Dej darjan ne seri klamf no. Seveda je bila omejitev, vsako leto. Pa Porča bi tud počas lohk že nehu limat.Bi bilo zanimivo izvedet, ker lahko je to spet samo dodaten povod, da se bo javnost uprla ukrepom, dejansko pa je bilo tako vsako leto, ko je razhajala gripa?
Kaj ti pomaga PCT v tem primeru?Edino pravilno, na hematološki kliniki so pogosti onkološki bolniki, imunološko oslabljeni... kateri si res ne morejo privoščiti okužbe z covidom...tako da je pravilno, da se omeji vstope ljudem, ki ne izpolnjujejo PCT-ja. Vseeno mi je za obiske knjižnice, mehanika, frizerja...sam v takih ustanovah, pa mora biti ničelna toleranca!
Alter YT FB mode on/Kaj ti pomaga PCT v tem primeru?
Sodelavka (ne iz moje pisarne, par pisarn stran), 2x cepljena, se je več dni slabo počutila, hodila delat, se 3x hitro testirala, bila negativna, na PCR testu pa pozitivna. Zdej je doma.
VSI bi se morali samotestirati v firmah 1x na teden. Ne samo necepljeni.Alter YT FB mode on/
na PCR testu pa pozitivna. Koliko je bil Ct?
Alter YT FB mode off/
Sedaj pa resno, ta tvoj zgornji zapis je kruta realnost situacije. Blagor vam, ki veste vse in imate rešitev za vse.
Po eni strani izgleda precej brezupno (cepivo je precej stran od 100 % zasčite, testi tudi niso 100 %, po enem letu in pol ljudje še vedno pristanejo v bolnišnici, še vedno imamo velike številke mrtvih). Po drugi strani pa imaš države, ki so kar omejile situacijo in dejansko so spravili situacijo na nivo gripe. Še vedno je COVID prisoten, je pa obladljiv.
Eno leto nazaj sem bil na sestanku v živo, smo delali dolgoročne plane, in na naše optimistične napovedi, kaj vse lahko planiramo čez pol leta/eno leto, si je nekdo (prof. z medicinske fakulete), ki je sedel zraven mene tiho zamrmral v brado "s tem se bomo ubadali še do 23". In očitno bo res tako.
Tvoje nasprotovanje cepljenju ti povsem zamegli sposobnost najenostavnejšega logičnega razmišljanja.VSI bi se morali samotestirati v firmah 1x na teden. Ne samo necepljeni.
Te odpustki za cepljene so nedopustni. S prstom se pa kaže na necepljene.
Dej nehi jokat že enkrat. Ta tvoja, oziroma najina sodelavka bi mogla ob slabem počutju lepo ostat doma, ni kle nobene višje matematke in to je veljalo že davno pred covidom, pa nekaterim še do dons ni prebilo. Glede na to, da ji pa HAT test ni pokazal +, pa pomen, da je precej manjša verjetnost, da je koga okužla, če bi bli pa vsi okol nje cepljeni, pa niste, bi bila pa ta možnost še bistveno manjša. Spet, ni kake višje matematke. Zdej se pa palčkaj in nehi jokat.VSI bi se morali samotestirati v firmah 1x na teden. Ne samo necepljeni.
Te odpustki za cepljene so nedopustni. S prstom se pa kaže na necepljene.
Seveda, delodajalci pa to mirno podpirajo ali celo vzpodbujajo. Sem ravno imel pogovor s šefom neke druge firme, kakšno imajo sedaj politiko bolnišk, dela od doma, prihajanja na delo prehlajeni, gripozni, itd., pa me je samo čukasto gledal. Torej navodil ni oz. pridi delat, če se lahko še priplaziš.Pri vas je folk, ko se je slabo počutil, pred koronskim časom, ostajal doma?
Pri nas je bilo tako, da so še z vročino hodile delat, edino res, ko jih je položlo, so ostale doma. Pa marsikje je bilo tako...
Pri normalnih delodajalcih in zaposlenih je hudo enostavno. Pri norcih na obeh koncih je nemogoče.Pomoje ni tako enostavno.