Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

B81

22. jul 2007
38.669
11.615
113
Ksz
Midva sva imela namen Oz. sva že 3 mesce nazaj kupila mačka v Rusiji, macka naj bi z lastnico vred priletela na začetku maja (mamo že karto).
Sicer si predstavljam da to zdej ni možno pa tudi takrat verjetno nebo? Kr butast zaplet :/ Lahko bi jo saj pripeljala pa šla nazaj brez da bi zapustila letališče?
Pje, ti pa imas prioritete porihtane v 0, kaj? Macka z rusije bog te nima rad :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

B81

22. jul 2007
38.669
11.615
113
Primarij,
hiperfinlacija se ne nastavlja, ampak se (z nastavitvami) je izogiba. Sploh ce predihavas covid bolnike. Blokec pa kar zadrzi ali si ga vzami domov za igrat, ker so ti to ocitno neizivete mokre sanje :zmaga:
Kako pa vse skupaj nastavijo? Glede na kaj, kg, kisik v krvi, vrem al kako? Ker v navodilih na spletu je videt, kot da pol ljudi gre zaradi......kdo pa ima cas stat zraven cloveka?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Ja tko se kaksne "eksoticne" pse pa macke kupuje, nic nenavadnega.
Kaj pa si vzel? Tisto modro rusko a kaj je ze?

hehe, sej vem...

sam tko clovek bere o koroni in DSO in respiratorji... beres tko tekoce en post za drugim in pol en post z enim mackom in eno gospo iz rusije k ne morta sem... tko... cak, kaj to dela tukej vmes?

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Malecky in cappy

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ce je kdo gledu Janeza, k jamra kako nam eu ni poslala nic. endvatri, dej sefa upras od kje nej bi eu vzela, ce ni skupne medicinske opreme:

On 19 March, the European Commission decided to create a strategic rescEU stockpile – a common European reserve – of emergency medical equipment, such as ventilators, protective masks and laboratory supplies to help EU countries face the coronavirus pandemic. The Commission will finance 100% of the stockpile, which is to be hosted by one or several Member States. The hosting State or States will be responsible for procuring the equipment with the support of the Commission. The Emergency Response Coordination Centre will manage the distribution of the equipment to ensure that it quickly goes where it is needed the most.

On 27 March, the Commission proposed to allocate €30 million more to the first ever rescEU stockpile of medical equipment, in addition to the initially announced €50 million, bringing the total budget to €80 million.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Evo pa si rešil problematiko covid-19. Nihče ne umre zaradi tega :cheer:
No dej no, ti kot zdravstveni profesionalc, pa ceprov zobozdravnik, bi lahko bil mal bol objektiven. Vprasanje koliko, od trenutno umrlih v slo, je dejansko umrlo zarad posledic covida, in koliko zaradi ostalih vzrokov. Nekdo ki bi v sredo umru zarad raka, pa je umru v sredo in je mel covid v telesu, tezko reces da je umru zarad covida. Al pa 90 letnik k so mu povedal, da ma covid. Kaj pa ce je umru zarad stresa k so mu povedal?

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.654
1.213
113
To pa seveda ni res, za DSO so odrejeni regionalni internisticno-infektoloski kordinaotrji ki nadzorujejo stanje in pomagajo pri odlocitvah o zdravljenju. Tako se bo presekalno polnjenje bolnisnic z neperspektivnimi bolniki.

Pomagajo pri odločitvah? Kaj nimajo svojega zdravnika iz lokalnega ZDja? Seveda, verjetno so to strokovnjaki, ki se lažje odločijo, da pa tega ne bodo zdravili, ker je iz Doma? Če pa je reciva "enaka oseba" v domačem okolju ima pa vse pravice do zdravljenja v bolnici??? Verjetno so brez ožjih sorodnikov v Domu.

Sicer sem svojo idejo pisal že nekaj strani nazaj, trenutno imamo zasedenih nekje 100 od 600 postelj. Plus, da bi se jih še več lahko pripravilo. V tem trenutku ni prevelikega polnjenja. Kaj pa naredijo, ko jih pozitivne zadržijo v Domu? Okužba gre dalje...

• Všeč mi je
Reactions: navlixx