Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Šarcu se seveda bo sodilo ker je dezertiral kot naprimer francozinja.

Posnetek zaslona 2021-09-11 211108.png

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.027
7.182
113
Fra se preganja ker je “zapustila” polozaj zaradi mesta zupanje. Šarec je druga zgodba

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
Cepljenje ali vakcinacija pomeni v medicini aplikacijo živih oslabljenih ali mrtvih organizmov ali njihovih toksoidov za preprečevanje nalezljivih bolezni pri sprejemljivih osebah.[1]

Kje ti vidiš besedo zboliš kritično?
Nikjer. Ti zdaj zapenjaš v definicijo, torej ti o teoriji, jaz pa o praksi. In ja, na začetku je bilo mišljeno oz. rečeno, da te cepljenje obvaruje pred okužbo a se je v praksi pokazalo, da temu žal pač ni tako, se pa zraven v praksi tudi potrjuje, da te cepljenje v večini večini primerov varuje pred hujšim potekom bolezni.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.865
-4.852
113
Nikjer. Ti zdaj zapenjaš v definicijo, torej ti o teoriji, jaz pa o praksi. In ja, na začetku je bilo mišljeno oz. rečeno, da te cepljenje obvaruje pred okužbo a se je v praksi pokazalo, da temu žal pač ni tako, se pa zraven v praksi tudi potrjuje, da te cepljenje v večini večini primerov varuje pred hujšim potekom bolezni.
Japajade.
Cepivo je namenjeno preprečevanju okužb in bolezni, če pa te funkcije ne opravlja, oz. slabo opravlja je pa cepivo zanič, ni zato treba spreminjati definicije cepiva.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
Daj ne bluzi. Nihče ne spreminja definicije cepiva, jaz samo pišem kako bi to cepivo moralo delovati in kako dejansko deluje - ne tako kot je bilo pričakovano a še vedno pa ščiti. Posledično je uporaba še vedno smiselna, saj v veliki večini primerov preprečuje najhujše.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zgleda, da je tudi Telegraf začel z antivax nebulozami. Vnetja srca pri dečkih 6x bolj verjetno po 2x dozah eksperimentalnega cepiva kot hospitalizacija zaradi okužbe z novodobno kugo.

Teenage boys are six times more likely to suffer from heart problems from the vaccine than be hospitalised from Covid-19, a major study has found.
Children who face the highest risk of a “cardiac adverse event” are boys aged between 12 and 15 following two doses of a vaccine

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.402
327
83
Daj ne bluzi. Nihče ne spreminja definicije cepiva, jaz samo pišem kako bi to cepivo moralo delovati in kako dejansko deluje - ne tako kot je bilo pričakovano a še vedno pa ščiti. Posledično je uporaba še vedno smiselna, saj v veliki večini primerov preprečuje najhujše.
A to kdo iz kugle ve, da bom imel drugače težek potek brez cepiva? Ob 2000 okužbah na DAN pa res zaide kak mlad v ukc to pa res.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
A to kdo iz kugle ve, da bom imel drugače težek potek brez cepiva?
Ne. To kaže razmerje med cepljenimi ter necepljenimi v bolnici, kjer so pacienti s hujšim/hudim potekom bolezni in tu konkretno prevladujejo necepljeni kar se ne bi moglo zgodit v kolikor bi bilo cepljenje brez učinka.

• Všeč mi je
Reactions: zino

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.358
1.355
113
43
Se v vseh državah kjer so 70+ precepljeni je obolenih skoraj nič v bolnici zaradi covida pa sploh nobenega.
Fakt

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.865
-4.852
113
Ne. To kaže razmerje med cepljenimi ter necepljenimi v bolnici, kjer so pacienti s hujšim/hudim potekom bolezni in tu konkretno prevladujejo necepljeni kar se ne bi moglo zgodit v kolikor bi bilo cepljenje brez učinka.
Ali pa razmerje pomeni, da so necepljeni bolj aktivni, se več družijo, več potujejo, imajo več priložnosti da se okužijo, cepljeni, med katerimi je večina starejših pa imajo samo sprehod od kuhinje do spalnice, kjer se težje okužijo.

Niso vse generacije enako aktivne ter enako precepljene,.
En maturant se je več prelizal na maturancu v enem tednu, kot en 80+ v zadnjih 50-tih letih.
In če je maturant necepljen tist 80+ pa cepljen, potem pridemo do takšne izkrivljene statistike.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.865
-4.852
113
Se v vseh državah kjer so 70+ precepljeni je obolenih skoraj nič v bolnici zaradi covida pa sploh nobenega.
Fakt
Kar pomeni da je delta sev bolj kužen in manj nevaren.
Kakšno je pa razmerje med številom okuženih in število umrlih (na intenzivni) pri delta sevu in originalnim?
Pa lahko tudi samo necepljene gledaš.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
Pa zakaj meni govoriš, da me obvaruje, če je ta statistika na starejših in vsake toliko kak mlad.
Tebi govorim zato, ker si me začel spraševati zadeve, ti pa ne govorim da te (kot 100%) obvaruje ampak da te zelo verjetno obvaruje. Ta statistika je pa zdaj pri delti malce drugačna kot na začetku pri wuhancu in je zadnje čase tudi vedno več mladih oz. mlajših (kot ne starih/starejših) prizadetih s strani covida.