Covid-19 Covid-19 A bo kaj od poletnega dopusta v tujini?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.155
4.129
113
Ne vem, kako je v Zrčah, ampak popoldne, ko sem bil v Novalji, je bilo definitivno kar prazno.

Sem pa opazil ladjo z Zrče muziko, ki vozi okoli otoka in po fotkah znancev, po zalivu Zrč.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.729
4.996
113
Zadnje dni sem v Istri tudi sam, pa opažam precej manj ljudi. Na klasičnih točkah (določene plaže, znana mesta) je sicer gužva podobna kot prej, povsod drugje pa je ljudi precej manj. Torej, če ne želiš gužve, lahko brez težav najdeš mirnejše dele. Določeni hoteli so tudi zaprti, restavracije tudi, itd.

Maske so v večini restavracij pod brado, v trgovinah pa nad brado. Razkuževanje je mogoče, a se ne prakticira kaj preveč.

Epidemije ni nikjer, bodo pa seveda umetno začeli nabijat o grozotah virusa ko se bo začela šola in delo, da bo narod dal mir čez zimo. A sploh lahko pri zdravi pameti še kdo podpira teorije groze in zapiranja med štiri stene?

• Všeč mi je
Reactions: Car

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Epidemije ni nikjer, bodo pa seveda umetno začeli nabijat o grozotah virusa ko se bo začela šola in delo, da bo narod dal mir čez zimo. A sploh lahko pri zdravi pameti še kdo podpira teorije groze in zapiranja med štiri stene?

Na HR o COVID porocajo relativno umirjeno in pravzaprav sporadicno. Za nase medije bi blahko bi bili vzor.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
danes je pa bil v živo iz zrč en model iz lj po poročilih. govoril je o gužvi in žurkah. torej nekdo laže.
Pri poročilih, ki sem jih jaz gledal, model poroča, da podnevi ni nobene gužve in žurk, za ponoči pa ne ve, ker da je z družino v sosednjem kraju. Lahko se pa seveda vsako poročanje obrne po želji. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Pri poročilih, ki sem jih jaz gledal, model poroča, da podnevi ni nobene gužve in žurk, za ponoči pa ne ve, ker da je z družino v sosednjem kraju. Lahko se pa seveda vsako poročanje obrne po želji. :evil:

en tip z aviatorkami je razlagal, da je prišel žurat, da ga korona ne zanima. al pa mam jaz spet premočno domačico. al si pa ti gledal dnevnik za 7 dni nazaj, ko je blo grdo vreme.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.487
113
Pa ma tip prav, kakorkol obrneš.
mogoče iz tvoje perspektive.
zame pa je ista varjanta paničarjev samo v drugo smer.
kar je on napovedoval zaradi rigozornih ukrepov v štartu se ni skoraj nič uresničilo. o ne vem kakšnem uničenju turizma pa hudi hudi gospodarski krizi zaenkrat ni skoraj nič. je pa pretres, jasno. pa še veliko teh pretresov bo. jokanja iz njegove strani pa tudi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.872
10.200
113
Če vzameš njegove zadeve satirično, je žal res to kar piše. Slaka bom pa itak prestrašil naslednjič, ko ga vidim v Šparu....

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.729
4.996
113
Ni
mogoče iz tvoje perspektive.
zame pa je ista varjanta paničarjev samo v drugo smer.
kar je on napovedoval zaradi rigozornih ukrepov v štartu se ni skoraj nič uresničilo. o ne vem kakšnem uničenju turizma pa hudi hudi gospodarski krizi zaenkrat ni skoraj nič. je pa pretres, jasno. pa še veliko teh pretresov bo. jokanja iz njegove strani pa tudi.
Ni skoraj nič. Napovedan padec Bdp za 6,5% ni nič zate, turizem na obali rešujejo "brezplačni" boni, brez tega bi bila katastrofa. V mestih (Lj) je zasedenost hotelov le 20%, ker tujcev ni dovolj, domači za bone seveda ne gredo v mesto. V tujini imajo v turizmu vsaj 50% manj prometa, ampak to tudi zate ni nič.

V bistvu se tako malo pozna, da gospodarstvo in turizem z ušesi ploskajo in upajo, da bodo še hujši ukrepi prišli čim prej, ko je vse tako fino in se nikjer nič ne pozna.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.729
4.996
113
Odzivi so takšni. Zasedenost 100 procentna in rekordna v turizmu.
Kateri del od "slovenski turizem rešujejo boni" ni bilo za razumet, kar tudi namestitev, ki si jo navedel, priznava? Seveda brezplačni z neba poslani.

Napišem, da slovenski turizem rešujejo boni, predvsem namestitve na obali, gorah, skratka kamor bi šel Slovenec na dopust. Ne rešujejo mestnega turizma in še marsikaterega drugega ne.

Pa seveda niti boni niso zastonj, jih boste plačali za nazaj.

In odgovor ti je, da je neka boga namestitev julija in avgusta 100% zasedena zahvaljujoč bonom?

Super, primer zaključen, še več Corone in bonov, pa bodo rekordi padali še naprej.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Ti ne mislim iskat za celo Slovenijo nočitve ker se mi ne ljubi.
Sam pa si odlično ugotovil da Ljubljana pač ni zanimiva za turiste. Tudi nikoli ni bila ampak je samo privesek od Postonjske jame in Bleda.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.487
113
če gredo ZASTONJ povsod drugje v LJ pa TUDI ZASTONJ ne gredo je stvar jasna kaj si SLOVENEC misli o LJ.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.487
113
Ni
Ni skoraj nič. Napovedan padec Bdp za 6,5% ni nič zate, turizem na obali rešujejo "brezplačni" boni, brez tega bi bila katastrofa. V mestih (Lj) je zasedenost hotelov le 20%, ker tujcev ni dovolj, domači za bone seveda ne gredo v mesto. V tujini imajo v turizmu vsaj 50% manj prometa, ampak to tudi zate ni nič.

V bistvu se tako malo pozna, da gospodarstvo in turizem z ušesi ploskajo in upajo, da bodo še hujši ukrepi prišli čim prej, ko je vse tako fino in se nikjer nič ne pozna.
konec sveta. daj ne bodi tak paničar, dihaj pa razmisli preden pišeš. da ni potem spet izbrisov.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.729
4.996
113
Ti ne mislim iskat za celo Slovenijo nočitve ker se mi ne ljubi.
Sam pa si odlično ugotovil da Ljubljana pač ni zanimiva za turiste. Tudi nikoli ni bila ampak je samo privesek od Postonjske jame in Bleda.
Pa si kdaj bil v Ljubljani pred Corono? Čez dan, zvečer? Ker slovenskega jezika skoraj ne slišiš. Mogoče so vesoljci. V jami si 1 uro, na Bledu pa 2 uri. Ostalo so v Lj.

• Všeč mi je
Reactions: Car

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Statistika je povsem jasna. Turisti v ljubljani v večini zdržijo eno noč ....in nato zbežijo daleč proč.
Paničarji so pa paničarji. To pa ja. Ko zagledajo eno bedno beznico v ljubljani zaprto takoj pomislijo da se je ustavil svet, gospodarski zlom, porušene borze itd itd.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.872
10.200
113
Drugač pa ja, turizem ga je nasankal. Tam kjer so se do sedaj delal z belga kruha norca se še zdaj in se bodo v bodoče. Tam kjer se trudijo za vsakega gosta posebej je pa mal bol na tanko.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kaj bi spet rad grozil na koncu ko pa dobiš svoje pa jokcal kako so vsi grdi? nehaj spet s tem ker nimaš nič zraven.

če pa bom sam dobil kakšno kazen jo pa bom. do sedaj sem kakšno že in vsakič upravičeno.

glede turizma pa bo tudi LJ ok samo pač ni lokacija za preživljanje glavnega dopusta. če pa bo kakšno airbnb stanovanje šlo na prosti trg pa tudi ne bo tako hudo. tak ki oddaja airbnb najbrž ne živi od plače do plače.
#najbrž" pove vse