Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

2. okt 2007
3.997
2.537
113
Seveda, zato so napisana pravila.

Gre se za t.i. postopno uporabo represivnih "orodij". Pač stopnjujejo se prijemi. Na koncu pač pokosijo folk, ne more tega kar na začeku, se ti ne zdi?

zadeva je šla preko vseh meja, ko so blokirali obvoznico in tam ne moreš vsakega s pendrekom lovit, ampak je top kar primerna rešitev... če že demonstrirajo, naj to na trgu republike

damirj

Guru
9. maj 2012
5.669
2.635
113
Seveda, zato so napisana pravila.

Gre se za t.i. postopno uporabo represivnih "orodij". Pač stopnjujejo se prijemi. Na koncu pač pokosijo folk, ne more tega kar na začeku, se ti ne zdi?

Potem pa naj tudi protestniki grejo od manj hudih proti bolj hudim oblikam izražanj nasilja (od metanja čingumija preko jajc in pomidorov do granitnih kock in molotovk) ali pa zanje neka recimo temu nepisana pravila protesta ne veljajo in zakaj ne?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.352
3.367
113
No ja ni bilo čisto tako, oni so protestirali na trgu republike potem so se pa odločili da gredo še malo naokrog. Ko so se vrnili iz pohoda je bil trg pa čisto ograjen.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Dodatno me zanima kaj delajo proizvajalci cepiv za to, da bo teh komplikacij čim manj? Delajo kaj na tem ali samo mešajo (če sploh) nova cepiva prilagojena novim sevom, medtem ko jih izboljšava varnosti cepiv niti ne zanima, ker jim nihče nič ne more.

S takimi pogovori, raziskovalnim novinarstvom, stroko ojačaš zaupanje v nekaj. Mokre sanje, vem.
Mnenja sem, da se s komplikacijami, ki se pojavijo v 1:100.000 primerov, ne ukvarjajo kaj prida.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.518
7.262
113
Mnenja sem, da se s komplikacijami, ki se pojavijo v 1:100.000 primerov, ne ukvarjajo kaj prida.
To je letelo na Katjo?

Stranske učinke je potrebno rangirat demografsko in če gledamo koliko 20 letnikov je fasalo JJ, je številke verjetno nekaj 1000. Da pa pride do smrti 1:5000 pa je že bolj resno, ne?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.233
3.720
113
41
Lj
In zakaj ne bi smeli blokirati obvoznico? Saj tam itak že vsak dan vse stoji, tako da ni bilo nič drugače.

• Haha
Reactions: Matey

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Poleg tega pa še glej 91 člen

91. člen
(uporaba po odredbi in po lastni presoji)
(1) Uporaba vodnega curka, konjenice, posebnih motornih vozil in plinskih ter drugih sredstev za pasivizacijo zaradi razloga iz prejšnjega člena je dovoljena le po odredbi generalnega direktorja policije, direktorja policijske uprave ali policista, ki ga za to pooblasti generalni direktor policije ali direktor policijske uprave.

Nekam hitro se je včeraj odločil, kdo že pač?
Res je bilo na hitro in nepremišljeno. Z vodnim topom so poplavili pol Ljubljane in povzročili 360 intervencij gasilcev. :p

• Haha
Reactions: endvatri in Gavran

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
To je letelo na Katjo?

Stranske učinke je potrebno rangirat demografsko in če gledamo koliko 20 letnikov je fasalo JJ, je številke verjetno nekaj 1000. Da pa pride do smrti 1:5000 pa je že bolj resno, ne?
Ni letelo na Katjo. Zanjo je bilo 100%. V razmerju 1:100.000 se te komplikacije pojavljajo v svetovnem merilu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.767
17.161
113
:zmaga:

S kolegom fiziologom na fakulteti debatiramo o škodljivosti teorij zarot. Skleneva, da gre pri tem pravzaprav za zdravstveni terorizem.
Z objavami na družbenih omrežjih lahko pobiješ več ljudi, kot če bi dvignil avtobus v zrak.
Zmagalo je verovanje nad znanostjo, empirično potrjenimi podatki. Glede na to, da za njih virusa itak ni, pandemija je plandemija, ne rabijo prevzeti moralno odgovornost za preštevilne smrti, ki itak ne obstajajo. Konec razsvetljenstva, ki ga poznamo iz preteklih stoletij.
Egoizem zacveti v svoji najboljši formi. Pomemben sem le jaz in moje pravice. Svoboda je dojeta kot univerzalna pravica brez ozira na druge prebivalce skupnosti ali celo družine. Socialna odgovornost je pojem iz neke oddaljene preteklosti.