Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
A ti si tud tako naredil?
Zelo praktično in enostavno (glede na to da je QR koda skorajda trajna).
Zakaj bi se v digitalni dobi zafrkaval s papirjem? QR kodo imam poskenirano v Green Pass wallet aplikaciji, ki omogoča tudi sken osebnega dokumenta. Tako lahko istočasno pokažem kodo in dokument.

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.528
1.937
113
na temni strani lune
  • Všeč mi je
  • Wow
Reactions: javr in nemenabijat

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.721
4.963
113
Cepivo je edina pot......

V imenu Moderne in Pfizerja in Astre Zenice
AMEN
Danska gre v PCT pri 300 ljudeh v bolnici in 36 ljudeh na intenzivni (pri 6 miljonov prebivalcev). Za moje pojme popolnoma pretirano uvajajo PCT, ker cepiva več kot delujejo, da imajo tako nizke številke v bolnici in to brez ukrepov.

• Všeč mi je
Reactions: cappy

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.189
2.450
113

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.189
2.450
113
.
Nič se ne zapenjam, samo pravim, da ponarejanje ni isto, kot izkazovanje identitete s tujim dokumentom. Upam, da je to vsaj tebi jasno.
Ko se drugi izkazuje z lažno identiteto, jo je dobil ali ukradel? Vseeno, ni njegova in to on ve.
Policaja na meji ne zanima, kako jo je oseba dobila - v času izkazovanja. Ni dovoljeni, je kaznivo!
V veselje obeh, pa policija not potegne tudi pravo osebo :)

lahko pa se motim:
Ponarejanje listin

251. člen

(1) Kdor ponaredi listino ali spremeni pravo listino, zato da bi se taka listina uporabila kot prava, ali kdor ponarejeno ali spremenjeno listino uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do dveh let.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.118
6.123
113
Ponarejanje listin
251. člen
Če uporabiš pravo qr kodo od žene, prav nič ne spreminjaš ali ponarejaš.
Namesto svoje si pomotoma vzel njeno.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

dspalir

Zelenc'
4. okt 2021
4
0
1
Ravno berem, da folk v petek spet pripravlja protest v LJ.. Spet jih bo protestiralo 10k ali več na kupu in pri tem ostali nekaznovani. Po drugi strani, pa človek ne smeš praznovati rdja.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.567
3.635
113
Točno. Zato je v zakonu in v ustavi napisano, da vsak lahko protestira. Če so pa jebe.ni časi, pa v zakonu (zaenkrat) nič ne piše.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
19. jul 2007
2.950
1.664
113
Ponarejanje listin
251. člen
Če uporabiš pravo qr kodo od žene, prav nič ne spreminjaš ali ponarejaš.
Namesto svoje si pomotoma vzel njeno.

Zaplet se reši povsem enostavno, potegneš ven svojo kodo in je nerodnost (niti zagata ji ne bi rekel) odpravljena.

QR koda je samo dokument s katerim izkazuješ neko dejansko stanje. Če ob trenutku, ko si izkazoval svoj status PCR, le tega dejansko nisi izpolnjeval (bil cepljen, bil prebolen v ustreznem časovnem obdobju ali opravil ustezno testiranje v ustreznem časovnem obdobju), posledično nisi mogel pomotoma potegniti ven svoje QR kode - potem pa to ni več pomota. :fredi::fredi::fredi:
Nerodnost je v tem, da je res enostavno preveriti ali je status obstajal ali ne v trenutku preverjanja :fredi: :fredi: :fredi: :fredi: (in to ni povezano s tem, katero QR kodo si imel v žepu).

PS: seveda še vedno obstaja inštitut odvzema poslovne sposobnosti in v tem primeru je razumljivo, da vsega skupaj nisi razumel, kar se tiče pogojev in QR kod.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.118
6.123
113
nemenabijat
Čakam na podobno v gostilni, trgovskem centru, frizerju, banki, pošti, bencinski.