Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.857
17.260
113
Že ene parkrat rečeno. Prisila je lahko posredna ali pa neposredna. Ta hip imajo pri nas necepljeni precej sitnosti, tko da je podmukla prisila.
Že ene parkrat rečeno - ta prisila je takšna kot je prisila za imetništvo/pridobitev vozniškega izpita brez katerega se pač ne moreš/smeš samostojno vozit naokoli in se moraš posluževati drugih časovno ali/in finančno bolj potratnih načinov.

P.S. V bistvu celotna država že od nekdaj funckionira na posredni prisili in tako posledično plačujemo davke, delamo vozniške in raznorazne druge izpite ter licence itd., vse z razlogom, da lažje "furamo" svoj lajf. In enako je s PCTjem, razlika je zgolj v (ne)zakonskih podlagah.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: jonny77 in SamSvoj

Floki

Guru
6. sep 2007
10.370
3.375
113
Bolj je vprašanje ali bi se kaj spremenilo če bi isti odklok spremenil v zakon. Koliko tistih ki danes protestirajo ker ni zadeva napisana v zakonu bi potem nehalo. AVejetno bi našli en drug izgovor.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.251
3.747
113
41
Lj
Bolj je vprašanje ali bi se kaj spremenilo če bi isti odklok spremenil v zakon. Koliko tistih ki danes protestirajo ker ni zadeva napisana v zakonu bi potem nehalo. AVejetno bi našli en drug izgovor.
Bolj je vprašanje zakaj silimo ljudi v ekperimente, če nič ne pomaga. Precepljenega pol prebivalstva, okužb isto kot lani. Ni dobre razlage, čeprav se ljudje trudijo najti izgovore v smisli "ja ampak..."

• Všeč mi je
Reactions: javr

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Cepljenje je prisilno. Se pa nekateri tej prisili še uspešno upirajo, zato niso še vsi cepljeni. Če niso vsi cepljeni še zdaleč ne pomeni, da cepljenje ni prisilno.
če bi bilo prisilno, se ne bi nihče upiral. davki in položnice so prisilni, in veš kaj sledi, če ne plačaš. da te vidim, kako se uspešno upiraš plačilu elektrike.
al pa driska je prisilna, da te vidim, kako dolgo se boš uspešno upiral. stavim, da niti en dan, kaj šele 8 mesecev.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.721
571
113
Bolj je vprašanje zakaj silimo ljudi v ekperimente, če nič ne pomaga. Precepljenega pol prebivalstva, okužb isto kot lani. Ni dobre razlage, čeprav se ljudje trudijo najti izgovore v smisli "ja ampak..."
Si pogledal smrtnost? Zaenkrat precej bolje kaže. Lansko leto je bilo na vrhuncu od 50-70 smrti dnevno.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.857
17.260
113
A to so vsi ti mladi umirali ki se morajo sedaj cepit prisilno?
Ti mladi se cepijo nekako tako prisilno, kot mi prisilno beremo tvoje nebuloze. Sicer bi jih lahko enostavno preskočili ali pa dali na ignore oz. blokirali s funkcijo "prezri" in enako se vsi ti mladi (& vsi ostali) lahko namesto cepljenja testirajo.

• Haha
Reactions: SamSvoj

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.251
3.747
113
41
Lj
Dokler ne priznate da je cepljenje prisilno, čeprav posredno, je brez veze kaj razpravljati.
Cepljenje se je čisto upočasnilo skoraj na nulo. Če boste samo ponavljali kot papige za Janšo, da je cepljenje prostovoljno, bo to samo še tistih nekaj odvrnilo od cepljenja. To je to, 55% cepljenega, več se jih ne bo. Ta teden je še slabši kot prej, samo ene par kandidatov je bilo.

1634150568679.png

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in javr

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Dokler ne priznate da je cepljenje prisilno, čeprav posredno, je brez veze kaj razpravljati.
Cepljenje se je čisto upočasnilo skoraj na nulo. Če boste samo ponavljali kot papige za Janšo, da je cepljenje prostovoljno, bo to samo še tistih nekaj odvrnilo od cepljenja. To je to, 55% cepljenega, več se jih ne bo. Ta teden je še slabši kot prej, samo ene par kandidatov je bilo.
na to, kar si napisal ni za onanirat in sanjat. in teh preostalih 45 bo sedaj vleklo to agonijo še 3 leta. in ravno teh 45 danes skače po lj proti pct, ostalih 55 je doma.
in teh 45 sami sebi serejo v rukzak na polno.
zakaj bi pa jaz priznal, da je prisilno, če mene ni pred petimi meseci nihče silil v to. če je zate prisilno cepljenje, je pa to tvoje dojemanje. :fredi:
meni se ne zdi prisilno. prisilno je zame davki pa prispevki, drugače mi blokirajo trr in ne morem po kruh.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.721
571
113
Točno tako lahko živiš v gozdu. Tukaj te pa tudi noben ne sili da ostaneš. Najdeš državo kjer ne jebej... PCT-ja in se preseliš.

• Ljubezen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.128
6.122
113
zino
Od 15.9 2021 je kar lepo prisilno.

if it walks like a duck pa to.

Pct se vam zdi normalna zadeva ali kaj ? S njim (skozi neustavni podzakonski akt) ste 1/2 državljanov spravili na raven ilegalnih alienov.
Kaj bo naslednje, izbris vseh iz crp brez pct ?

Matey
Et tu, Brute?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.857
17.260
113
Davki niso prisilni, lahko jih ne plačuješ. Samo delati ne smeš pač. Sicer pa lahko živiš v gozdu od jagod npr.
In tudi cepljenje ni prisilno, lahko se ne cepiš. Samo določenih stvari pač ne smeš izvajati oz. na določene lokacije nimaš dostopa. Če ti je pa to nesprejemljivo se pa vedno lahko testiraš in na tak način izpolnjuješ isti pogoj kot s cepljenjem.

• Haha

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.128
6.122
113
Iz epidemiološkega stališča je c od pct brezvezen, saj so "cepiva" leaky, cepljeni se še vedno lahko okuži, širi dalje okužbo, le da gre lahko povsod kot prej.
Superspreader po definiciji ?

P po drugi strani ima imunski sistem, ki prepozna celoten c19 (S E N proteine, cepljeni samo S). torej dosti bolje od zgornjih "cepiv", se pa še vedno lahko okuži in širi dalje.Hospitaliziranih je zanemarljivo malo v primerjavi s cepljenimi.Tudi ade in breakthrough case so pri njih zanemarljivo redki.

Iz epidemiološkega stališča je relevanten samo T, zaznavanje, sledenje, izolacija.

Ampak tole se gredo samo nekatere države, in še to samo za polno cepljene tujce, ki prispejo v njihovo državo.Tajska in Izrael (na Ben Gurion letališču) recimo.

vir za Izrael
Izraelce ujeli pri friziranju podatkov (prvi link)

za Tajsko sem slišal po radiju.
cnn vir

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.370
3.375
113

Mislim da če poznaš ozadnje s stališča znanosti glede širjenja, reprodukcijskega števila.... se da te zadeve precej pojasnit. Ampak seveda ljudje o tem ne berejo niti jih večina ne razume in je lažje nekaj po kmečko/gostilniško zaključit kar je pri nas že postala znanost.
Kot naprimer ošpice ki veljajo za njabolj nalezljive rabijo 95% precepljenost da ohranjaš da ne pride do epidemije, oziroma okuženosti tistih ki pač niso/ne morejo biti cepljeni. Če imaš za covid 50% rabiš pa 70 (kar je veljajo lansko leto) pač epidemije ne boš ustavil. Boš imel manj mrtvih ker tisti cepljeni ne bodo tako pogosto umirali, še vedno pa je bazen ljudi dovolj velik da se okužba širi naokrog.

Seveda vsak ukrep delno zmanša število, ko jih seštevaš se nekje pozna. Ampak če seštevaš 0+0+0+1+0+0+0+1 (ker se pač ukrepov ne upošteva) potem ne moreš krivit da ukrepi niso vredu.

Skrajni primer . Zapreš vse ljudi za 4 tedne domov brez izhoda. Epidemija se bo ustavila ker pač okužiš se lahko samo še doma in preboliš v tem času. To je pač 99,99%. Ampak če boš imel ljudi ki hodijo naokrog in ne bi smeli potem tega pač ne boš dosegel. Ne moreš pa reči da ukrep ni učinkovit če ga pač nekater nočejo spoštovat.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.251
3.747
113
41
Lj
In tudi cepljenje ni prisilno, lahko se ne cepiš. Samo določenih stvari pač ne smeš izvajati oz. na določene lokacije nimaš dostopa. Če ti je pa to nesprejemljivo se pa vedno lahko testiraš in na tak način izpolnjuješ isti pogoj kot s cepljenjem.
Seveda sem bil sarkastičen. Hotel sem mu povedati da je cepljenje ravn otako prisilno kot davki. V smislu da imaš izbiro da nisi več del družbe, ampak to pač ni izbira.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.128
6.122
113
Testiranje ni zastonj.Kot tudi gre za porabljen čas
(čas se stvar, iz katere je življenje).In pravi država da ga moraš zapravljati za brezvezne stvari.
Ko je razsajala HK gripa so imeli v Woodstocku eno "majhno zabavo" s 400k udeleženci.Not a single fuck was given.
Sorry, ampak ARR prostovljno-obveznih "cepiv" v rangu 1% je zame slaba šala.Vsaj ko naredim analizo tveganja plusov in minusov.

Nemci so sedaj ukinili (zastonj testiranja) in v msm medijih (spiegel &co) prav odkrito pišejo, da dela država gaslighting/mobing na necepljene.Oz. se da to iz člankov razbrati.

P velja samo pol leta ?!

Tu je zadaj nekaj drugega, kot da je od lani državo začelo skrbeti za tvoje zdravje.
Letno jih vsako leto več umre zaradi soli in sladkorja.

Signs of an abusive relationship (samo zamenjaš partnerja z državo)
//ironično sem dal AU link

Nazadnje urejeno: