Covid-19 Covid-19 A bo kaj od poletnega dopusta v tujini?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Kaj narediš, greš suvereno na PCR in si pozitiven, čaka te pa povezovalni let naprej? Začneš razlagat, da si zdrav isto, kot če bi šel v umobolnico in te nebi spustili ven. Bi se lahko na vse pretege drl, da si zdrav, odgovor bi pa bil, da itak to vsi pacienti tam govorijo. :)
Aja to za Istanbul sprašuješ? Ne vem kaj narediš, jaz recimo bi šel enostavno na čekin in glumil glivo brez PCR - ker ko sem sedaj to zmešnjavo v Maleju gledal, sem bil vesel da sem balkanski slovenec! Vse so najprej vprašali kaj jim je končna destinacija, ko si povedal državo, je bil klik in klik do pogojev vstopa, pa mister plis PCR pa procedura 5 minut. Ko sem jaz rekel Slovenija je bilo pa ko da bi pokazal diplomatski potni list - nič vprašanj nič testov, nič od nič, dve minuti za listke na prtljago in marš v djuti fri. Po moje jim sploh ni jasno kaj mi to rabimo za not-ven.
Pol je v Istanbulu bila prava parodija ob krcanju na letalo - vsi pcr teste na plano, pa reče ena nemka, da gre dalje v Nemčijo - OK vi ne rabite nič - čeprav rabi za D pcr + karanteno. Pol reče drugi da je šofer - OK ne rabiš nič, tretji ima potrdilo o prebolelost - ok ti OK,.... po pet minutah so obupali in si mislili - j.b.te se vi slovenci!

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.034
-5.381
113
Ne špikali se bomo enkrat letno ampak ti tega pač ne veš ker še 12 mesecev tiščiš glavo v pesek in furaš svojo doktrino. Ja jaz nimam s tem nobene težave tako kot je nimam za cepljenje proti hepatitis A, B ko sem šel v Azijo pa proti rumeni mrzlici ko sem šel v Afriko, pa proti klopnemu meningitisu kjer se redno cepim v službi, pa proti tetanusu zaradi stvari ki jih delam.
Saj proti rumeni mrzlici se ne bi rabil ampak potem ne bi šel na dopust v Afriko. Verjamem pa da če hodiš 40 let na hrvaško vsega tega ne rabiš.
Ko sem pa js šel v Azijo se pa nisem cepil, a ko sem šel v Afriko tudi ne. In ostal zdrav.
Pa me tam niso nič drugače obravnavali kot cepljene.

Tu pa silijo da se cepim, da bom lahko v gostilni jedel, če nisem na poslovnem kosilu. A na poslovnih kosilih se pa virus ne širi?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.594
3.630
113
Aja to za Istanbul sprašuješ? Ne vem kaj narediš, jaz recimo bi šel enostavno na čekin in glumil glivo brez PCR - ker ko sem sedaj to zmešnjavo v Maleju gledal, sem bil vesel da sem balkanski slovenec! Vse so najprej vprašali kaj jim je končna destinacija, ko si povedal državo, je bil klik in klik do pogojev vstopa, pa mister plis PCR pa procedura 5 minut. Ko sem jaz rekel Slovenija je bilo pa ko da bi pokazal diplomatski potni list - nič vprašanj nič testov, nič od nič, dve minuti za listke na prtljago in marš v djuti fri. Po moje jim sploh ni jasno kaj mi to rabimo za not-ven.
Pol je v Istanbulu bila prava parodija ob krcanju na letalo - vsi pcr teste na plano, pa reče ena nemka, da gre dalje v Nemčijo - OK vi ne rabite nič - čeprav rabi za D pcr + karanteno. Pol reče drugi da je šofer - OK ne rabiš nič, tretji ima potrdilo o prebolelost - ok ti OK,.... po pet minutah so obupali in si mislili - j.b.te se vi slovenci!
#Ludjebezbunjenog

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.594
3.630
113
Tu pa silijo da se cepim, da bom lahko v gostilni jedel, če nisem na poslovnem kosilu. A na poslovnih kosilih se pa virus ne širi?
-Ostani doma
-Delaj od doma
-Nosi masko
-Razkužuj se
-Ne se družit, za to bo še čas
-Drži se ukrepov, da ne zboliš in širiš dalje
-#Skupajzmoremo

...in smo zmogli, ter za nagrado dobili:
-Prepoved vstopa v gostilno
-Prepoved vstopa v hotel
-Prepoved bivanja v kampu
-Prepoved izhoda iz države
-Prepoved smučanja
Itd....

Zanimanje za ceplenje usiha, čakam trenutek, ko začnejo ponujat evre samo, da prideš

Bravo vlada.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.673
11.794
113
kod Džej-Zija
-Ostani doma
-Delaj od doma
-Nosi masko
-Razkužuj se
-#Skupajzmoremo

-Prepoved vstopa v hotel
-Prepoved smučanja
Itd....

Zanimanje za ceplenje usiha, čakam trenutek, ko začnejo ponujat evre samo, da prideš

Bravo vlada.
Kaj nabijaš? Sam si povedal, da maske ne nosiš, ker ti ne paše, razkužuješ se ne, ker si ne boš razkuževal usranih rok, za razdaljo pa nisi tak tip. Zdaj pa pizdakaš, da hočeš nagrado. A za svoje zasluge?

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Konec

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.594
3.630
113
Nauči se brat.
Roke sem si vedno umival in si jih še vedno, svinjarije ne rabiš razkuževat. Masko sem dal gor v štacuni, družili smo se pa zunaj in od teh noben ni zbolel.
Jaz ne rabim nagrad, naštel sem pa splošno opažanje.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.034
-5.381
113
-Ostani doma
-Delaj od doma
-Nosi masko
-Razkužuj se
-#Skupajzmoremo

-Prepoved vstopa v hotel
-Prepoved smučanja
Itd....

Bravo vlada.
Js pa čakam trenutek, da bomo dobili še:
-Prepoved obiskovanja javnih prireditev
-Prepoved vstopa na javne prevozna sredstva
-Prepoved vstopa v trgovine
-Policijska ura za necepljenje
-Obvezna aplikacija da ti sledijo
-Uvedba vsesplošnega nadzora - po kitajskem vzoru
-Razvrstitev ljudi v kategorije - lojalni - nelojalni
-Prepoved dela za določene poklice....
-Umestitev vladnih odlokov nad ustavo
-Ukinitev statusov kulturnika, športnika, socialca, upokojenca... za necepljene in nepokorne.
-Zapiranje necepljenih v geto
-Prepoved vstopa na volišča.....

pa še tole:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.379
3.380
113
Ko sem pa js šel v Azijo se pa nisem cepil, a ko sem šel v Afriko tudi ne. In ostal zdrav.
Pa me tam niso nič drugače obravnavali kot cepljene.

To sanjarjenje ko travo kadiš ne šteje da si bil v Aziji.

• Haha
Reactions: McGiver

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Kot veste sem bil "te dni" tam daleč na vzhodu. Konkretno domačini tako na Maldivih, kot včeraj v Istanbulu precej BOLJ UPOŠTEVAJO vse ukrepe in navodila. Maldivi so po precepljenosti tam nekje za Izraelom (ja jih je malo pač) pa jim nič ne nuca, okuženi letijo v nebo (no ja, še vedno so za nami). Recimo v tem času kar sem bil tam so se ukrepi spreminjali in sicer tako, da so prepovedali vstop vsem, ki so prihajali iz Indije, turisti so smeli zgolj iz letala na svoj otok in nazaj, domačini so "pribiti" na svoj otok. Če je kdo hodil okoli sredi dneva pri 30+ brez maske je bil 99,99% turist. Otoki so sicer izjema glede mask in kot turist je tam ne rabiš, za vstop v državo rabiš PCR test + prijavo na zdravstveno ministrstvo - za izhod prav tako. Letalo B777 na povratku nabito do zadnjega sedeža - kot evakuacijski let.

Včeraj v Istanbulu, me je skoraj na rit vrglo - mesto je prazno, vse zaprto, total lock down, policija na vsakem koraku, vseeno nekaj malega turistov, lokali strežejo samo notri! Za pot od letališča v center sva rabila pol ure - normalen čas je menda okoli uro in pol.

Pa še mimogrede: slovenski PCR test vzamejo povsod, mi vzamemo samo EU + turškega, maldisvki, ki sem ga prostovoljno naredil za 70$ po osebi za vstop v TR, na Brniku ni niti za rit obrisat, medtem, pa so šle "tete" s hitrim turškim lepo skozi kontrolo - AOP pač (ako ovo prođe!).
Kakšna pa je po svetu procedura za cepljene?