Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113

Če bi to bila edina nezakonita stvar povezana s covidom...
V Domzalah, pri Mercatorju, je bil danes, mogoce vceraj, postavljen kontejner Ambulante Košir d.o.o. kjer zaracunavajo 5 EUR za QR potrdilo.
Sem rekel, hvala lepa, imam Zvem, ampak se mi je zdelo, da sem imel nekje v spominu, da 7 eur, kolikor placa drzava, zajema vse, tudi potrdilo.
No, tole to potrjuje.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
V Domzalah, pri Mercatorju, je bil danes, mogoce vceraj, postavljen kontejner Ambulante Košir d.o.o. kjer zaracunavajo 5 EUR za QR potrdilo.
Sem rekel, hvala lepa, imam Zvem, ampak se mi je zdelo, da sem imel nekje v spominu, da 7 eur, kolikor placa drzava, zajema vse, tudi potrdilo.
No, tole to potrjuje.
Brezplačnost velja samo za državne izvajalce. Zasebniki lahko računajo do 7€

Ob tem so na ministrstvu opomnili, da se hitri testi pri izvajalcih javne zdravstvene dejavnosti, prav tako pri koncesionarjih, financirajo iz proračuna. Zasebniki pa lahko za opravljanje hitrega testa posamezniku zaračunajo največ sedem evrov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.163
7.597
113
pri taščici
Ob enih gledam poročila pa med drugim sporoceni ti podatki.
Imamo 26 inspektorjev
Od 1.7. do 7.11, (recimo da 80 delovnih dni) so skupaj opravili 648 nadzorov.
Pa pojdimo malo racunat
648/26=25 pregledov na inspektorja.
Torej en inspekcijski pregled traja dobre tri dni? 25*3=75 dni
A ima kdo obcutek kako dolgo traja inšpekcijski nadzor?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.537
-8.871
113
No ja, zdej tudi furs opravlja inšpekcijo.
Za torek vem, da so bili spet na Bledu. V eni uri vem, da so podelali 3 lokale(najprej PCT, če vse štima, sledi še davčna zajebancija :evil: ), tako da je moralo biti na delu več dvojic.
Tako kot pri računih, tudi tukaj zajebavajo - dajo se prositi za pokazati PCT(a res moram pokazat, sej mam v torbici,... itd, nato pa izza mize gledajo, če se preverja druge goste)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.116
6.123
113
Čez dober mesec v Franciji, kmalu tudi drugod
Vsakih 6 mesecih igla pasuš avtomatsko propade, če ga ne greš ročno podaljšat.

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.840
404
83
Vipavska dolina
Jaz zaenkrat še.
Pa če primerjam moje samotestiranje ter "uradno", ne vem, sam sem se vsekakor bolj temeljito (v obe nosnici "do solz"). Bodo pa menda sedaj naše samotestiranje zamenjali z "pooblaščenimi". Bo pa verjetno potem tisto veljalo tudi za ostale stvari ne samo za delo, bomo videli.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.754
10.119
113
danes bil v bauhausu, enih 30 % se jih obrne ko vidijo da se gledajo osebni dokumenti.

ovo ti je balkan.
Sem bil danes po dolgem času v moji pred covidom in delom od doma redno obiskani menzi, pa mi šefe reče, da rabva formalnosti, 20 sekund je vzel, pol pa komentira, da je od uvedbe osebne pol manj ljudi. Tko da je še upanje da PCT dejansko deluje, če se ga držimo, oziroma če se budale prisili v to.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.288
4.726
113
McDonald's Lesce, vzorno preverjanje.
Porsche PTUJSKA Maribor prav tako.
Gostilna Janez Maribor Studenci pa ne može nam nitko ništa jači smo od sudbine.
Plus miza poznanih Anticepilcev, ki se odkrito zlaže da se je on cepil še pred Trumpom.
No upam da gre kak inšpektor tja pogledat.

19. jul 2007
2.950
1.664
113
Sem bil danes po dolgem času v moji pred covidom in delom od doma redno obiskani menzi, pa mi šefe reče, da rabva formalnosti, 20 sekund je vzel, pol pa komentira, da je od uvedbe osebne pol manj ljudi. Tko da je še upanje da PCT dejansko deluje, če se ga držimo, oziroma če se budale prisili v to.
Par dni nazaj sem pisal, da sem jaz opazil tudi nekaj takega, ko sem šel v nakupovalni center (kjer je pogoj PCT), očitno potem to ni bil samo moj občutek.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.116
6.123
113
McDonald's Lesce, vzorno preverjanje.
Porsche PTUJSKA Maribor prav tako.
Gostilna Janez Maribor Studenci pa ne može nam nitko ništa jači smo od sudbine.
Plus miza poznanih Anticepilcev, ki se odkrito zlaže da se je on cepil še pred Trumpom.
No upam da gre kak inšpektor tja pogledat.

Trgovci sami sebi jamo kopljejo, jim še ni jasno.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.588
11.659
113
kod Džej-Zija
PCT čisto deluje, če se ga dejansko preverja in ni le mrtva črka na papirju. Tudi jaz sem bil ta teden v Leclercu in je bilo prav osvežujoče prazno, nobene gneče. Sem pa tudi sam videl takole obračanje ob preverjanju dokumenta. Bejba prav tekla stran, da ji ne bi policije spustili za vrat.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.567
3.635
113
A tako kot v veleopevani Avstriji, kjer niso balkanci? Dejte se zbudit že enkrat.