Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.936
632
113
42
povsod malo
IN....zmanjkalo hitrih testov :bonk: zdaj pa vprašanje če moraš jutri iti na hitri test (ker prejšnji ponedeljek je bil praznik) da ti le-ta velja en teden in ga nimajo več... po pravilih ne sme več delat ker nima opravljenega hitrega testa.
Novega razpisa pa ni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.843
17.238
113
Matr, a veš da res! Pa glih dopust mam, prav vleče me nekam. Greš z mano? :D

Žal sem prezaseden za tak trip, morda za kak vikend ali pa tako kateri drug dan med tednom, ko si bom lahko vzel frej. Vseeno pa full hvala za povabilo in bi si ga res rezerviral za kdaj v bližnji prihodnosti :zmaga: Ti pa le štartaj nekam, ne se bremzat :D

• Všeč mi je
Reactions: Car

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.487
113
IN....zmanjkalo hitrih testov :bonk: zdaj pa vprašanje če moraš jutri iti na hitri test (ker prejšnji ponedeljek je bil praznik) da ti le-ta velja en teden in ga nimajo več... po pravilih ne sme več delat ker nima opravljenega hitrega testa.
Novega razpisa pa ni.
razdeljeni so bili vsi testi, to je res. zmanjkalo jih je ministrstvu, ZDji jih pa še imajo.
vem da je to od tebe veliko za pričakovat da boš dojel razliko ampak daj poskusi.

sedaj pa naslednje 3 tedne čimveč žurej maršal spet zapre. :cheer:

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.567
870
113
To je posledica tega, ker bereš neumnosti.

Če si cepljen imaš nek % verjetnosti(odvisno kero cepivo), da si zaščiten pred tem, da zboliš. To pomeni, da se virus v tebi zaradi dovolj hitre reakcije imunskega sistema ne uspe dovolj namnožiti, da bi povzročal probleme.

Prav tako zelo verjetno nisi kužen(pač premalo virusa v telesu). A ker tega niso preverjali na testiranjih, proizvajalci cepiv ne morejo dajati trditev, da prenos vseeno ni mogoč. Iz tega potem izhajajo pravljice, ki jih nekateri veselo širijo naokoli, da si kljub cepivu kužen
Preverjali pa niso, ker...?

Efficacy specifically applies to how a vaccine works in a clinical trial. For the four vaccine candidates now in phase III trials in the United States, the primary goal is not necessarily to stop an infection but to prevent a person from experiencing symptoms of COVID-19 or, in Johnson & Johnson’s case, to guard against moderate to severe illness. Researchers will count cases of symptomatic COVID-19 in the vaccinated group and in the placebo group (who get injections of saline, for example) and calculate how much of a reduction there was with vaccination.

“At least with the first generation of vaccines,” Talaat says, “what we’re really trying to do is prevent severe disease and hospitalization and death.”
https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-what-does-covid-19-vaccine-efficacy-mean, še iz časa, ko cepiva niso bila odobrena (4.10.2020).

The investigational vaccine known as mRNA-1273 was 94.1% efficacious in preventing symptomatic coronavirus disease 2019 (COVID-19), according to preliminary results from a Phase 3 clinical trial reported in the New England Journal of Medicine.
Tole je pa še objavljen (sicer preliminaren) rezultat, 30.12.2020

To, kar si zapisal, je best case scenarij, ki se sicer lahko zgodi, ampak nas do njega loči več kot samo to, da efekta niso merlili. Zelo verjetno pri precepljenem prebivalstvu (nekaj časa) ne bo potrebno sploščevati krivulje, ker cepivo za dva velikostna razreda zbije število simptomatičnih primerov in recimo, da se z enako stopnjo zbije število primerov za intenzivno nego (kar spet ni dano).

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
KONČNO.
Zdej bojo spet "pravičniki" (beri foušljivci) na delu. Vikend zna biti lep in obala vabi, in spet bodo "druženja" obsojana od onih na drudgi strani ograje.
Tudi jaz se bojim, da bo spet en "krasen pomladanski izolski vikend"!
Je pa treba zadevo pazljivo prebrat - dovoljeno je prenočevanje na parkiriščih določenih za avtodome = na PZA ali kampi, ki pa so oboji del turistične infrastrukture, ki ima prepoved obratovanja.

Mene precej bolj boli nov italijanski odlok o podaljšanem zaprtju - sem že gledal proti Livignu. :cool:

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.589
3.626
113
Glej no glej - končno je en od avtodomarjev priznal, da so oni glavni vir širjenja epidemije. Fešte - potem hop na drugi parking in širiti. :evil:
Seveda, lastniki belih kock na kolesih širimo epidemijo zavisti. Ta epidemija nikoli ne usahne.
Tudi jaz se bojim, da bo spet en "krasen pomladanski izolski vikend"!
Je pa treba zadevo pazljivo prebrat - dovoljeno je prenočevanje na parkiriščih določenih za avtodome = na PZA ali kampi, ki pa so oboji del turistične infrastrukture, ki ima prepoved obratovanja.

Mene precej bolj boli nov italijanski odlok o podaljšanem zaprtju - sem že gledal proti Livignu. :cool:
Mene Izola ne zanima. Sem jo imel 1x lani spomladi čisto zadosti.
Smučanje sem pa to sezono že odpisal.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Seveda, lastniki belih kock na kolesih širimo epidemijo zavisti. Ta epidemija nikoli ne usahne.

Mene Izola ne zanima. Sem jo imel 1x lani spomladi čisto zadosti.
Smučanje sem pa to sezono že odpisal.
Izolski je v narekovajih - spomni se, kaj je bilo prvi vikend sproščanja pomladi v Izoli - enako bo sedaj v Kranjski Gori, Planici,...

sad

Guru
24. avg 2007
21.979
10.686
113
KONČNO.
Zdej bojo spet "pravičniki" (beri foušljivci) na delu. Vikend zna biti lep in obala vabi, in spet bodo "druženja" obsojana od onih na drudgi strani ograje.
Noben vam ni fouš in uživajte.
Ste pa bedaki, če se boste vsi našopali na par bogih parkirišč z razdaljo pol metra med avtodomi.
Tako da glej, da ne boš pomilujočih pogledov zamenjal za foušijo.