Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

LeQuack

Guru
26. avg 2007
6.808
3.336
113
40
Lj
Kriminalci ki so v vladi iščejo načine, da se ljudje ne bi več zasebno družili. Čeprav je 90% okužb na delovnih mestih, oni iščejo okužbe tam kjer jih ni.

Iščejo pravno podlago za omejitev zasebnih druženj
Po besedah Nuške Čakš Jager z NIJZ-ja je incidenca v Sloveniji visoka, saj je zrasla na 68,4 primera na 100.000 prebivalcev.
Prenosi se po njenih besedah zgodijo v lokalnem okolju, po podatkih tistih, ki jih anketirajo, so to največkrat zasebna druženja.
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.213
5.236
113
Ma mater, ena smrklja, ki se igra upornico. Kaj je novega pod soncem? Razen tega, da zdaj večjo pozornost dobi, ker je folk pobebljen in je obseden s trači in neumnostmi.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.149
5.569
113
Pa z nenošenjem maske ogrožala varnost potnikov LOL.
Ministrica pa ni ogrožala nikogar ????
Če so ostali potniki nosili masko, potem so po logiki paničarjev varni.
Kje je potem problem ?


Medtem v Švedski/Danski
"Already 20 percent makes a big difference"Envious of neighbors: Danes see immunity as the reason for Sweden's Corona success


Danish epidemiologists highlight the immunization achieved in the population through the special corona path of the "brother country". Specialists from Stockholm now want to treat Europe's seriously ill.

For some Covid 19 patients, even artificial ventilation via a tube in the windpipe fails. Then ECMO devices are the last resort. This allows a patient's blood to be supplied with oxygen outside of his or her body. Karolinska University Hospital, the main hospital in Stockholm , has prepared a new ECMO pandemic room. The Swedes are waiting for seriously ill patients - from Europe .

“We have overcapacity,” says Lars Falk, operations manager of the ECMO center. “We can take in Swedish patients and help abroad at the same time, especially if there is a second wave in Great Britain, Spain , Italy and France .” You also have access to appropriately equipped jets: “We can fly out and bring the patients or to others Relocate hospitals. "




“So far, no transmission of the virus in supermarkets, restaurants or hairdressers has been proved.”


WHO Mask Study Seriously Flawed
Kreki se kar množijo.


Obvezne maske, primer Francija.
france-masks-cases2-e1600240628130-768x428.jpg
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.031
4.047
113
Če so ostali potniki nosili masko, potem so po logiki paničarjev varni.
Kje je potem problem ?


Medtem v Švedski/Danski





“So far, no transmission of the virus in supermarkets, restaurants or hairdressers has been proved.”


WHO Mask Study Seriously Flawed
Kreki se kar množijo.


Obvezne maske, primer Francija.
france-masks-cases2-e1600240628130-768x428.jpg
Pazi, ti bo Blackjack napisal, kako švedi lažejo in zavajajo.
 

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.193
3.356
113
Nenehno šlatanje umazanih in prežvečenih mask pa ful pripomore k zmanjšanju okužb, ali kako? Zdej če si že 2 dni prej kužen, potem 2 dni virus zbiraš na enem mestu, ga koncentriraš in šlataš in tapkaš naprej. Ful dobr res.
 
  • Všeč mi je
Reactions: mirsi in B81

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.069
301
83
To je to. Tezko razumet fuL. Ko clovek enkrat vec ne bo nevzgojen egoist, bo covid usahnil.
Dokler pa se bo nekaterim kratkomalo jebalo za vse naokoli, pa ne more bit bolje...

Resno???

Maska deluje v eno smer, v drugo pa ne??? Jap, to pa res težko razumem. Najbrž sem egoist :zavijazocmi:

A vi butli (žal mi je, danes sem ... čudno razpoložen) razumete da je fraza "z maskami ščitimo druge/ranljive/starejše/vstavipoželji in kdor je ne nosi je neodgovoren/egoist/bedak/vstavipoželji" v bistvu novogovor (prosto po avtorju knjige 1984), ki programira množice do samokontrole oziroma kontrole en drugega. Kaj češ boljše za policijsko državo...
Ampak pustmo to, babico pa dedeka bomo pa ja zaščitili. Saj ni tako težko nosit tisto pizdarijo na gobcu.... Efekta v naravi itak ni , ampak menda bomo pa ja nosli to. Babice pa dedeki pa to ....

Maske so obvezne od kdaj? Koliko imamo novih primerov danes (no včeraj)? Delujejo?? Aja, bedaki jih ne znamo natikat, nosit, odvrečt, vrtamo po nosu, se praskamo po čeh sredi trgovine brez da bi si pred (in po) tem po kirurško umili in dezinficirali roke sredi trgovine, vstavipoželji .... Drži. Pač nismo kirurgi sklonjeni nad truplo v operacijski. Komu za boga svetega to ni jasno???!
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.069
301
83
In kaj je tvoj predlog, poleg tega jamranja?

Kud koji mili moji prjatu. Itak gremo tja, z maskami ali brez njih. (sem zapisal še par krepkih na osebnem nivoju; jebat ga, ti si idealna tarča za to glede na vprašanja ki jih postavljaš tule z leti, pa sem zbrisal. še tole sem zapisal in pustil samo zato, ker ... no, sem pač čuden danes ... :evil:)
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.165
-8.273
113
Ko clovek enkrat vec ne bo nevzgojen egoist, bo covid usahnil.
:valjamse: :valjamse:
Covid bo med nami za vedno, z ali brez ukrepov.(Razen če za 2+ meseca popolnoma ustavimo ves svet in gre vse komplet v totalno karanteno. Ja, to pomeni tudi zaprtje bolnic in posledično žrtvovanje miljonov ljudi)

S strogimi ukrepi se bo sicer počasneje širil, a izginil ne bo. Še več, prevladale bodo bolj nalezljive mutacije(kar so tudi potrdili, da se že dogaja), tako da se bo s časom tudi zmanjševala učinkovitost ukrepov.