
9. maj 2012
5.656
2.632
113
Zastonj in zaman. Ko berem komentarje, recimo po včerajšnji oddaji, me skrbi, da nekaterih ne bo nihče z nobenimi argumenti prepričal, da se motijo. So sami tako trdno prepričani, da je edino pravilno samo teorija zarote in da ni niti najmanjše možnosti za kaj drugega. Tudi tu imaš take primerke, darjan, mirsi, lekvak, andy....

• Haha
Reactions: jonny77

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113
Vedno je nek izgovor. Prej ker ni bilo zastonj, sedaj ko je zastonj je problem palca, potem ko ne bo treba več palce, bo problem pljunit, potem ko ne bo treba več pljunit, pač pa pihnit, bo problem pihnit, ko ne bo treba pihnit, pač pa bo telepatsko, bo problem ker bodo brali misli, tudi tiste najbolj skrite in črne. Pač nikoli ni prav.
To si ti kr neki izmišljuješ.

Letos sem opravil že cca. 100 hitrih testov - vsi negativni. Takih na testirnih točkah, samotestih doma in na delovnem mestu. Recimo, ravno danes zjutraj sem ga opravil na delovnem mestu, predvčerajšnjim na testirnem mestu pred Merkatorjem in seveda na delovnem mestu v ponedeljek in sredo.
Samo ta teden štirje hitri testi.

Vmes se je pa tamala doma, z mojo pomočjo, samotestirala 2x ta teden.

Nazadnje urejeno: