Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
kaj sploh cepivo naredi virusu?

če si prebolel dobiš samo eno dozo - ali to pomeni, da si že pri prebolevanju pridobil nekaj protiteles, in da ti pikica doza proizvajanje še nekaj protiteles?

če si nedolžen, dobiš dve dozi - ali to pomeni, da ker nimaš nič protiteles, jih nekaj pridobiš s 1. in potem še nekaj z 2. dozo, kar pa naj bi zadostovalo za lažje prebolevanje?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.592
11.665
113
kod Džej-Zija
Ne, dragi darjanček, efekt cepljenja je pri nalezljivih boleznih odvisen od precepljenosti. To ni klopni meningitis, ki vpliva samo na obolelega in ostane tam. Za zaustavitev epidemije ne gre drugace, kot da smo cepljeni vsi.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.392
177
63
Lahko se samo boš dobil samo eno dozo. Moja stara se je včeraj prijavila pa so jo danes že cepili. Pa je prebolela konec novembra. So rekli samo eno dozo.
Jaz sem prebolel novembra.

Prijavljen že od začetka marca, prijavljen tudi preko nove aplikacije, pa še nič.

Sem pa danes dobil SMS od NIJZ, kako naj se cepim. Zdaj vem vsaj to, da mojo pravo telefonsko očitno imajo.

• Haha
Reactions: Romzi
19. jul 2007
2.951
1.664
113
Ne, dragi darjanček, efekt cepljenja je pri nalezljivih boleznih odvisen od precepljenosti. To ni klopni meningitis, ki vpliva samo na obolelega in ostane tam. Za zaustavitev epidemije ne gre drugace, kot da smo cepljeni vsi.
Sem samo citiral, tako da če bo Alter YT epidemiološki team™ (darjan, ...) večkrat prebral, da se ga bo mogoče prijelo (vem, upanje umre zadnje)

• Všeč mi je
Reactions: kalbo in mosseero

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.527
7.264
113
Vodja Centra za nalezljive bolezni NIJZ-ja Mario Fafangel meni, da se je treba pri obvladovanju epidemije zavedati, da nekih ukrepov ni mogoče vzdrževati ves čas. Treba je gledati še na druge dele družbe, je dejal.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.292
4.730
113
Andy , če ne drugo ne rabiš probat kako se boš skupaj pobral če te virus povoha!!

Sicer pa je vsak svoje sreče kovač in čez 21 dni sem svoboden , nič več palčk v nos, pa vsako Nedeljo čakat na test pa to.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.878
2.245
113
Se navadiš :) V treh dneh sem imel tri pcr teste, od tega danes v razmaku ure in pol dva. Samo zato, ker smo bili v Indiji štiri ure. Kakšen smisel ima delati test nekaj ur po prihodu z rizičnega območja, vedo samo bistri dubajski čefurji.

19. jul 2007
2.951
1.664
113
Imas kaksen vir, ki dokazije, da cepljenje da boljso in dolgotrajnejso zascito kot prebolevnost covida?
Mario Fafangel:
"To delamo s prebolevnostjo in cepljenjem, pri čemer je seveda edino pametno delati s cepljenjem, ker s tem ne tvegamo nič v primerjavi z boleznijo," je dejal za prilogo časopisa Večer V soboto. "Naravni potek in prekuževanje sta se izkazala za katastrofo. Dokazano," je dodal.

vir:rtvslo.si

• Haha
Reactions: brane_new

Schime

Guru
22. nov 2008
2.085
861
113
Se navadiš :) V treh dneh sem imel tri pcr teste, od tega danes v razmaku ure in pol dva. Samo zato, ker smo bili v Indiji štiri ure. Kakšen smisel ima delati test nekaj ur po prihodu z rizičnega območja, vedo samo bistri dubajski čefurji.
Mogoče ga je še s palčko lovil, ko je še not lazu. :aplauz:

sad

Guru
24. avg 2007
21.935
10.627
113
Imas kaksen vir, ki dokazije, da cepljenje da boljso in dolgotrajnejso zascito kot prebolevnost covida?
Ej, kako kaj tvoja 60% prekuženost decembra. A smo že na 150% in izven vsega ali ne še. Sam vprašam.
Drugače “fantomska” prebolelost v glavi nič ne pomaga, FYI.