Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.850
10.180
113
a se ne gre pri cepljenju zdrvih ljudi samo za to, da se cepijo iz solidarnosti do drugih?

Gripa ni tako nevarna, res je, ampak vseeno umre ~160 na leto, če bi lahko to preprečili s cepljenje celotne populacije, zakaj tako ne naredimo?
Na tole ti je bilo že zilionkrat odgovorjeno in podrobno obrazloženo. Sam od tebe se stvari odbijajo kot od bukve.

• Haha
Reactions: zino

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113
Zakaj bi se bal pikeca, če sem pa cepljen proti meningoencefalitisu?

Do ostalih sem bil solidaren lani, ko smo bli v lockdownu, ker recimo temu, še ni bilo zdravila za kovid. Zdaj pa je cepivo in zdravilo, če se kdo zdaj ne cepi, pa je ja sam kriv če ga potamani, ne na mene prelagat odgovornost.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Do ostalih sem bil solidaren lani, ko smo bli v lockdownu, ker recimo temu, še ni bilo zdravila za kovid. Zdaj pa je cepivo in zdravilo, če se kdo zdaj ne cepi, pa je ja sam kriv če ga potamani, ne na mene prelagat odgovornost.
ja, samo in edino ti si bil. ostalih 1,99mio pa ni bulo in se sedaj morajo cepit proti gripi, a ne.
sploh ne vem, kaj se spuščaš in sprasuješ za cepljenje gripe iz solidarnsoti? kaj te muči?
edino kar vidim je, da hočeš nekaj zopet zapletat. za druge te zanima in skrbi, če bodo solidarni, sam pa ne boš? res dobre namene imaš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113
Ne gre se za zapletanje, ampak za nastavljanja ogledala. Ljudje, ki so naenkrat "letos" postali oh in sploh solidarni do vseh, so pretekla leta lepo trosili virus gripe naokoli, zdaj so pa bolj papeški od papeža. Ampak ker se gre za gripo, kjer umre "samo 200" ljudi je to pač družbeno sprejemljivo, ker smo navaje, za kovid pa je 4000+ in to več pa ni ok in se išče nove jezuse ki bodo rešili svet.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ne gre se za zapletanje, ampak za nastavljanja ogledala. Ljudje, ki so naenkrat "letos" postali oh in sploh solidarni do vseh, so pretekla leta lepo trosili virus gripe naokoli, zdaj so pa bolj papeški od papeža. Ampak ker se gre za gripo, kjer umre "samo 200" ljudi je to pač družbeno sprejemljivo, ker smo navaje, za kovid pa je 4000+ in to več pa ni ok in se išče nove jezuse ki bodo rešili svet.
zate tudi 4000+ smrti ne pomaga, a ne? zakaj bi za soseda moglo bit 200 povod? se ti čutiš privilegiranega?
ti pravim, ti si ZADNJI, kateri lahko koga pošilja na cepljenje ali pametuješ o tem, ali komu nastavljaš ogledalo.
še vedno imamo 1000+ zaraženih na dan, zarad tebi podobnih.

• Haha
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113
Samo spraševal sem, seveda nikogar ne pošiljam na celjenje, to pa je vsak za sebe dovolj star, da se odloči.

Zaradi mene se nihče ne rabi, bom sam za sebe poskrbel, če bom ocenil, da je potrebno.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.697
2.656
113
Malo preveč egoistično gledaš na zadevo. Daj se že s tem JAZ JAZ JAZ malo umakni, ker ne razumeš ali pa se samo delaš, da ne razumeš. Je pa oboje izgleda precej škodljiva družbena lastnost.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113
Čaki malo, ker se nek odrasel noče cepit, bi se naj jaz, iz solidarnosti? Raje išči problem v njemu, ne pri meni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113

V nedeljo potrdili 364 novih okužb, pozitivnih skoraj 27 odstotkov testov​

Tole bo še zanimivo, skoraj pri 30% smo...no pa saj je napovedal IJS da se bo vsak okužil do pomladi.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.698
564
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Tale kr znatno povecan odstotek potrjenih okuzb v zadnjih nekaj dneh je mal "sumljiv".
Kot da bi namerno navijali obcutljivost testov in s tem "lazno" potrjenih okuzb, katerim pa ne bo sledila hospitalizacija.
Zatem bodo pa hvalili ucinkovist cepiv; "glejte okuzbe narascajo, hospitalizacije pa stagnirajo..."

19. jul 2007
2.958
1.675
113
Tale kr znatno povecan odstotek potrjenih okuzb v zadnjih nekaj dneh je mal "sumljiv".
Kot da bi namerno navijali obcutljivost testov in s tem "lazno" potrjenih okuzb, katerim pa ne bo sledila hospitalizacija.
Zatem bodo pa hvalili ucinkovist cepiv; "glejte okuzbe narascajo, hospitalizacije pa stagnirajo..."

A to se id1oti hočete pofočkat kateri bo prijavil večjo neumnost?

Te številke so realen odraz stanja "na terenu".

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.547
4.406
113

V nedeljo potrdili 364 novih okužb, pozitivnih skoraj 27 odstotkov testov​

Tole bo še zanimivo, skoraj pri 30% smo...no pa saj je napovedal IJS da se bo vsak okužil do pomladi.

Še vedno ne razumem zakaj te pozitivne kot delež štejemo drugače kot je uradno priznano (delež od vseh testov) in se to tudi objavlja v medijih. Recimo uradno po EU nomenklaturi imamo delež pozitivnih prejšnji teden 3.1%, za primerjavo nemčija ima delež 6%+. Skatka tistih 30% PCR je totalno brezveze, sploh ker se ugotavlja da eni ne gredo na PCR teste in po drugi strani nam delež PCR testov dejansko pada in se očitno bo kmalu potrjevalo samo pozitivne na HAT torej bomo prišli počasi do 100%.

Skratka delež pozitivnih na PCR testih je totalno nemerodajen za kakršnekoli zaključke.

• Všeč mi je
Reactions: tsunami

kajn

Guru
5. okt 2007
3.037
1.913
113
Iskajoč brata
ne glede na vse zabluzene komentarje, ki jih Darjan tukaj piše, mu dam eno stvar prov: tudi cepljeni bi se morali testirati in oditi v karanteno

Šefica (cepljena) zbolela prejšnji torek. Imela bližnji stik z najbližjo sodelavko, ki ni šla v karanteno, ker je cepljena. Za vikend zbolela še sodelavka, sedaj čakamo kdo bo še šel po tej poti.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113