Jaz sem prebolevnik, pa sem bil 2x cepljen s Pfizerjem.Rekli so jima, da druge doze ne dobita.
Pa druga doza pri Pfizerju je, če se prav spomnim, po 21 dneh. Potem pa mora preteči še 14 dni, preden velja izjema.
Jaz sem prebolevnik, pa sem bil 2x cepljen s Pfizerjem.Rekli so jima, da druge doze ne dobita.
Pa druga doza pri Pfizerju je, če se prav spomnim, po 21 dneh. Potem pa mora preteči še 14 dni, preden velja izjema.
Meni se tudi zdi da je mati dobila po dveh tednih drugo dozo Pfizerja, fotr pa po 3 Moderno.Jaz sem prebolevnik, pa sem bil 2x cepljen s Pfizerjem.Druga doza je po 14 dneh, če se cepiš z Moderno, je pa druga doza po 21 dneh.
Hrvaški MUP je bil dva dni nazaj obveščen, da imajo napako ... so obljubili, da bodo popravili, je pa res, da jih nisem šel še enkrta preverjat.Kakšen Hojs. Tisto je uradna spletna stran Hrvaskega MUP-a. Morajo tujci res brati njihove Narodne novine, da vidijo, kaj drži?
Torej to velja takoj po prejemu cepiva? Ni nobeneg dodatnega cakanja?Prebolevniki + 1x cepljeni bodo od sobote med izjemami vstopa v Slovenijo brez PCR testa ali karantene. In še zanimivost Furlanija - Julijska krajina in sardinija gresta na zeleno, enako regija Gradiščansko v Avstriji in Albanija.
https://www.avtokampi.si/novice/izj...e-prebolevnike-nove-regije-na-zelenem-seznamu
Odgovornost bodo preložili na hotele, kampe in najemodajalce ali pa celo samo na goste, kot je pri nas.Moja informacija, neuradna, vendar od osebe, ki mu lahko zaupam 70 % je, da bo Hrvaška s 15.6. uvedla za prehod meje bistvene spremembe glede pogojev vstopa.
Čeprav so podpisali "EU dogovor" o cepilnih potnih listih, od tega datuma turistov, ki bodo po 15.6. vstopali na Hrvaško sploh ne bodo kontrolirali glede narejenega testa, ali cepljenja. Tak režim naj bi trajal do 15. septembra.
Dejansko ni možno, da bi na Rupi pri štirih ali celo petih vstopnih kolonah, v vsaki pa 200 - 300 avtov, kontrolirali vsak avto, poln potnikov, recimo 5 minut. Za kaj takega NI nobene realne možnosti.
Kaj pa nazaj?Moja informacija, neuradna, vendar od osebe, ki mu lahko zaupam 70 % je, da bo Hrvaška s 15.6. uvedla za prehod meje bistvene spremembe glede pogojev vstopa.
Čeprav so podpisali "EU dogovor" o cepilnih potnih listih, od tega datuma turistov, ki bodo po 15.6. vstopali na Hrvaško sploh ne bodo kontrolirali glede narejenega testa, ali cepljenja. Tak režim naj bi trajal do 15. septembra.
Dejansko ni možno, da bi na Rupi pri štirih ali celo petih vstopnih kolonah, v vsaki pa 200 - 300 avtov, kontrolirali vsak avto, poln potnikov, recimo 5 minut. Za kaj takega NI nobene realne možnosti.
Mojster, če greš letovat v svojo hišo, ali hišo znanca, te ne bo NIHČE na Hrvaškem, ne v trgovini, ne na kofetu vprašal, ali si cepljen.Ja majster, samo to ne pomeni da boš lahko necepljen oziroma brez testa okrog plazil, ker bo odgovornost na tebi da imaš dokazila in te bo lahko kdo v notranjosti države vprašal po zdravju.
V Nemčijo tudi lahko prideš brez vseh potrdil ampak ne v hotel, kamp......
Tak da ne se veseliti prehitro.
Govori se, da bodo Hrvati krili 50% stroške testa, da turisti ob povratku ne bi šli v karanteno. Vaba, bonus....Kaj pa nazaj?
Ta virus je tako fantastičen, da se očitno vsako leto za sezono pridno skrije. Praktično do datuma natančno. Ali pa ga države kar same malo skrijejo...Do 15.6. bo večina regij v naši okolici na zelenem seznamu, tako kot sedaj Furlanija, Sardinija ipd. in dodatnih dokazil ne bo potrebno imeti...
Kot kaže Slovenija da na zeleno tudi vse rumene regije po ECDC zemljevidu in Istra bo kmalu v tej barvi, ker ima 7 dnevno incidenco 14 oz. 14 dnevno incidenco 34.
Poglej priponko 45554