Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.038
4.049
113
Bi ti napisal kaj sočnega, ampak bi me spet blokiral, a ne? Bereš samo kar tvoji agendi paše ali je morda problem, ker ni v obliki YT filmčka in potem ne zdržiš vse prebrat?

Na istem linku namreč piše tole:

Če bi ukrepali hitreje …
Še precej bolj pomemben dejavnik kot samo zmanjšanje mobilnosti je ukrepanje ob pravem času. Če bi enako zmanjšanje mobilnosti, kot smo ga dosegli v novembru, z ukrepi sprožili že sredi septembra, bi po modelu lahko imeli kar 80-odstotno zmanjšanje števila smrti. To pomeni približno tisoč manj smrti v obdobju od marca do decembra 2020.
Če bi se za ukrepe, ki omejujejo mobilnost, odločili v začetku oktobra, bi še vedno lahko število smrti zmanjšali za 80 %, vendar bi morali bistveno bolj omejiti mobilnost — vsaj toliko, kot nam je uspelo v prvem valu.
Mobilnost na delovnih mestih bi morali znižati za 70 % (prvi val 50 %), pri drugih opravkih za 50 % (prvi val 60 %), gibanje v stanovanjskih soseskah pa bi morali zvišati za 30 % (prvi val 25%) .


Zraven pišejo, da je najpomembnejše spremljanje stikov okuženih. Ampak te zadeve tebe ne zanimajo, a ne? Bi se ti itak dokončno scufalo, če še septembra ne bi mogel na svoj Pag. Že tako se ti je scufalo. Ali pa bog ne daj, da celo poletje ne bi smel iti tja. To bi Slovenceljni šele popizdili.


Kaj nas uči raziskava?
Nihanje med ekstremnimi ukrepi in popolnimi sprostitvami bi lahko nadomestili z nekoliko bolj zmernimi, a konstantnimi omejitvami stikov ter aktivnim sledenjem stikom. Cilj mora biti poiskati ukrepe, ki na vzdržen način dosežejo ustrezno raven omejitev.Aktivno sledenje stikom pomeni izdajanje karanten posameznikom z veliko verjetnostjo okužbe. Brez aktivnega sledenja stikom moramo z ukrepi poslati v karanteno celo državo, kar zahteva izjemno stroge ukrepe, ki jih ni moč omiliti.

Pa še zelo pomembno, kar YT doktarji vedno pozabite, če gre na vašo agendo:
Omejitve raziskave:
  • Raziskava je opazovalne narave, proučujemo lahko le povezanost mobilnosti z razvojem epidemije, nikakor ne moremo in ne želimo govoriti o vzročnosti. (Seveda mobilnost ne povzroča širjenja bolezni, povzročajo ga stiki, ki pa so z mobilnostjo do neke mere povezani.)
  • Scenariji v raziskavi so namenjeni temu, da nam pomagajo razumeti, kako pomemben je lahko posamezen dejavnik pri omejevanju epidemije. Nikakor pa ni namen raziskave prikazovanje scenarijev ‘kaj bi se zgodilo, če bi ravnali drugače’.
  • Vsak model pomeni poenostavitev realnosti. V raziskavi smo preučevali zgolj dejavnika spremembe mobilnosti in sledenja stikom ter izdajanja karantenskih odločb. Dejavnikov, ki vplivajo na širjenje epidemije, je seveda še veliko več.
  • Pomembna omejitev so podatki, ki so na voljo. Uporabljeni so le agregirani podatki za celotno državo. Večina ukrepov je bila sprejetih za vso državo naenkrat, časovni intervali, ko so bile razlike med regijami, so prekratki, da bi omogočili sklepanje, kako so bili le-ti povezani s potekom epidemije. Dejavniki (npr. sledenje stikom) so lahko različno učinkoviti v različnih fazah epidemije, a o tem na podlagi podatkov ne moremo sklepati, saj nimamo ustrezne primerjave.
Raziskava ima jasne omejitve, gotovi ne moremo biti. A vsekakor ne gre za ugibanje, temveč za znanstveno utemeljeno identifikacijo najpomembnejših oz. najverjetnejših napak. Ponavljanje nečesa, kar je z veliko verjetnostjo ključna napaka, pa je popoln nesmisel.
1. Clanek je od Covid sledilnika
2. Ne vidim, v cem vidis problem. V tem, da sem linkal na clanek? Se je strinjas clankom?
 

erikson

Guru
25. avg 2007
21.392
5.373
113
Zanimivo je, da taisti šolniki nimajo težav s cepljenjem in potrdili, ko gredo na potovanje v kakšno afriško ali azijsko državo.

Tu pa se že testu upirajo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in McGiver

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.497
8.862
113
Baba je glih tako krvava pod kožo kot ti, pa nima veze ali je to učiteljica, dohtarca ali snažilka. Če bi ista oseba zapisala nekaj kar tebi paše bi ji pa ploskal? A ja, še lajkal bi ji objavo in se pohvalil, da ona pa tvoje froce uči. Takoj, ko ti pa neki ne paše in se absolutno ne strinjaš bi jo pa najraje z radirko pobrisal.
Aja, za tvoje sončke gre.
Vidiš, provociraš s sončki, pa kako je mojim otrokom pri meni, pol pa jokaš, kok je moj prav edino pravi. Kaj pa ti, sprejemaš mnenje drugega brez žaljivk in provokacij? Lahko se naganjava gor ali dol, žensko se trudiš zagovarjat, pa piše neumnosti. To ni zgolj drugačno mnenje, to so neumnosti, ker s palčko ti nihče ne gre v možgane, kot piše dotična babnica, da o posilstvu niti ne začnem. Pa kot lahko vidiš sem v veliki meri na strani učiteljev, sam tole je pa krneki. In ja, fajn bi blo, da se končno premaknemo v smer, da gredo sončki v šole, pa ne samo moji. In če je samo eno ubogo testiranje korak k temu, pa naj bo.
 
Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.012
113
Kočevska
Pol se strinjaš z njo, da je palčka v nos posilstvo? Če kaj, s tem serje po vseh posiljenih ljudeh, dejansko posiljenih, ne pa palčka v nos.

Ne mojim otrokom marsikdaj ni lahko z mano, ker je to moja dolžnost. Zdej pa če kapiraš al pa ne, mi je pa popolnoma vseeno.
V današnjih časih nikoli ne veš, če ni ženski pič.. na nosu zrasla. :obesise:
 

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.211
3.367
113
kalbo Nič ne provociram, si ti začel s sranjem.
Babnco zagovarjam samo v tej smeri, da če ji neki ne paše, ji pač ne paše. Tudi prav. Najbrž tebi tudi kaj ne paše, pa ravno tako poveš.
Sem že večkrat povedal, da bi starši osnovnošolcev že zdavnaj lahko naredili revolt, samo ste preveč boječi, zato pa je tko. Majo vas za norca, bomo, ne bomo, slika gor, slika dol, palčje ja, palčke ne, semafor rdeč, semafor utripa, mogoče drug teden, mogoče ne..in kar tolerirate. Me res zanima do kdaj.
Če vam danes čelavi reče smo se premislili, jutri froci nikamor, boste spet pogoltnili ta drek.
 
2. okt 2007
3.592
2.033
113
bo ob 22. uri twitnil, kako bo s šolami.... res, nihče jim več ne more verjet, PR zapravljen
1611575327731.png
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.497
8.862
113
kalbo Nič ne provociram, si ti začel s sranjem.
Babnco zagovarjam samo v tej smeri, da če ji neki ne paše, ji pač ne paše. Tudi prav. Najbrž tebi tudi kaj ne paše, pa ravno tako poveš.
Sem že večkrat povedal, da bi starši osnovnošolcev že zdavnaj lahko naredili revolt, samo ste preveč boječi, zato pa je tko. Majo vas za norca, bomo, ne bomo, slika gor, slika dol, palčje ja, palčke ne, semafor rdeč, semafor utripa, mogoče drug teden, mogoče ne..in kar tolerirate. Me res zanima do kdaj.
Če vam danes čelavi reče smo se premislili, jutri froci nikamor, boste spet pogoltnili ta drek.
In kaj naj po tvoje starš naredi? Naj otroke pošlje pred zaprto šolo?
 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.881
3.005
113
Aja, še en komentar na sledenje stikov: to v normalnih državah, kjer se državljani zavedajo, da je od tega odvisna usoda celotne družbe, večinoma normalno deluje. Razen ''balkancev'' ali dejanskih Balkancev, ki so se priselili.

Pri Balkancih je pač tako, da on je car, ker ne bo povedal s kom se je družil in sicer iz večih razlogov:
- ker tako zajebe državo (od katere sicer zahteva vse živo, ko je potrebno in je najbolj glasen na FB in povsod, kako država ne deluje)
- ker ve, da je kaj narobe delal
- ker ve, da njegovi kolegi, znanci delajo narobe in jih kao ne bo izdal
In tako bi bilo recimo sledenje stikov pri nas bistveno manj uspešno, kot pa v kakšni razviti državi. Edina rešitev za uspešno sledenje stikov pri nas bi bila kitajska varijanta, vse pod kamerami in 100% nadzor.

V normalni državi se državljani držijo NORMALNIH omejitev in tudi ustrezno reagirajo. In s tem, ko prijavijo stike, se zavedajo, da niso izdali kolega, temveč s tem rešujejo družbo. In ne skrivajo okužbe, temveč takoj sami obvestijo tiste, s katerimi so bili v stiku, da lahko ti ustrezno reagirajo.

No, s takim odnosom, bi lahko še vedno Slovenceljn šel na Pag, ampak pričakovat to od njega, je tudi nemogoče. Potem pa politiki serjejo s takimi omejitvami, da te kap. Ker drugače očitno na Balkanu ne gre.

Obstaj pa še alternativa, ki so jo v Avstraliji po regijah izvedli: full lockdown za 14 oz. še nekaj dni in potem popolna prepoved izhoda iz regije oz. lahko greš, ampak najprej direkt v 14 dnevnih karanteno v hotel. Znotraj regije pa se življenje vrne v normalne smernice.

Ti ponavadi padejo potem v tisto sivo področje, ne ve kje se je okužil oziroma noče povedat da je bil na 3 rojstnih dnevih v zadnjih 2 tednih .
1611575958475.png
 

cappy

Guru
8. apr 2010
8.155
4.482
113
Včaraj tako po spominu:
- vlada se testira 1X tedensko že več mesecev
- DSO se testirajo tedensko tudi 2X
- zdravstveno osebje se redno testira
- čezmejni migranti se redno testirajo
- veliko firm testira že vsaj od jeseni redno delavce
- smučarji se testiramo vsakih 24 ur!

Koji curac so zdaj učiteljice in učitelji?!
politika. sindikat vemo kako je orientiran in ve se tudi kdo se bori "za" virus in kdo "proti".
čudi me le da se več normalnih učiteljev ne oglasi, ker so v veliki tihi večini.
 

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
180
47
28
Janez je naredil točno to kar je želel, neprostovoljno je danes testiral učitelje in s tem povečal bazo testirancev. Ker bodo šle ševilke sigurno gor, ima priročnini izgovor za zaostrovsnje ukrepov. Slučajno so pa ravno včeraj izvedeli, da je iz Belgije njegov sorodnik vnesel no sev .

Je pa zanimivo kako iste osebe norijo nad šolniki, čeprav so se skoraj razpočil ko je Janez predpisal obvezno testiranje za obisk smučišč.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

Tenforest

Majstr
3. sep 2007
5.654
498
83
41
povsod malo
Janez je naredil točno to kar je želel, neprostovoljno je danes testiral učitelje in s tem povečal bazo testirancev. Ker bodo šle ševilke sigurno gor, ima priročnini izgovor za zaostrovsnje ukrepov. Slučajno so pa ravno včeraj izvedeli, da je iz Belgije njegov sorodnik vnesel no sev .

Je pa zanimivo kako iste osebe norijo nad šolniki, čeprav so se skoraj razpočil ko je Janez predpisal obvezno testiranje za obisk smučišč.
Na 1000 negativnih so našli 3 pozitivne.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.519
267
113
angleški sev je bil že prej tukaj - je že zadnjič enkrat govoril o tem.

In zakaj taka panika zaradi tega seva? saj cepivo deluje tudi na ta sev, in če se bo cepilo po planu, ne bo povzročal večjih težav - tako kot običen corona sev.

žal pa naš jj kar ne more iz svoje kože. pa je bolje nekaj dni, potem pa spet pride nov dan, in spet naš stari zoprni, tečen in večno nejevoljen jj.