Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.928
630
113
42
povsod malo
Ne vem no.
Jaz imam samo QR kodo v denarnici.
To dobiš ven če prepogneš A4 na pol potem pa polovico A4 še 1x na pol pa ti pride ven v velikosti kreditne kartice ta uradni EU Green pass brez besedila samo QR koda.
Lahko pride do pomote. Lahko.

javr

Guru
6. dec 2011
2.011
1.187
113

jest5

Guru
18. avg 2007
26.538
-8.871
113
Ne vem no.
Jaz imam samo QR kodo v denarnici.
To dobiš ven če prepogneš A4 na pol potem pa polovico A4 še 1x na pol pa ti pride ven v velikosti kreditne kartice ta uradni EU Green pass brez besedila samo QR koda.
Zakaj se matraš s celim listom?
Izreži samo kodo in jo plastifciraj :fredi:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.118
6.123
113
Have your booster to keep your freedoms
članek je za paywallom

FDm9vx4WEAsMvEm.jpg

• Wow
Reactions: javr
19. jul 2007
2.950
1.664
113
Eno vprašanje za Alter elito.

Danes popoldne bil v enem nakupovalnem središču in sem imel občutek, da je zelooo prazno.

Šele čez nekaj časa mi je prišlo na misel, da bi to znalo bit povezano s tem, da so na vhodu poskenirali QR kodo (tudi majhna plastificirana koda lepo prime) in prosili za osebni dokument.
Tak občutek opustelosti sem imel, ko sem bil prvi dan PCT-ja v trgovini.

Sedaj me zanima (nekateri, ki se ukvarjate direktno ali posredno s trgovino/gostinstvom boste imeli veliko bolj reprezetivne podatke) ali je bilo to danes golo naključje (ali pravzaprav samo moja napačna percepcija), ali enostavno dejstvo da se zahteva identifikacija poleg QR kode, povzorči tako spremebo v številu obiskovalcev.

Seveda me zanima, ker je to pomemben podatek ali so se ljudje tako vestno testirali (in ni nobenega upada obiska) ali so pa hodili s tujimi QR kodami naokoli (in je posledično dejansko prišlo do takšnega upada obiska s preverjanem istovestnosti).

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.758
17.152
113
Seveda, da lahko pride do pomote, v končni fazi smo le ljudje. Ampak eno je pomota, drugo je pa načrtna zamenjava oz. goljufija. In zadnje čase se dogaja tako veliko pomot oz. "pomot", da bi človek že pomislil, da ne gre za pomote ampak nekaj povsem drugega, veliko manj sprejemljivega. Bo v prihodnjih dneh striktno preverjanje že malo pokazalo kaj je na tem in ali ima johan_blond morda celo prav s svojim občutkom o pustosti v določenih dejavnostih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.492
4.380
113

Danes popoldne bil v enem nakupovalnem središču in sem imel občutek, da je zelooo prazno.

Šele čez nekaj časa mi je prišlo na misel, da bi to znalo bit povezano s tem, da so na vhodu poskenirali QR kodo (tudi majhna plastificirana koda lepo prime) in prosili za osebni dokument.

Sedaj me zanima (nekateri, ki se ukvarjate direktno ali posredno s trgovino/gostinstvom boste imeli veliko bolj reprezetivne podatke) ali je bilo to danes golo naključje (ali pravzaprav samo moja napačna percepcija), ali enostavno dejstvo da se zahteva identifikacija poleg QR kode, povzorči tako spremebo v številu obiskovalcev.

Seveda me zanima, ker je to pomemben podatek ali so se ljudje tako vestno testirali (in ni nobenega upada obiska) ali so pa hodili s tujimi QR kodami naokoli (in je posledično dejansko prišlo do takšnega upada obiska s preverjanem istovestnosti).

Glede na to da je precepljenost odrasle populacije 63%, kakšnih 10% je trenutno zakonsko priznanih prebolevnikov in dnevno se opravlja uradno cca. 30-40k HAT testov kar pomeni da v nekem trenutku okoli 100k ljudi izpolnjuje T pogoj bi rekel da vsaj 80% odraslih državljanov izpolnjuje uradni PCT pogoj in se jim ni treba skrivat. Od ostalih 20% pa jih večina zaposlenih zadosti vsaj bolj ohlapnemu pogoju s samotestiranjem (taki si tudi povečini potem "sposojajo" QR kode, ker jim je neumno da za službo so zdravi in stestirani, za v štacuno pa to ne velja).

Tole izpostavljanje ponarejenih PCT potrdil je pretiravanje, ker jih ni toliko kot bi nekdo želel pokazat oz. tisti ki se poslužujejo teh praks se jih ne iz namena kot ga misli predstavit vlada in stroka. Največji uporabniki fejk potrdil so ljudje ki so uradno stestirani samo se jim to ne priznava za vsakodnevni lajf (torej od zaposlenih samotestirancev do študentov, dijakov in osnovnošolcev).

19. jul 2007
2.950
1.664
113
Saj je bila moja percepcija tudi, da PCT ni problem (večina je itak PC) in se nič ne spremeni, zato sem bil danes tako presenečen, ker je bilo opazno prazno.
Zato sem vprašal (brez kakšnega trolanja) ali je to bilo golo naključje ali je to dejanski faktor.

(Možnost je tudi to, da je glavna klientela ravno tistih 20% non-PCT, zato vidna razlika).

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.118
6.123
113

To je bilo stanje pred 8.11.

Vaxerji so slabe stranke.

Tolažijo se s tem, da bo trajalo le kak mesec​

haha​

mr_

Guru
20. sep 2007
9.453
2.793
113
Vsi opozarjajo da ni navodil, ukrepov...šolstvo, zdravstvo,...Kaj poreče Kaco , Ivan? Ni več vredno govorit, posmehovat?