Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.800
10.140
113
Kakorkoli obrnemo, korona je celemu svetu nastavila ogledalo, v katerem se je pokazala prava podoba trenutne civilizacije. Ogromno hipokrizije, egoizma in lažne solidarnosti, resničnih vrlin pa bolj malo. Kaj bi šele bilo, če bi bila tudi pri nas smrtnost na nivoju Lombardije? Bi se streljali za respiratorje? Zato toliko večja pohvala tistim, ki ste pri vaših nedavnih odločitvah in dejanskih imeli v mislih tudi druge, potencialno ogrožene. Se pa bojim, da ste tudi vi ogrožena vrsta. ampak ne zaradi virusa...

Za konec še tole: prejle je Božič-Maroltova lepo spomnila, da Slovenci v vseh anketah kot daleč najpomembnejši vrednoti vedno postavljamo zdravje in družino. A ni zanimivo, da po enem mesecu mehke karantene za zdravje (sebe in drugih) skrbi le še peščico, družinskih članov pa imamo že davno vrh glave? Samo v razmislek, kaj dejansko vidimo v ogledalu...
To zadnje govori izključno zase. Seveda pa moj ideal družine definitivno ni na nekem gričku s cerkvijo zadi.
Vidim pa kle pri nas na sprehodu fanilije, ki niso šli skup že leta na sprehod. Tko da ni vse črno.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
851
22
28
To zadnje govori izključno zase. Seveda pa moj ideal družine definitivno ni na nekem gričku s cerkvijo zadi.
Vidim pa kle pri nas na sprehodu fanilije, ki niso šli skup že leta na sprehod. Tko da ni vse črno.
Nobenega od svojih (še) nisem naveličan, brez skrbi. :) In sem vesel tudi za tvojo familijo. Mislim, da je sicer danes bil nekje objavljen podatek, da so storitve odvetnikov za ločitve v strmem porastu. :)
Sem pa naveličan jamranja vseh tistih, ki dajejo vtis, kot da so zaradi tega, ker morajo ostati doma ali ne morejo početi res čisto vsega, kar so si zamislili, največji nesrečneži. In kot razlog za nesrečo (še) nihče ne navaja tega, kako si bo gospodarstvo opomoglo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: bpfc in 8888

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
851
22
28
Zakaj nas, kot narod, blatiš? Ze v ponedeljek, ko so ukrepi stopili v veljavo, so bile ulice PRAZNE. Ja, folk je zadeve vzel resno in se ukrepov tudi drzal. Se do prejsnjega vikenda so bile za vikend avtoceste PRAZNE.

Za to, da je situacija zdaj tako pozitivna, ima veliko zaslugo tudi narod.

Zdaj nas pa nehaj dajati v nic.
Enostavno vprašanje: nas je korona kriza kot narod povezala ali je udaril na plano egoizem, kjer bo pa že vsak zase vedel, kaj je zanj najboljše in kaj mu pripada in mu ne bo nihče govoril drugače? Da kontraproduktivne politične polarizacije sploh ne omenjam.
Pišeš v pretekliku - folk se je ukrepov držal, avtoceste so bile prazne. Prejle je nekdo pisal, da je že opazno povečanje prometa na avtocestah, ukrepe ignorira vedno več ljudi. Sem kaj zamudil, je že konec vsega, gremo naprej po starem?

Sem jasno napisal - ni vse črno, v večini sistem deluje, so pa odkloni, ki dajejo misliti in bodo slej ko prej velik problem. In teh je vedno več. Toliko bolj, če vzameš v obzir prej omenjene vrednote, ki jih sami izpostavljamo.

Ob tem pa, če nekdo pove, da stanje ni takšno, kot bi lahko bilo, še ne blati.

netko

Guru
25. jul 2007
7.157
2.504
113
se povsem strinjam z napisanim, ob tem da smo pri nas imeli res blago varianto, verjetno nikoli ne bomo vedeli kako bilo, če bi se je lotili drugače...
sem se pa resno zamislil, ko sem danes na 24ur gledal reportažo iz Vuhana...

najbolj id.iotski so mi pa ljudje in facebooku jih je malo morje, ki zdaj objokujejo kako ne morejo delat medtem, ko so leta do zdaj hvatali krivine in jim je prav dol viselo za vse skupaj, potem so tukaj še tretjerazredni kulturniki, ki organizirajo takšne in drugačne proteste... noben pa ne vidi širše slike vsi vidijo samo sebe v tem danem trenutku, vidijo je so kot edine, ki v življenju delajo in edine, ki ne bodo morali preživeti - hvala bogu za korono upam, da bo iz posameznikov izvlekla maksimum čeprav vem, da je to le slepa iluzija

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.147
2.514
113
Pomurje
Enostavno vprašanje: nas je korona kriza kot narod povezala ali je udaril na plano egoizem, kjer bo pa že vsak zase vedel, kaj je zanj najboljše in kaj mu pripada in mu ne bo nihče govoril drugače? Da kontraproduktivne politične polarizacije sploh ne omenjam.
Pišeš v pretekliku - folk se je ukrepov držal, avtoceste so bile prazne. Prejle je nekdo pisal, da je že opazno povečanje prometa na avtocestah, ukrepe ignorira vedno več ljudi. Sem kaj zamudil, je že konec vsega, gremo naprej po starem?

Sem jasno napisal - ni vse črno, v večini sistem deluje, so pa odkloni, ki dajejo misliti in bodo slej ko prej velik problem. In teh je vedno več. Toliko bolj, če vzameš v obzir prej omenjene vrednote, ki jih sami izpostavljamo.

Ob tem pa, če nekdo pove, da stanje ni takšno, kot bi lahko bilo, še ne blati.
Veš kaj, ja gremo naprej po starem, ampak z izkušnjami in pripravljeni.
Skoči na vlak ali pa živi po svoje, vendar ne oviraj tiste ki so na vlaku, ki vozi v normalo.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.723
761
113
So pa denimo policisti z območja Kranjske Gore zabeležili večje število kršitev med pešci in kolesarji.

Bolano, na pešce in kolesarje se spravljajo?

ilegalni medobčinski migranti
Na območju Kranjske Gore več kršitev ugotovili med pešci in kolesarji

Nekaj več dela pa so očitno imeli policisti v Kranjski Gori. Medtem ko je bilo med lastniki vikendov, po besedah tiskovnega predstavnika kranjske policijske uprave Bojana Kosa, prometa toliko kot prejšnji vikend, pa so policisti na tem območju zabeležili večje število kršitev med pešci in kolesarji.

V soboto in danes so do zdaj zavrnili 22 kolesarjev in 14 pešcev na kolesarski stezi pred Mojstrano ter skupaj 17 osebnih avtomobilov in motornih koles pred Hrušico. Pri tem so bili najpogostejši razlogi zavrnjenih oseb sprehod do Mojstrane, pot s kolesom do Jasne, Planice ali Rateč ali zgolj dolgčas ob posedanju doma, je za STA pojasnil Kos.

• Žalosti me
Reactions: mirsi

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.707
3.249
113
v lokalni ostariji
Kaj bi bilo ce ukrepov ne bi bilo? Par ljudi vec bi umrlo. Pa najbrz sploh vedeli nebi ampak bi pac to pripisali enostavno gripi.

Mimgrede zakaj na kitajskem sam wuhan najebu nobeno drugo mesto ne?

In a trgovke itd se nam pa nic ne smilijo (oz vladajocim) da so morale delat cel cas?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Car

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kaj bi bilo ce ukrepov ne bi bilo? Par ljudi vec bi umrlo. Pa najbrz sploh vedeli nebi ampak bi pac to pripisali enostavno gripi.

Mimgrede zakaj na kitajskem sam wuhan najebu nobeno drugo mesto ne?

In a trgovke itd se nam pa nic ne smilijo (oz vladajocim) da so morale delat cel cas?

Pa kje si bil ves ta čas mesija?

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.001
-5.262
113
Pa niso samo policaji tisti, ki čuvajo občinske meje. So še "občinske varde".

Znanec, (izvedel sem od kolega) peljal punco nekam na polje, ga sred polja ustavi en model, se tip postavi čez pot, pa pravi da nima v tej občini kaj za počet. Znanec pravi, da je v svoji občini, Tip pravi da je v sosednji. (obe občini imata enako registrsko, samo drugačen grb). Tip stoji sred poti ves napsihiran, in se ne umakne. In še pokliče policijo. Pride policija, je vse popisala, kake kazni niso omenjali, bomo videli kaj bo iz tega.

Nazadnje urejeno: