Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.174
4.138
113
Ob tem je predstavil novosti, ki bodo veljale za cepljene. "Karantene ob prehodu meja ali karantene po visokotveganem stiku znotraj države so za cepljene stvar preteklosti," je dejal Fafangel.
Me zanima, koliko casa se bo Fafangel tega drzal glede na to da AZ cepivo nima ucinka na Indijski Delta sev, ki je ze dominanten v UK (90% novih okuzb) in je samo vprasanje casa preden pride do nas.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.463
3.415
113
Me zanima, koliko casa se bo Fafangel tega drzal glede na to da AZ cepivo nima ucinka na Indijski Delta sev, ki je ze dominanten v UK (90% novih okuzb) in je samo vprasanje casa preden pride do nas.

Bodo počakali da bo že veliko primerov potem bodo pa začeli paniko delat. Saj vedno zamudijo vsaj 14 dni.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.309
6.211
113
Sensational judgment from Weimar: no masks, no distance, no more tests for students

The reviewer Prof. Dr. rer. biol. hum. In her molecular biology expert opinion, Kämmerer confirms that a PCR test - even if carried out correctly - cannot make any statement as to whether a person is infected with an active pathogen or not.

Because the test cannot differentiate between “dead” matter, e.g. a completely harmless genome fragment as a remnant of the body's own immune system's fight against a cold or flu (such genome fragments can be found many months after the immune system has “dealt with” the problem ) and “living” matter, ie a “fresh”, reproductive virus.

Two striking sources of error should be singled out.

On the one hand, this includes the number of target genes to be tested. This was successively reduced from the original three to one in accordance with the guidelines of the WHO.
The expert calculates that the use of only one target gene to be tested in a mixed population of 100,000 tests with not a single actually infected person results in a result of 2,690 false positively tested people due to an average error rate determined in an instant interlaboratory comparison. If 3 target genes were used, there would only be 10 false positives.

If the 100,000 tests carried out were to be carried out representative of 100,000 citizens of a city / district within 7 days, this reduction in the target genes used alone with regard to the “daily incidence” results in a difference of 10 false positives compared to 2690 false positives and therefrom depending on the severity of the citizens' freedom restrictions.

If the correct “target number” of three or even better (as in Thailand, for example) up to 6 genes had been used for the PCR analysis, the rate of positive tests and thus the “7-day incidence” would have been almost completely zero reduced.

On the other hand, one of the sources of error is the so-called ct value, i.e. the number of amplification / doubling steps up to which the test is still rated as “positive”.

The reviewer points out that, according to unanimous scientific opinion, all “positive” results that are only recognized from a cycle of 35 onwards have no scientific (ie: no evidence-based) basis. In the range ct value 26-35, the test can only be assessed as positive if compared with virus cultivation. The RT-qPCR test for the detection of SARS-CoV-2, which was propagated worldwide with the help of the WHO, however (and following it all other tests based on it as a blueprint) was set to 45 cycles without a CT value for "positive" define.

In addition, when using the RT-q-PCR test, the WHO Information Notice for IVD Users 2020/05 must be observed (No. 12 of the court's legal information). Thereafter, if the test result does not match the clinical findings of the person examined, a new sample must be taken and a further examination carried out and differential diagnostics carried out; only then can a positive test be counted according to these specifications.

//maske delujejo
In conclusion, the judge notes: “Based on surveys in Austria, where masks are not worn in primary schools, but rapid tests are carried out three times a week, according to the explanations of the expert Prof. Dr. Cow bandner:

100,000 primary school students would have to put up with all the side effects of wearing a mask for a week in order to prevent just one infection per week.

Nazadnje urejeno:

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.605
1.554
113
Samo letos do maja smo za dodatke, ki so jih prejemali javni uslužbenci, iz javne blagajne potrošili več kot 600 milijonov evrov.

Bolano!!!! Tako cez palec smo torej za dodatke vrgli cez 2 milijardi eur zaradi covid 19?!!!

Za primerjavo.. V Avstriji se o dodatkih samo sanja lahko. Domovi za ostarele so dobili do sedaj enkrat 500eur dodatka. Redne dodatke pa dobivajo na covid oddelkih.

Mi pa talamo vaem, zavodom za gozdove, tajnicam, pisarniskim delavcem. Saj mamo, ne?

Tole zakonodajo je potrebno takoj urgentno spremeniti. Ne more vsak molj ob razglasitvi vlecti dodatke za epidemijo Presneto javni sekot in pijavke.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.272
3.624
113
Marlbor
Bolano!!!! Tako cez palec smo torej za dodatke vrgli cez 2 milijardi eur zaradi covid 19?!!!

Za primerjavo.. V Avstriji se o dodatkih samo sanja lahko. Domovi za ostarele so dobili do sedaj enkrat 500eur dodatka. Redne dodatke pa dobivajo na covid oddelkih.

Mi pa talamo vaem, zavodom za gozdove, tajnicam, pisarniskim delavcem. Saj mamo, ne?

Tole zakonodajo je potrebno takoj urgentno spremeniti. Ne more vsak molj ob razglasitvi vlecti dodatke za epidemijo Presneto javni sekot in pijavke.
Mi smo dali več covid dodatkov upokojencem, kot cela Avstrija zdravstvenim delavcem.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.463
3.415
113
Tako radodarna kot Slovenija z covid dodatki je bila samo še Litva . Učinka na socialnih transferji ni bilo nobenega. Šlo je 5,3 % BDP, eu povprečje 3,3%.

• Wow
Reactions: sousis

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.309
6.211
113

Ne vem zakaj imamo dve pravni fakulteti in več sto doktorjev prava. Od njih ni nobene koristi. Zopet gre za generalno kršenje samih temeljev naše Ustave. Človekove pravice se lahko začasno odvzamejo samo v situaciji, ko je ogrožen sam obstoj države. To pa so vojne in epidemije nalezljivih bolezni. Če ni epidemije avtomatsko prenehajo veljati vsi ukrepi ki so jih sprejeli zaradi epidemije. Pa to je jasno vsakemu, ki bi ima IQ nad 70. Ali so sodniki ustavnega sodišča vrgli svojo prisego v Ljubljanico? Potem smo se vrnili v Srednji vek in postali podložniki brez pravic. Odvisni od samovolje oblastnikov.

V Sloveniji ni več epidemije.
Vseeno vsi protikoronski ukrepi ostajajo - to so oni ukrepi, ki jih je vlada uvedla zaradi epidemije.

In tak je načrt tudi za nadaljnje. Maske, lockdowni, razdalja bodo ostali tu "za vedno" .Vsaj tako pravi stroka tako v Veliki Britaniji kot v Kanadi.

Dokler bodo ljudje to pustili.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ne vem zakaj imamo dve pravni fakulteti in več sto doktorjev prava. Od njih ni nobene koristi. Zopet gre za generalno kršenje samih temeljev naše Ustave. Človekove pravice se lahko začasno odvzamejo samo v situaciji, ko je ogrožen sam obstoj države. To pa so vojne in epidemije nalezljivih bolezni. Če ni epidemije avtomatsko prenehajo veljati vsi ukrepi ki so jih sprejeli zaradi epidemije. Pa to je jasno vsakemu, ki bi ima IQ nad 70. Ali so sodniki ustavnega sodišča vrgli svojo prisego v Ljubljanico? Potem smo se vrnili v Srednji vek in postali podložniki brez pravic. Odvisni od samovolje oblastnikov.
Kaj so pa ti krivi? A si vložil ustavno pritožbo nad ukrepi po epidemiji in so ti zavrnili? Niso oni tam zato da zakone/ukrepe preverjajo sami od sebe; dvigni rit od YT bedarij in napiši ustavno pritožbo in jo vloži!

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.309
6.211
113
In kaj mi to pomaga. če bo Ustavno sodišče naslednje leto marca ugotovilo, da so ukrepi neustavni in jih čez pol leta po tej ugotovitvi v celoti odpravilo.
Glavno, da nekdo skrbi za pravni red v tej državici!

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sousis

Guru
16. nov 2019
1.697
1.149
113
Glavno, da so na oblasti ljudje, ki se hvalijo kako so domoljubni in imajo radi Slovenijo in ne vem kaj... Ampak ne toliko, da bi se naučili slovenske ustave in spoštovali slovenske predpise.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur in jendomen

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.682
4.491
113
Sedaj tole sproščanje, a se še komu zdi malo sarkastično da NOČNI klubi in diskoteke lahko delujejo od 5h do 24h? :valjamse:

Ne vem kako se sedaj mladina zabava, ampak mi smo v disko hodili strogo po 22h in bili tam do jutra.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.016
10.318
113
Same nebuloze. Vidim pa, da se je že začel paničarit z delta sevom. Po delti bo pa naslednji in potem naslednji. Baje je že v Splitu buuuhahaha, spet material za kacina v srajčki, ko bo zaključil dopust nekje sred avgusta.

• Všeč mi je
Reactions: Car in McGiver

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.554
2.099
113
Sedaj tole sproščanje, a se še komu zdi malo sarkastično da NOČNI klubi in diskoteke lahko delujejo od 5h do 24h? :valjamse:

Ne vem kako se sedaj mladina zabava, ampak mi smo v disko hodili strogo po 22h in bili tam do jutra.

Tako je pač, ko odloke sprejemajo stari prdci, ki ne poznajo druge oblike zabave kot je gasilska veselica, ali pa ples na terasi z One-Man-Midi bandom.

btw. Kaj je s klubskimi koncerti? PCT?