Strokovnjaki na delu.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=534063300641802&id=182881618393211
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=534063300641802&id=182881618393211
Zakaj pa ravno od Švedov? In zakaj ne od od Belorusov?Ohjoj... kolikokrat še... številke so majhne zaradi ukrepov. Brez ukrepov lahko statistiko lepo preselite od Švedov k nam. Zdaj ko je zavoljo vsega statistika majhna pa se najdejo brihte, ki pametujejo kako je itak brezveze, da imamo okrepe, ko pa je umrlih takooooo malo. Seveda jih je malo, upam pa da sem bil dovolj jasen zakaj jih je malo.
Super. Pa kdo res sploh bere statistiko?Ohjoj... kolikokrat še... številke so majhne zaradi ukrepov. Brez ukrepov lahko statistiko lepo preselite od Švedov k nam. Zdaj ko je zavoljo vsega statistika majhna pa se najdejo brihte, ki pametujejo kako je itak brezveze, da imamo okrepe, ko pa je umrlih takooooo malo. Seveda jih je malo, upam pa da sem bil dovolj jasen zakaj jih je malo.
![]()
Covid-19 much more widespread than thought, and NO MORE DEADLY THAN FLU, new Stanford study suggests
A study out of Stanford University tested California residents and found that the Covid-19 infection rate is likely far higher than has been reported, but the virus could also be far less lethal than commonly believed.www.rt.com
Valterju se to zdi, kar mu očka Ytbnd na uho šepeta.
Ohjoj... kolikokrat še... številke so majhne zaradi ukrepov. Brez ukrepov lahko statistiko lepo preselite od Švedov k nam. Zdaj ko je zavoljo vsega statistika majhna pa se najdejo brihte, ki pametujejo kako je itak brezveze, da imamo okrepe, ko pa je umrlih takooooo malo. Seveda jih je malo, upam pa da sem bil dovolj jasen zakaj jih je malo.
Da fak, da ne moremo 200 folka imeti na intenzivnem?
Poslušaj, zame je privilegij, da grem v štacuno kadar se mi sprdne in ne maram nobenega dušebrižnika, ki bo skrbel za moje zdravje. Lahko ti zaupam, da sem nazadnje zbolel pred 40. leti, ko sem v vojski fasal angino.Mogoče ti bo kaj več jasno, ko boš na to “omejitev” začel gledati kot privilegij. Ali pa ne. Se bolj nagibam k drugemu.
A ni nekdo enkrat napisal, da imamo scenarij za cca 1500 ljudi na intenzivnem?
Vsekakor je premalo, če nimamo scenarija za 200 na ICU.
Ko je 11 letniku vse jasno, odrslim pa ne, se lahko zamislimo v kakšno družbo gremo "po koroni".
Recimo da poznam kar nekaj ljudi in nihče ni tako paničen, kot ste nekateri tu, ljudje več ne verjamejo vladi in imajo poln k vsega. Moj oče je star 78, vzame si pač masko in gre v trgovino in bo tako še hodil verjetno nekaj časa, ker nima smisla reskirat. Omejitev na občine pa mu je utter crap. Stari se itak ne gibljejo tako pogosto med občinami, mladi pa smo itak zdravi. Ga pa resno skrbi za gospodarstvo in prihodnost in mu ni jasno, zakaj ga rušimo. Če na račun tega da bo nekaj starostnikov preživelo odžiramo prihodnost...ne ve, če se splača. Če je nekdo pač tako nor, torej da je rizična skupina, in se ne samo-izolira, ja jebemo si je pač sam kriv, naj vsak poskrbi za sebe. Preveč je na kocki da bi ujčkali vse.
E moj Mirsade lih tvoj idol Lukašenko veliki demokrat in človekoljub bo kaj povedal.Zakaj pa ravno od Švedov? In zakaj ne od od Belorusov?
A ni nekdo enkrat napisal, da imamo scenarij za cca 1500 ljudi na intenzivnem?
Vsekakor je premalo, če nimamo scenarija za 200 na ICU.
A je res tolk tezko razumeti, da so vsi ti rezultati z okuzenimi in mrtvimi posledica bolj ali manj striktne karantene... Se vsaka drzava, pa naj bo to ZDA, VB, Svica ali Svedska se je vmes premislila, ko so stevilke zacele strmo narascati. Kaksen bi bil rezultat, ce bi do konca ostali odprti, pa nihce ne ve. Vsi rezultati, ki jih imamo so posledica bolj ali manj strogih vrst karanten. Seveda pa, dokler virusa ni, pa ni problem biti odprt in pameten.
Glede na to, da je povprecna starost umrlih zelo visoka in bi veliko njih slo po naravni poti v naslednjih letih pa bi vseeno lahko pustili malo bolj odprto zivljenje... Ampak je kot kaze pretanka linija med odprtim zivljenjem in pomanjkanjem prostora v bolnisnicah.
Dobro, kar je bilo je bilo in je šola za naprej. Upam da smo se kaj naučili, vsaj ventilatorjev se potrebuje več, itak en tak virus pohara vsake nekaj let, zakaj že do zdaj ni bilo tega na zalogi, ne ve nihče?
Ampak ne razumem pa še vedno represije. Imamo skoraj zajezitev okužbe, večina so to DSO. Izolirajmo to, ostalo pa sprostimo. Omejitev v trgovinah lahko ostaja, naj pač med 8 in 10h hodijo samo rizične skupine, pomaga se še naj vedno starostnikom ki ne morejo ali noče iz hiše.
Gospodarstvo je v drami.
Počasi bodo počitnice, dopusti, vlada pa ramzišlja da bo poleti štartala gospodarstva, ja kak hudiča?
Otroci niso v šolah, šolanje doma je težko in niti slučajno ni istega efekta, kako bodo to nadoknadili šolarji?
Zakaj hudiča se odpirajo veterinarske ambulante, ZORA in DORA pa ne? V eno se govori, kako je potrebno preprečiti preobremenitev zdravstva, da tudi tisti "ne bolani" pridejo lahko do oskrbe oz preventive? A res..katere ambulante pa laufajo, postopoma mislijo nekaj odpirat, valda..imamo čas.
Največja cvetka pa je ta omejitev med občinami. Virus je praktično samo v DSO in zdravstvenim osebjem. In zaradi tega ne more it folk na obalo in na izlete. Otroci so doma, starši tudi, naj se to izkoristi pametno, ne pa samo zapiranje med 4 stene. Trgovine so zaprte, folk je nakopičil denar, sprostimo turizem(ne pa da se gre bauhaus odpirat), da bo saj malo začel krožit. Al računajo, da bomo pa poleti vsi drli sosedovemu janezu z denarjem? Jok..na hrvačko bo spet šlo vse.