Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.528
1.937
113
na temni strani lune
Že dolgo je znano, da je ta procent veliko manjši in niha med okoli 50 in 80%, odvisno od cepiva.

Glede na to, da "originalnega" seva ni več, je to fantastično prikladen izgovor, da je delta tako zelo drugačna. Enostavno se teorije farmacevtov o fantastični učinkovitosti, na original sev, empirično nikakor ne more in se je nikdar ni dalo preveriti.

Vse gre na zaupanje, in čiribiri analizo izdelovalcev cepiva testirano na par 1000 posameznikih za katere tudi ni najbolj jasno, kakšna starostna, družbena, socialna struktura so bili.
Enega 80letnika,npr lahko enostavno izoliraš in po par mesecih rečeš, da glede na to, da ni zbolel, cepivo deluje....

Trenutno se kaže, da cepljenje, dejansko relativno dosti pripomore, pravi obseg in zaščita pa nista najbolj definirana. Je pa zaščita daleč od 90%+.

Sam spremljam situacijo skorajda vsakodnevno in upam na najboljše.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.596
7.264
113
Kovid bo počasi "premagan", problem bo "premagati" vladne ukrepe in se vrniti v normalo...ker moč, ki so jo sedaj dobili, dvomim da bodo z veseljem spustili iz rok.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in tsunami

damirj

Guru
9. maj 2012
5.698
2.657
113
Glede na to, da "originalnega" seva ni več, je to fantastično prikladen izgovor, da je delta tako zelo drugačna. Enostavno se teorije farmacevtov o fantastični učinkovitosti, na original sev, empirično nikakor ne more in se je nikdar ni dalo preveriti.

Vse gre na zaupanje, in čiribiri analizo izdelovalcev cepiva testirano na par 1000 posameznikih za katere tudi ni najbolj jasno, kakšna starostna, družbena, socialna struktura so bili.
Enega 80letnika,npr lahko enostavno izoliraš in po par mesecih rečeš, da glede na to, da ni zbolel, cepivo deluje....

Trenutno se kaže, da cepljenje, dejansko relativno dosti pripomore, pravi obseg in zaščita pa nista najbolj definirana. Je pa zaščita daleč od 90%+.

Tudi če je 50% je to boljše kot nič.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.252
3.747
113
41
Lj
  • Všeč mi je
Reactions: darjan

damirj

Guru
9. maj 2012
5.698
2.657
113
Da je slovenka, samo po državljanstvu ali tudi po rodu? A štejejo sem tudi tu rojene tujke, ki imajo SLO državljanstvo? A je pomembno tudi v katerem mesecu je bila rojena? Ali naj tudi razčlenimo kraj rojstva, ker kot namreč več demografske značilnosti lahko zelo veliko pripomorejo na splošno počutje in zdravje človeka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.596
7.264
113
Kot slovenska je mišljeno v državi Sloveniji.

Torej, za 20 letna dekleta, ki živijo v Sloveniji, je tudi boljša statistika celjenih kot necepljenih?

Pa dajmo razširit to na dekleta od 15 do 25 let, če se ti zdi 20 let preveč ozko?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.698
2.657
113
Ja sigurno se je treba najprej zmenit glede vzorca. Le-ta mora biti nek smiselen in mora biti dovolj velik, da je nek resnični pokazatelj, predvsem pa se mora potem tudi skaldati s tistim drugje v svetu. Ker če slučajno naletimo, da bi, kot pišeš zgoraj, statističn rezultat preveč odstopal od svetovnega povprečja, potem bi lahko imeli napačne zaključke.

Da bo jasno o čem pišem; Deklet starih od 15 do 25 in da živjo v Slo ne vem koliko je, se mi ne da iskat podatka, recimo da jih je 20.000. Od teh je 1 umrla. Pomeni, da je za cepivo JJ verjetnost kritične komplikacije 0,005%.

V Nemčiji je število te iste populacije npr 0,8mio imajo pa recimo 2 umrli dekleti (v resnici ne vem koliko je bilo takih primerov, glede na pisanej tudkaj na Alterju izgleda da noben). Pri njih je verjetnost kritične komplikacije 0,00025% (v primerjavi s SLO je to 20x manj). Zdaj pomembno vpršanje je, kateri podatek je bolj točen. Lahko rečemo, da zaradi demografskih značilnosti je 15-25eltna slovenka bolj ogrožena, se pravi je slabši primerek kot enako stara nemka.Ali pa lahko rečemo tudi, da je v primeru slovenk vzorec premajhen in privede do napačnih rezultatov.

Sam povej, kaj ti bolj ustreza.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.596
7.264
113
damirj za De se težko menimo, ker nimamo situacije "pred nosom", zato se pač gleda pri nas.

Drugače pa...mislim da je več kot 20k deklet od 15 do 20 let. Kako si prišel do te cifre? Potem še rabimo podatek koliko Je cepljenih in koliko umrlih in koliko je bilo okuženih in koliko umrlih. Imaš te cifre?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.596
7.264
113
Pri 20 letnih Slovenkah z relativno zoprnim predobstoječim zdravstvenim stanjem kot ga je po mojih info imela npr. Katja je ta možnost v bistvu še večja.
Tega podatka nimamo, njene anamneze, lahko pa predvidevamo da ni bila pretirano kronično bolana, ker drugače bi že bila cepljena veliko prej in to ne z JJ in to ne zaradi PCT pogoja.

• Všeč mi je
Reactions: tsunami in mirsi

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.868
17.269
113
Ne, ni spadala med rizične ampak je pa imela takšno zdravstveno stanje (če se prav spomnim nekaj z jetri in krvjo), da pa ni ravno vseeno s čim se cepi. Tukaj je potem v igri fail vlade in stroke, ki so preslabo definirali kaj je (ne)priporočljivo za koga in enako fail z njene strani, da se o tem ni pozanimala sama tako kot se nas je veliko ostalih ampak če ti je v interesu zgolj hitro priznan PCT potem pa smo kjer smo. Danes je folk lahko po cele dneve na internetu po raznih FBjih, IG in ostalo ampak, da bi se pa ob očitni nesposobnosti vlade še sam malo pozanimal glede cepiv pa pri nekaterih očitno ni časa.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.023
-5.354
113
Pri 20 letnih Slovenkah z relativno zoprnim predobstoječim zdravstvenim stanjem kot ga je po mojih info imela npr. Katja je ta možnost v bistvu še večja.
Kaj misliš, ali bi ji glede na predobstoječo zdravstveno stanje, zdravnik dal potrdilo, da se ne sme cepit? Da/Ne ????

Tisto tvoje predobstoječo zdravstveno stanje je pa itak izmišljotina cepilcev, da bi lažje še naprej vsiljevali in prodajali cepivo kot varno. Njene kartoteke nismo videli, nihče ni uradno kaj povedal in tudi ne bo, ker je to osebni podatek. Če pa izhajaš iz tega, da zdrav ne umreš za cepivom, potem ji bila pač bolna, druge ni.

• Všeč mi je
Reactions: Evrokrat in LeQuack

damirj

Guru
9. maj 2012
5.698
2.657
113
damirj za De se težko menimo, ker nimamo situacije "pred nosom", zato se pač gleda pri nas.

Drugače pa...mislim da je več kot 20k deklet od 15 do 20 let. Kako si prišel do te cifre? Potem še rabimo podatek koliko Je cepljenih in koliko umrlih in koliko je bilo okuženih in koliko umrlih. Imaš te cifre?
Sem ugibal. saj lahko jih je več, ampak sem isto ugibal tudi za primer DE. Ampak vseeno, poišči prosim koliko je bilo resnih zapletov s cpivom JJ v DE, ker meni se ne da kaj preveč, ampak sem samo tako na hitro, ker če ni na alterju, potem ni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.868
17.269
113

Izgovor ali ne, na podlagi starejših raziskav je poznano dejstvo, da je bilo cepivo na začetku uporabe pri starejših sevih bolj učinkovito kot je sedaj pri delti. In ja, konec koncev je tudi npr. 75% učinkovitost (pri Pfizerju) veliko boljša kot 0% brez cepiva. Zaenkrat se po statistiki kaže kar lep doprinos cepiva k boljši situaciji, je pa vse skupaj žal daleč od idealne. V primeru odstonosti antivaxxerske logike bi pa lahko bilo vse skupaj še veliko boljše.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.596
7.264
113
Hja glej Matey, dekle je pač rabilo PCT pass in ni bila expert. Če se na veliko promovira cepivo v medijih, se pač sklepa da je vseeno s čim te ruknejo, samo da dobiš šus, ker panika je velika, da se MORA folk precepit.

Če ne drugega, bi jo lahko vsaj na cepilnem mestu kaj informirali ali opozorili, pa verjetno niso, cilj je pač da se precepi folk po hitrem postopku, kot govedo - oz še krave verjetno cepijo z večji previdnostjo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.868
17.269
113
Kaj misliš, ali bi ji glede na predobstoječo zdravstveno stanje, zdravnik dal potrdilo, da se ne sme cepit? Da/Ne ????

Tisto tvoje predobstoječo zdravstveno stanje je pa itak izmišljotina cepilcev, da bi lažje še naprej vsiljevali in prodajali cepivo kot varno. Njene kartoteke nismo videli, nihče ni uradno kaj povedal in tudi ne bo, ker je to osebni podatek. Če pa izhajaš iz tega, da zdrav ne umreš za cepivom, potem ji bila pač bolna, druge ni.
To o njenem zdravstvenem stanju je govorica iz zdravniških krogov, uradno se to verjetno ne bo razvedelo, glede na to, da je pa vse skupaj ITAK izmišljotina (pro)cepilcev pa je vsa nadaljna debata tako ali tako brezpredmetna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.596
7.264
113
Sem ugibal. saj lahko jih je več, ampak sem isto ugibal tudi za primer DE. Ampak vseeno, poišči prosim koliko je bilo resnih zapletov s cpivom JJ v DE, ker meni se ne da kaj preveč, ampak sem samo tako na hitro, ker če ni na alterju, potem ni.
Nima smisla primerjat DE, ker kot rečeno, nismo tam in ne poznamo razmer.

Zato pa imamo, žal, zelo referenčni primer pri nas in tudi ostalo statistiko, tako da kr na plano z njo.

Ps, ni samo 20k deklet v skupini 15 do 25 let.