Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Pri tretji dozi s Pfizer cepivom je bil edini stranski učinek 2 dnevna bolečina na mestu vboda. Imel si smolo - osebnega zdravnika nekdo nadomešča, naj ti on da napotnico. Če imaš težave lahko zahtevaš tudi bolniško odsotnost, potem bo stvar malo hitreje tekla.
mene je pa konkretno zdelal, ampak mam kombinacijo, prej AZ zdej pfizer.

• Žalosti me
Reactions: brane_new

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.528
1.937
113
na temni strani lune
število smrti v obdobju 04.03.2020 - 31.10.2021 po starostnih skupinah
35-44 let : 15 oseb,
45-54 let : 49 oseb,
55-64 let : 176 oseb,
65-74 let : 531 oseb,
75-84 let : 896 oseb,
85+ let : 828 oseb.
Vir:https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljanje-okuzb-s-sars-cov-2-covid-19

Otroke v maske !!! 11111

Tudi če bi gledali hospitalizacije ipd, samo pod 60 let, zdravstvo nebi imelo skorajda nič dela z kovidom.

Ampak starostniki ipd. ni problem, treba jrbat šolarje in otroke......

Debilko Janez skupaj z kimajočimi nestrokovnjaki dela.........................

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in jonny77

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
V kakšnem smislu, oziroma kako te je zdelal?
Priblizno isto k prvi odmerk astre, se prav boleci sklepi, utrujenost, malenkost visja temperatura, povecane bezgavke na strani cepljenja. Oba starsa sta bla isto cepljena nejprej z AZ potem pa 3ji s pfizerjem, in sta imela isto. Po dnevu in pol gre zadeva stran (isto kot na zacetku z astro)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.118
6.123
113
Bodi kot Fritzl, ne krši vladnega odloka.

Edit: če draga/dragi ni iz istega gospodinjstva, ostane samo fukanje preko zooma!

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.756
10.119
113
Priblizno isto k prvi odmerk astre, se prav boleci sklepi, utrujenost, malenkost visja temperatura, povecane bezgavke na strani cepljenja. Oba starsa sta bla isto cepljena nejprej z AZ potem pa 3ji s pfizerjem, in sta imela isto. Po dnevu in pol gre zadeva stran (isto kot na zacetku z astro)
A, Ok, normalna reakcija pol.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.128
2.501
113
Pomurje
Razen če ne gre. Od sodelavca žena je 3 mesece po cepljenju s PF še vedno z otečenimi bezgavkami, ki stiskajo glasilke, da komaj govori. Plus utrujenost, sklepi itd.

Žal je očitno ena od tistih, ki ni dobro prenesla ccepiva.

• Wow
Reactions: javr

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Razen če ne gre. Od sodelavca žena je 3 mesece po cepljenju s PF še vedno z otečenimi bezgavkami, ki stiskajo glasilke, da komaj govori. Plus utrujenost, sklepi itd.

Žal je očitno ena od tistih, ki ni dobro prenesla ccepiva.
Vedno je moznost stranskih ucinkov, kot pri vsakem zdravilu/cepivu.

raners

Guru
4. mar 2008
2.911
518
113
Mi je že v eni drugi temi en odgovoril na to vprašanje... In sicer je odgovor spet neki čudn (glede brezplačnega HAGT)...

Iz tega člena je za razbrat, da so samo določili najvišjo ceno za HAGT test, ki je po novem 7 eur.

It tega člena pa je za razbrat naslednje:
10. člen (2): Sredstva za testiranje s testi HAG in testi HAG za samotestiranje za osebe iz prvega in drugega odstavka 3. člena tega odloka se zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije.

3. člen pa govori o tem: Pogoj PCT morajo za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost. Pogoj iz prejšnjega stavka za delavca ne velja v času opravljanja dela na domu.

Torej če si zaposljen, si upravičen do brezplačnega HAGT testa? Al kako to razumete drugi?

Je bil kdo danes zjutraj na HAGT testu in lahko poven iz prve roke?

5. apr 2015
1.488
777
113
Mi je že v eni drugi temi en odgovoril na to vprašanje... In sicer je odgovor spet neki čudn (glede brezplačnega HAGT)...

Iz tega člena je za razbrat, da so samo določili najvišjo ceno za HAGT test, ki je po novem 7 eur.

It tega člena pa je za razbrat naslednje:
10. člen (2): Sredstva za testiranje s testi HAG in testi HAG za samotestiranje za osebe iz prvega in drugega odstavka 3. člena tega odloka se zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije.

3. člen pa govori o tem: Pogoj PCT morajo za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost. Pogoj iz prejšnjega stavka za delavca ne velja v času opravljanja dela na domu.

Torej če si zaposljen, si upravičen do brezplačnega HAGT testa? Al kako to razumete drugi?

Je bil kdo danes zjutraj na HAGT testu in lahko poven iz prve roke?
V zdravstvenem domu je test brezplačen. Niso spraševali o ničemer razen o osebnih podatkih pač.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
HORROR as Australian Premier Annastacia Palaszczuk says quarantine facilities are going to be 'needed' for those who are 'unvaccinated' or those who chose freedom of choice!

Obstaja možnost da jo narobe razumemo (in bi te "facilities" res predstavljale bolj začasno namestitev vseh ki so pač lahko okuženi. Pač par dni, da se vidi da si ok - nekako tako kot so naši vladajoči odrejali karantene po hotelih).

AMPAK. Če babura (in še kak somišljenik) resno misli metat zgolj necepljene v take "kampe"... hja, kaj naj rečem. Potem bo vojna in bo kovid še najmanjši problem ;)

• Všeč mi je
Reactions: javr

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.232
3.717
113
41
Lj
Glavna novica na 24ur:

Prevod:
"Zdravi osebi so prepovedali obisk bolne sestre, ker ni imela pravih papirjev s seboj"

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: javr in Matey