Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
ne vem če se delaš neumnega ampak če malo pogledaš po socialnih omrežjih, isto kot marca, se je med prepovedjo frekvenca piknikov in ostalih privatk povečala kar precej :D

Pijan bo masko nosil ? V šoping centrih jih imajo vsaj na nosu.
To da so na prostem se pa petkovim kolesarjem zahvalite.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Prepovedano zbiranje več kot šest ljudi
Z odlokom se zaradi preprečitve širjenja nalezljive bolezni COVID-19 se začasno omeji oziroma prepove zbiranje ljudi v Republiki Sloveniji.

Začasno je prepovedano zbiranje več kot šest ljudi. Zbiranje do šest ljudi je dovoljeno samo, če je mogoče zagotoviti minimalno varnostno razdaljo med ljudmi v skladu s sprejetimi navodili oziroma priporočili NIJZ.
Začasno so prepovedane vse prireditve, shodi, poroke in verski obredi.

Zbiranje ljudi je dovoljeno za skupino oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva.

Omejitev gibanja
Z odlokom se zaradi preprečitve širjenja nalezljive bolezni COVID-19 omeji gibanje ljudi med 21. in 6. uro, razen za primere, ko gre za:

• odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje,
  • prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog,
  • dostop in nudenje storitev za nujne primere.
Prehajanje med statističnimi regijami
Z odlokom se zaradi preprečitve širjenja nalezljive bolezni COVID-19 začasno se omeji prehajanje med statističnimi regijami. Izjemoma je, ob upoštevanju priporočil NIJZ, za posameznike dovoljeno prehajanje za:

1. prihod in odhod na delo ter izvajanje delovnih nalog,
  2. opravljanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti,
  3. odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje,
  4. varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore, oziroma zaradi oskrbe ali nege družinskih članov,
  5. dostop do lekarn, zdravstvenih in sanitarnih storitev ter zdraviliškega zdravljenja,
  6. dostop do tujih diplomatskih in konzularnih predstavništev,
  7. dostop do storitev za nujne primere,
  8. dostop do izvajanja nalog, povezanih z delovanjem pravosodnih in upravnih organov ter organov pregona,
  9. dostop do storitev za osebe s posebnimi potrebami,
  10. izvajanje vzdrževalnih del ali sezonskih opravil na zasebnem objektu ali zemljišču za člane istega gospodinjstva.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.905
1.633
113
Zahvaljujem se NIJZju za nepotrebno poslani SMS - kot da nas že dovolj ne šopajo s korona drekom mi napadajo in spemajo še telefon. ahja

Feodor

Zelenc'
4. jan 2020
29
20
3
Imam vprašanje glede zaprtja gostinskih lokalov. Zakaj potem dela menza v podjetju? Dostop je z vhoda, lahko pride kdorkoli na malico, ce hoče... Torej je javno dostopen gostinski lokal. V čem je potem razlika proti zaprti gostilni čez cesto?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Kolikor jaz razumem dela v nasprotju z odloki, razen če bi šlo slučajno zgolj za delitev hrane - take away.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.647
3.672
113
Imam vprašanje glede zaprtja gostinskih lokalov. Zakaj potem dela menza v podjetju? Dostop je z vhoda, lahko pride kdorkoli na malico, ce hoče... Torej je javno dostopen gostinski lokal. V čem je potem razlika proti zaprti gostilni čez cesto?
Ja dej, naredi prijavo, pa boš lahko potem sabo nosil vrečko s poli salamo, če ti je to bolje.

gr69

Guru
15. dec 2009
12.020
3.069
113
še v SLO - ampak komaj
Hmm - jaz moram biti jutri zjutraj ob 9:00 v zgornji Avstriji na sestanku. Imam v roki potni nalog od 20.10.2020 od 5:00, potrdilo da grem na “teren” in poslovno vabilo podjetja iz Avstrije.
A smem jutri pred 6:00 na pot ali ne???

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.467
5.448
113
Razlika je da noben zunanji ne more tam jest...ker ti dobiš malico na podlagi registracije s svojo službeno kartico!

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Hmm - jaz moram biti jutri zjutraj ob 9:00 v zgornji Avstriji na sestanku. Imam v roki potni nalog od 20.10.2020 od 5:00, potrdilo da grem na “teren” in poslovno vabilo podjetja iz Avstrije.
A smem jutri pred 6:00 na pot ali ne???
:bonk: Daj reci da trolaš, tako kot jaz zadnjih par vprašanj. :evil:

Seveda lahko!