Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.888
7.416
113
pri taščici
Kam pes taco moli mi je jasno ob naslednjem dejstvu. Da gres lahko v trgovino, lekarno, drogerijo, k dohtarju pa ne.
Je tebi jasno, sandra
Ja najvec za en teden
Potem bo samo se PC.

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Da se ne boste vžgali pri odvozu s privat zemljišča: policija ne bo nič posredovala (Matey mogoče ste predstavili kot parkiranje na zeleni površini, pa "malo zamolčali" da je vaša ;) ), lahko pa posreduje redarstvo pri "zapuščenih" vozilih. Imamo v naselju tak primer, da je pločnik in parkirišča med njim in cesto v naši lasti (vpisano v ZK), pa je sosed dobival kazni nekaj časa ker je parkiral kombi z ritjo na pol pločnika - dokler jim ni poslal dopis z lepimi pozdravi in mapno kopijo ter ZK izpiskom solastništva. Po drugi strani pa drug sosed parkira prav tam neke razvaline od avtov, pa dokler ga ne stiščiš na cesto, da ovira promet, se ga noben ne loti.

Kar pa se tiče konkretnega primera: Petrol, Hofer, Lidl,... naročijo odvoz sicer na stroške lastnika vozila, vendar sem precej prepričan, da v primeru spora, bi kar lepo sami plačali vse skupaj.

Sem pa podobno situacijo v živo doživel več let nazaj na parkirišču v Val Thorensu (F), kjer so dali v petek obvestilo, da je parkirišče v soboto dopoldan potrebno zaradi pluženja izprazniti (itak je takrat izmena) in nekateri tega niso naredili (večinoma F registracije). Je buldožer s ketno zahaklal avto na odbijač in ga odvlekel na drugo stran, en pa je potem našel odbijač na havbi. :cool:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.083
4.604
113
V prejšnji službi smo Kanto od Mostiščarja, ki je bil na našem parkplacu odpeljali z viličarjem v sosednjo koruzo.
Nekaj je lajal okrog potem, da nas bo tožil, mi smo pa mu rekli da ne vemo nič o tem.
Pa je bil potem mir.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Danes je izvršna oblast (vlada) postala tudi zakonodajna oblast (sicer v obliki odloka). Mar ni to napad na državo kot tako? Na ustavno ureditev?

Od danes je poanta cepljenja v tem, da nekdo lahko s krsenjem konvencij, resolucij, ustave in zakonov v R Sloveniji dela kar hoce. Od danes v R Sloveniji oblasti nima vec ljudstvo, kot je navedeno v Ustavi R Slovenije. In tega nekateri nocete in nocete dojeti.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.539
3.618
113
Aja zdaj se te pa ne tiče ampak brihten si pa ko 100 mater. Prepucavat se ne rabi nihče, Petrol naj naroči odvoz na stroške lastnika pa je rešeno. Če se bo potem že kdo prepucaval bo to lastnik neprimerno parkiranega vozila.
Brihten si ti, jaz sem samo opisal izkušnjo. Nisem jaz parkiral in se me ne tiče. A bo zdej šlo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
Da se ne boste vžgali pri odvozu s privat zemljišča: policija ne bo nič posredovala (Matey mogoče ste predstavili kot parkiranje na zeleni površini, pa "malo zamolčali" da je vaša ;) )
Nope. Jasno sem povedal, da je neznana oseba parkirala osebno vozilo na naši majhni zelenici pred hišo. Res pa - kot tudi že prej izpostavljeno - nisem klical policije ampak mestno redarstvo. V roku cca.20min sta prišla dva redarja z enim jajčkom (VW UP?) in cca.10min kasneje še pajek.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.388
183
63
38
Na lokalnem Petrolu od 12ih naprej PCT ni več obvezen, ampak zaželjen.

Info iz 2. roke, da me ne bo kdo haklal.

• Všeč mi je
Reactions: Matey