Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.094
6.479
113

Pomeni od drugega tedna naprej pade frekvenca cepljenja na skoraj 0. Se pa je vseeno ogromno folka precepilo, ker so mislili da bo celo poletje PCT, ker valda tega nihce ni skominiciral.
 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
No naj hkrati ukinejo dodatke za vse v primeru epidemije in jih dajo samo tistim, ki dejansko imajo stik z bolnimi. Kot majo to normalne drzave.

Dodatki so se ukinili ko je bilo konec epidemije če pa misliš za naprej bo pa treba spremeniti kolektivno pogodbo ki je bila podpisana že zdavnaj nazaj. To pa vsi vemo kako je sploh pa v zdravstvu. Zdravniki bi raje familijo prodali kot da se temu odpovejo.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.148
5.569
113
Vlada poskuša odpraviti neustavnost zakona o nalezljivih boleznih
https://www.rtvslo.si/slovenija/vla...stavnost-zakona-o-nalezljivih-boleznih/584812

Vlada je tudi pripravila predlog sklepa o nedopustnosti razpisa zakonodajnega referenduma o zakonu o nalezljivih boleznih.
90 dni in parlament je smeh.

Kaj delajo sedaj: vsakih 7 dni spremenijo datum v odlokih (od oktobra dalje).



Čakam na analizo policijske ure in koliko je prispevala k zmanjšanju okužb in smrti. Prav tako čakam na analizo nošenja maske pod nosom in uspešnosti takšnega načina nošenja maske pri zmanjševanju prenosa z aerosoli. Prav tako me zanima, koliko so bila uspešna drago zaračunana razkuževanja z eno krpo v večstanovanjskih stavbah in razredčena razkužila v dispanzerjih.

To cakamo že več kot eno leto. Pa tako so jih bila polna usta kako bodo vsakih 14 dni preverjali učinkovitost ukrepov. Za njih je preverjanje ukrepov šlo nekako takole: po uvedbi obvezne nošnje mask v notranjosti javnih prostorov so se številke zvišale in ne padle, dajmo dati maske na prostem v mestnih središčih, številke spet zrastejo... Dajmo še dodati maske vsepovsod, tudi v hosti na sprehodu, številke se še vedno višajo, dajmo uvesti policijsko uro, številke se še vedno višajo, itd. Torej ukrepi so dokazano bili totalno butasti in neučinkoviti. Namesto, da bi se jih znebili so še dodatno zategovali, vse do popolnih absurdov.



Ko mislite, da je že konec, se "žurka" šele začenja!
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.148
5.569
113
Looks like a new sport in the UK called 'hound the British Bullshit Corporation' aka
@BBCNews fake news propaganda machine.
Thoroughly deserved IHMO. The country need to see a return to proper independent journalistic standard of reporting on gov policies.

 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.029
1.258
113
Dodatki so se ukinili ko je bilo konec epidemije če pa misliš za naprej bo pa treba spremeniti kolektivno pogodbo ki je bila podpisana že zdavnaj nazaj. To pa vsi vemo kako je sploh pa v zdravstvu. Zdravniki bi raje familijo prodali kot da se temu odpovejo.

Mislim za naprej, da. Kot ze receno covid dodatki so samo letos 4 ali 5 mesecev blagajno stsli 600 milijoniv!! Preracunajte na celotno obdobje epidemije.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.094
6.479
113
"Ko bo Slovenija na zelenem seznamu ECDC, bo morala hrvaška posvetovalna skupina potrditi, ali je prehod meje dovoljen brez potrdila, in lahko bi odločila, da PCT ni potreben," je za MMC pojasnila Metka Bradetić, direktorica Hrvaške turistične skupnosti.

Drzimo prsti za vsaj kancek razuma…
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.029
1.258
113
Ne govorim o podjetnikih, pac pa o javnem sektorju. Dodatni covid oddelkom da, drugi nimajo kaj sanjat o dodatkih v normalnem svetu!( Nemcoja, Avstrija..). Pri nas pa dobijo dodatke se pisarniski molji.
 

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83


Najprej je potrebno analizirati vprašanje reinfekcij in odgovoriti na vprašanje, koliko časa drži naravna imunost po prebolelem covidu. "To bi moralo biti ključno vprašanje za tiste, ki jih skrbi morebitni jesenski val," meni dr. Marušič, ki natančno predstavi postopek izračuna koeficienta nevarnosti ponovne okužbe za nekoga, ki je že bil okužen ter koeficient nevarnosti okužbe za člana splošne populacije Slovenije. Kot dokaže z uporabo matematičnih formul, je naravna imunost po prebolelem covidu primerljiva s Pfizerjevim cepivom.
Iskanje primernega zdravila je nujen naslednji korak," poudarja dr. Marušič, ki izpostavi Ivermectin. "Za 18 afriških držav okoli ekvatorja, kjer to zdravilo jemljejo profilaktično, se je izkazalo, da imajo bistveno manjšo incidenco covida kot druge afriške države. To bi moral biti znak za akcijo. In ker akcije ni, kvečjemu kaka protiakcija, še dodatna vprašanja: Zakaj blokade v znanstvenih revijah rezultatov raziskav v zvezi s tem zdravilom? Zakaj blokade na socialnih omrežjih? Je morda zdravljenje z njim prepoceni?" izpostavlja dr. Marušič.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.133
2.208
113
Na drugi strani pa to

Na drugi strani pa to:

A mislite tole - beda slovenskega novinarstva in darjana

SLO 40 mesto
CRO 59 mesto
Venezuela 64 mesto
Slovaki 50 mesto
Rusija 45 mesto

To je problem. ko ti tvoj lažno predstavi dejstva. In darjan bere, bere, bere, ...
 
  • Všeč mi je
Reactions: tomi