Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.798
10.137
113
Zakaj se zgražate nad mladino, katera dela tisto kar smo tudi mi v tistih letih? Pri tem virusu naj mladi nebi bili ne vem kako podvrženi kasnejšemu trpljenju. Pač na vsake toliko se zgodi, da tudi tak faše ampak taka je Božja volja. Zakaj se ne brigate, ker politiki nimajo distanc, mask oziroma se ne razburjate, ker delajo enako kot ta mladina? Politiki še slabše, ker snifajo iz istih palčk :evil: . Enkrat se bo morala ustaviti ta gonja, pač so cepilci, anticepilci, postelj na intenzivni ni in ne bo prav tako dovolj kadra. Kdor prej pride naj vzame posteljo če pa cepljen rabi intenzivno pa mora imeti prednost. Ampak kot je znano CEPLJENI tako rekoč NISO na INTENZIVNI. In tukaj nekateri mešajo, NAVADEN oddelek in INTENZIVNA.
Skor ne morem verjet, da se celo strinjava. Mulci imajo poln kufer lockdownov in žuganja. Tastari smo se mel šanso cepit in to je to. Razni BuDiji in podobni pa naj se zaprejo v kevder.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.200
2.455
113
To je zdaj malo ze urbana legenda? Mislim da ni bilo inspektorjev, ne trga, ne krofov, ne 800e. Ampak policaji, cesta oz plocnik, rogljicek (kao fotr jedel ostanke otrocicka) in 400e.
Imaš prav! Tam se ni zvrglo kazni. Je bil šele začetek, prispodoba.
zato pa v nadaljevanju sledi moja 'ugotovitev' pravega stanja.

Nazadnje urejeno:

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.001
-5.257
113
nič novega od tebe :)
testiranje ni zagotovilo ugotavljanje pravega stanja.
Vsekakot je negativni test bolj točen pokazatelj, da nisi okužen, kot pa potrdilo o cepljenju.
Ja seveda, lahko se naslednjo minuto po testu okužiš, ampak vedi, da virusa pa ne boš širil prve dva dni. Potem te že čaka nov test.
Lahko se pa tudi cepljen vsako minuto okuži, tudi on ne bo prva dva dneva trosil virusa, ga bo pa potem naslednje dni, ker njega pa nihče ne testira, giblje se pa lahko povsod brez omejitev, medtem ko necepljeni po preteku dveh dni brez novega testa ne sme skoraj nikamor.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.645
1.028
113
49
KR
Vsekakot je negativni test bolj točen pokazatelj, da nisi okužen, kot pa potrdilo o cepljenju.
Ja seveda, lahko se naslednjo minuto po testu okužiš, ampak vedi, da virusa pa ne boš širil prve dva dni. Potem te že čaka nov test.
Lahko se pa tudi cepljen vsako minuto okuži, tudi on ne bo prva dva dneva trosil virusa, ga bo pa potem naslednje dni, ker njega pa nihče ne testira, giblje se pa lahko povsod brez omejitev, medtem ko necepljeni po preteku dveh dni brez novega testa ne sme skoraj nikamor.
Še vedno je biti bolje cepljen netestiran, kakor pa necepljen netestiran, kateri ne jebe 5%. Ravno v soboto, pride kolega/znanec v oštarijo, pa prav kelnarci, če bi mu dala QR kodo. Bedak nej bo vesel, da ni mene vprašal, ker ne vem, kako bi se končalo. Pa pravi, da se njegova cela familja in njegovi frendi švercajo na tujih kodah. Pzde zarukan, sram nej ga bo. K bi bil vsaj tih, ne pa da se s tem še hvali okol. In takih necepljenih netestiranih je več, kot si mislimo. Bi blo mogoče fajn tukaj na forumu anketo narest, koliko necepljenih se sploh redno testira in koliko jih hvata krivine s temi testi.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in mosseero

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.592
11.665
113
kod Džej-Zija
Kaj pa naj pričakujemo od naroda, ki slavi Martina Krpana, švercerja solitra (smodnika). QR tatovi in ponarejevalci so mali zmagovalci, pravi frajerji pa fejk 2x cepljeni ali pa fejk prebolevniki. Potem se pa čudimo, kaj počne certificiran folk na intenzivni.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in BornSkeptic

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.001
-5.257
113
Še vedno je biti bolje cepljen netestiran, kakor pa necepljen netestiran, kateri ne jebe 5%. Ravno v soboto, pride kolega/znanec v oštarijo, pa prav kelnarci, če bi mu dala QR kodo. Bedak nej bo vesel, da ni mene vprašal, ker ne vem, kako bi se končalo. Pa pravi, da se njegova cela familja in njegovi frendi švercajo na tujih kodah. Pzde zarukan, sram nej ga bo. K bi bil vsaj tih, ne pa da se s tem še hvali okol. In takih necepljenih netestiranih je več, kot si mislimo. Bi blo mogoče fajn tukaj na forumu anketo narest, koliko necepljenih se sploh redno testira in koliko jih hvata krivine s temi testi.
Pa si pomislil, da se je tisti tvoj kolega/znanec testiral v službi, pa mu tisti test velja za službo, ne pa tudi za v gostilno?
Tako kot kelnarca ne sme po šihtu v svojem lokalu še kave spit.

Kaj boš pa rekel na tistih stotisoč, ki jim je vlada zrihtala lažno PCT potrdilo, pa ga v resnici s strokovnega stališča niso izpolnjevali?

Miljon je cepljenih, par stotisoč prebolelih, tristotisom mulcev, ki ne rabijo - potem imaš necepljene zaposlene, ki se redno testirajo v službi, študentje in dijaki se testirajo v šoli...... kdo še ostane? Par socialcev in par penzionerjev.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Ytbnd

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.645
1.028
113
49
KR
Pa si pomislil, da se je tisti tvoj kolega/znanec testiral v službi, pa mu tisti test velja za službo, ne pa tudi za v gostilno?
Tako kot kelnarca ne sme po šihtu v svojem lokalu še kave spit.

Kaj boš pa rekel na tistih stotisoč, ki jim je vlada zrihtala lažno PCT potrdilo, pa ga v resnici s strokovnega stališča niso izpolnjevali?

Miljon je cepljenih, par stotisoč prebolelih, tristotisom mulcev, ki ne rabijo - potem imaš necepljene zaposlene, ki se redno testirajo v službi, študentje in dijaki se testirajo v šoli...... kdo še ostane? Par socialcev in par penzionerjev.
Ne ni se testiral v službi, ker tako kot sem napisal, ne jebe. Pač družinsko podjetje. Baje se je vse skupaj 1x testiral, še to za na morje.
Pa če se anticepilci že tolk vžigajo zaradi tega, ker se cepljene ne testira, naj uvedejo še za cepljene testiranje, pa sem 100%, da bi cepilci tudi bolj upoštevali obvezna testiranja, kot pa necepljeni, ker 50% ali raje več anticepilcev preprosto ne jebe ničesar.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.292
4.730
113
No da ti povem koliko pomaga test tale hitri, če dobi kovid cepljeni z Astra Zeneco.
Prav nič.
Človek smrka se testira tisti dan rezultat negativen, naslednji dan še en test isto negativnen, 3 dan ko se res že slabo počuti pa test pokaže komaj nekaj.

Potem pa klic k zdravniku in naročen na testiranje čez 3 dni.
Vsi testi pred tem pač set iz lekarne.

Pomeni je večji učinek, če se človek samo opazuje kot pa ta test.

No me zanima kaj bo pokazal PCR test po 1 tednu od začetka simptomov..

Info sledi.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.001
-5.257
113
.... naj uvedejo še za cepljene testiranje, pa sem 100%, da bi cepilci tudi bolj upoštevali obvezna testiranja, kot pa necepljeni, ker 50% ali raje več anticepilcev preprosto ne jebe ničesar.
Naj uvedejo obvezna testiranja tudi za cepljene, to bi bil vsekakor velik doprinos pri odkrivanju okuženih - tistih ki virus trosijo okoli.

Ampak do tega ne bo prišlo, (pa bi moralo bit že zdavnaj), ker se potem nihče ne bo več cepil, Cepljenje je pa prva prioriteta vlade, daleč pred zdravjem.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in jonny77

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.233
3.723
113
41
Lj
Naj uvedejo obvezna testiranja tudi za cepljene, to bi bil vsekakor velik doprinos pri odkrivanju okuženih - tistih ki virus trosijo okoli.

Ampak do tega ne bo prišlo, (pa bi moralo bit že zdavnaj), ker se potem nihče ne bo več cepil, Cepljenje je pa prva prioriteta vlade, daleč pred zdravjem.
Prva prioriteta je da se finančno izkoristijo. Vse drugo je postranskega pomena.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.292
4.730
113

Beri 2 posta višje.
Ko test pokaže pri cepljenemu postavno si že lepo žnodraf kakšna 2 dni prej.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.292
4.730
113
Tam so dejansko ljudi odkrili, ki niso imeli simotimov.
V glavnem je zapravljanje denarja tole testiranje na suho z temi pvc ploščicami.
Kot kaže gredo edino Avstrijci v pravo smer z PCT pogoji pri katerih je T pcr test.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.673
2.642
113

Malo preveč si idealističen, V službi se šele zdaj testira vsake 2 dni, prej je bilo 1x na teden. In tile hitri testi, ki jih delaš v službi so bevmev, ker tisto palco lahko samo malo podrsaš po nosku, ali pa kje drugje in bo rezultat testa negativen. Pa tudi če je pozitiven, itak noben ne bo vedel. Tko da vse to tvoje idealistično populistični pisarjenje kako so testirani necepljeni ql in fajn, pade v vodo prej kot rečeš keks.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: p4pe in jonny77